Како да симнувате flash игри!

• Креатор на темата Креатор на темата IgiMk
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 јануари 2008
Мислења
32
Поени од реакции
0
Еве како да симнувате flash игри и да ги ставате на ваши страни или па да ги играте offline. Мислам дека повеќето од форумов знаат како али еве и за тие што не знаат.

1) Оди на страната од која што сакаш да симнеш игра.
Јас ќе симнам од www.addictinggames.com

2) Одбери игра. Јас ја одбрав Fancy Pants Adventure 2.
Линкот е http://www.addictinggames.com/fancypantsadventure2.html

3) Ако користиш firefox кликни на View па на Page Source, или Ctrl + U. Ако не користиш firefox :nenene:, слично е и во другите пребарувачи.

4) Кликни Edit па Find in This Page..., или Ctrl + F.

5) Напиши swf.
swf.jpg

6) Кога ќе најдеш ime.swf, најверојатно тоа е играта.
на addictinggames.com игрите се означени со број. На пример, Fantasy Pants Adventure 2 е 4555.swf.

swf2.jpg

7) Копирај го цел линк од првата коса црта.

swf3.jpg

8) Горе во адрес барот после адреса.com селектирај се па стинси десен клик и paste, или Ctrl + V.

swf4.jpg

swf5.jpg

9) Стисни Enter.

10) Играта ќе го зафати целиот простор во пребарувачот.

swf6.jpg

11) Стисни File па Save Page As...

12) Одбери каде сакаш да ја зачуваш играта.

13) Ако сакаш да ја играш offline само отворија со било кој flash player. Ако немаш flash player отвори ја со firefox.

14) Ако сакаш да ја ставиш на твојата страна:
Код:
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0" width="[B][I]500[/I][/B]" height="[I][B]450[/B][/I]" title="[I][B]Ime Na Igrata[/B][/I]">
          <param name="movie" value="[I][B]4555.swf[/B][/I]" />
          <param name="quality" value="high" />
          <embed src="[I][B]4555.swf[/B][/I]" quality="high" pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="[I][B]500[/B][/I]" height="[I][B]450[/B][/I]"></embed>
        </object>
Поздрав.

А да дадеш десен клик -> Save Page As.. :) па после само ќе си ја отвараш.

Ај сега ке проверам од почеток да не имам некоја грешка направено, да видам на Тоше зошто не му работи.

Тоше а до каде стигна и што не работи?

Едит: Проверив се од почеток и работи. Види да не си утнал некој чекор.

Па јас сакав да симнам од JoeCartoon и отидов на View Source и ми се појавија 2 swf екстензии, ги симнав и двете ама после немав програма да ги пуштам, па ги пуштив со Firefox ама не ми излегува ништо, само празно. Ај не е битно, не мора!

Симнав и од JoeCartoon нема никаков проблем. Второто swf беше играта.

Дај убаво со слики објаснете,кои коси линии,само тој чекор и 8 не ги знам

Едит:Средив,ама како да играм офлајн

A kako da igram so flash player???
Човеку, отвори фајрфокс, отвори празен таб (јазиче), drag & drop на играта во фајрфоксот и крај! нема флеш плеер кој ке ти ја игра играта...тие флеш плеери се за видео материјали...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom