Како до Кокино?

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Локација
Скопје
Сите знаеме за локалитето Кокино но скоро нема човек што знае да ми објасни како да стигнам до таму?

Ај ќе се снајдам за до самото село да стигнам но патот после до локалитето не ми е познат, колку има за пешачење дали ќе ни е потребно водич да бараме или ќе можеме сами да стигнеме?

Многу ми е жал што таков локалитет а нема обезбедено веб сајт за информации.

Некој?

Сите знаеме за локалитето Кокино но скоро нема човек што знае да ми објасни како да стигнам до таму?

Ај ќе се снајдам за до самото село да стигнам но патот после до локалитето не ми е познат, колку има за пешачење дали ќе ни е потребно водич да бараме или ќе можеме сами да стигнеме?

Некој?

Не е тешко да се стигне. Ние тргнавме околу 12ипол по полноќ и чим се снајдовме нема да ви биде тешко. Прашувајте локалци ќе ви објаснат ако утнете али следете знаци.

Не е тешко да се стигне. Ние тргнавме околу 12ипол по полноќ и чим се снајдовме нема да ви биде тешко. Прашувајте локалци ќе ви објаснат ако утнете али следете знаци.

Е, дури тогаш ќе се снајдат. Има по еден знак на 10км.

Импресии од местото?Кажи нешто повеќе,подетално не се штеди на пишување

Се гледа локалитетот коа ќе стигнете у близина , ако сте толку изгубени у време и простор прашајте некој сељак у близина ќе ви каже , се наоѓа на тромеѓе меѓу куманово , кратово и паланка

Се гледа локалитетот коа ќе стигнете у близина , ако сте толку изгубени у време и простор прашајте некој сељак у близина ќе ви каже , се наоѓа на тромеѓе меѓу куманово , кратово и паланка
дозволи да те исправам: тва шо ти го напиша се однесува за прост човек. Селанин е адекватниот збор шо треба да го искористеш (y)

Сум бил можеби едно 10 пати, прв пат кога земав возачка со едно крш југо бевме 5 души, по угорнината кај Жегљане друштвото мораше да излезе и да пешачи од Жегљане до Кокино. :cool:
Водич не ти треба, ти требаат според мене 5 минути на google maps (Куманово-Кокино). Имаш и инструкции на официјалната страна. Имаш патоказни табли, кога ќе пристигнете таму имаш паркинг т.е. ливада, и имате пат едно 1,5 km до опсерваторијата.
Скоро секогаш има горе по некој пасиониран физичар, археолог да ти раскаже нешто интересно за местово. Со среќа.

дозволи да те исправам: тва шо ти го напиша се однесува за прост човек. Селанин е адекватниот збор шо треба да го искористеш (y)
Прост паметен , сите знаат кај е кокино таму

Mожеби не се сите магистри во тоа селото.

Некој?

untitled.JPG

eе ти мапа :P

Ако си од Скопје,стигаш до Куманово,после фаќаш накај Паланка.. и на сред пат се исклучуваш кај Старо Нагоричане.. идеш наккај Пелинце,ама на пола пат се исклучуваш кај Драгомаце село десно .. и после идеш идеш и стигаш до Кокино :D

Колку километри од велес до кокино и со точак се оди ли ? xDD

Back
На врв Bottom