Како до професионален разузнавач ?

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Воопшто не си во право. Да не си смешал нешто ? Да не збориш за друга институција... ?
За што не сум во право? За армиската АР? Таа што е под команда на Претседателот. Се надевам дека не сум, ама мислам дека сум. :)

Прво и основно треба да си син на разузнавач.
Погоди зошто ти го пишувам ова ;)

Да му го пушиш на претседателот од твојот локален огранок (месен или општински комитет) на ДПМНЕ и тоа ако сака да те пикне таму што е теоретски невозможно.Погледни ги новите гревови пикнати во ЕБР,ќе видиш кој колку напреднал на полето во најстариот занает..

АР и УБК се посебни институции за државна безбедност.Порано беа заедно под име СДБ, но во 1998-1999 год, се формира АР како посебен орган на државна управа-АР.
Како и во сите институции, и тука веќе е се измешано со партиски кадри, непогодни кадри со несоодветно образование, искуство итн.Вработувањето оди по партиска линија и јаки врски, практиканти имало но сите биле пуштени по неколку месеци работа.За да бидеш разузнавач на друга служба (странска), потребно е да бидеш нивен државјанин, ако не си нивен државјанин тогаш си соработник и предавник на сопствената држава и одговараш кривично за шпионажа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom