Како до рап песна?

• Креатор на темата Креатор на темата HyRAL
  • Време на започнување Време на започнување
Ice Cube има исто така добро Flow,a кога се во прашање римите Wu-Tang се неприкосновени.

Ву танг се уреду ама дека се неприкосновени у рими нема везе, може да бидат неприкосновени у флоу, а за рими се знае еминем

за да снимиш добра песна треба да имаш талент друже, немора да ислушаш 1500 артисти ко што другиве ти набројаа. Пред 15 години ретко кој би можел пола од тие артисти да ги ислуша ради тоа што немаше интернет па сепак имало рапери низ целиот свет.

Браво за детево шо егото не му е у облаци и прашува отворено во негова корист.

Каков стил на рап музика преферираш/правиш ?
midwest rap секако идол ми е Еminem :)

Фала на сите одговори !
Јас мислам дека слушањето на веќе направена користење на веќе искористени рими не е во ред. Според мене за да бидеш рапер прво треба да научиш што во суштина претставува хип-хоп културата, јас поминав скоро 1 година во истражување како настанала и се развивала рап културата, сум истражил животи на околу 20-тина рапери но Еминем ми остави голем впечаток. Јас пред да почнам сакам да ја научам теоријата на рап песната кое што е како е како треба да се пишува за после да гледам на работите од поинаков агол и да почнам да ги користам во моја полза
Следано нешто што сакам да прашам
-дали bar-овите во Verse 1 треба да бидат еднакви по должина или тоа е прашање на личниот афинитет ?
-што е Line на ју туб кажуваат 1 line сочинува 3-4 bars ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom