Како да смениш резолуција на Java игри/апликации за Nokia

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
1. Отвори го .jar фајлот со WinRAR archiver ( клик )

2. Откако ќе го отвориш, ќе видиш фолдер - 'META-INF'. Отвори го ( клик )

3. Во тој фолдер има фајл кој се вика 'MANIFEST.MF'. Копирај го на десктоп и отвори го во notepad. ( клик )

4. За да го едитираш фајлот, треба да ја најдеш оригиналната резолуција на играта/апликацијата и резолуцијата на твојот екран.
Потоа, во последните два реда треба да стои следното:

Nokia-MIDlet-Original-Display-Size: www,xxx
Nokia-MIDlet-Target-Display-Size: yyy,zzz
каде што www,xxx е оригиналната резолуција, а yyy,zzz е резолуцијата на твојот екран.

Во следниов пример, оригиналната резолуција е 176x208, а онаа на екранот е 352x416. ( клик )

5. Зачувај ги промените и врати го фајлот 'MANIFEST.MF' во .jar фајлот врз веќе постоечкиот 'MANIFEST.MF' фајл. ( клик )

6. Инсталира ја играта во мобилниот и надевај се дека ќе ти работи. :pos:

П.С. Ова работи кај Nokia S60 3rd edition Моделите, ама нема да изгубите ништо ако пробате. :)

има и поедноставен начин, на играта пред да ја отвориш кај некои телефони имаш options - одиш во SCREEN RESOLUTON, и си подесуваш, некои игри имаат во самите нив кога ќе ги отвориш такво подесување...

знали во секој случај ова само како алтернатива може да се користи :D

За жал ретко налетувам на тие игри чиј што автор бил толку фин и наместил во options да си одбереш резолуција.:)

се убаво кажа како да сменам резолуција ама неам појма како се стават игри на мобилен иначе имам 3110 classic го имам два дена и немам игра во него симнав неколку од интернет и слични се фолдерите како што си опишал за менење на рез. ај сега кажи кај да ги ставам и како и дали може на мемориска да се стават? Благодарам! ќе заборавев што е разликата помеѓу .jad & .jar ги има и двете екстензии кога ги симнувам

znaete li nekoj ili ako imate pusti te mi programce za nokia n73 svetloto da se pali vo nokj koga sakam da snimam nema fabricki na nego samo preko program ako go ima nekoj programot ako saka neka go pusti tuka na forum ili ako znae kako se vika znaci ne da sveti ako baterija da se koristi nego koga snimam vo temno da sveti i da moze da snimam vo temno pozdrav fala unapred

1. Отвори го .jar фајлот со WinRAR archiver ( клик )

2. Откако ќе го отвориш, ќе видиш фолдер - 'META-INF'. Отвори го ( клик )

3. Во тој фолдер има фајл кој се вика 'MANIFEST.MF'. Копирај го на десктоп и отвори го во notepad. ( клик )

4. За да го едитираш фајлот, треба да ја најдеш оригиналната резолуција на играта/апликацијата и резолуцијата на твојот екран.
Потоа, во последните два реда треба да стои следното:

каде што www,xxx е оригиналната резолуција, а yyy,zzz е резолуцијата на твојот екран.

Во следниов пример, оригиналната резолуција е 176x208, а онаа на екранот е 352x416. ( клик )

5. Зачувај ги промените и врати го фајлот 'MANIFEST.MF' во .jar фајлот врз веќе постоечкиот 'MANIFEST.MF' фајл. ( клик )

6. Инсталира ја играта во мобилниот и надевај се дека ќе ти работи. :pos:

П.С. Ова работи кај Nokia S60 3rd edition Моделите, ама нема да изгубите ништо ако пробате. :)

Само што ја доунлоадирав Super Pang ако сте слушнале за неа.. стара флиперска игра, и го нема делот за резолуција, не пишува колку е оригиналната, т.е. не може да ја едитирам :( help? или можеби некој што ја знае играта ја има во подобра верзија, односно за понови модели на мобилен.

Само што ја доунлоадирав Super Pang ако сте слушнале за неа.. стара флиперска игра, и го нема делот за резолуција, не пишува колку е оригиналната, т.е. не може да ја едитирам :( help? или можеби некој што ја знае играта ја има во подобра верзија, односно за понови модели на мобилен.

нема везе.. се снајдов :)

хаха малечко и ти си се разбирала за телефони алал да ти е душо а фала ти многу иначе сега фала крац можам да ставам шп сакам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom