Како да се ослободам од мушички?

• Креатор на темата Креатор на темата JameSSawyer
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 февруари 2015
Мислења
38
Поени од реакции
16
Од пред неколку месеци ги имам по дома, ако некој знае што да купам да испрскам за да ги снема?

Секој ден утепувам барем по 2-3, ептен се досадни.

Од пред неколку месеци ги имам по дома, ако некој знае што да купам да испрскам за да ги снема?

Види дали ќе ги снема со Раид и останатите средства за оваа намена што ги имаш во секој поголем супермаркет. Ако пак се јавуваат, ќе си повикаш служба за дератизација како ли и да беше и ќе го отстранат проблемот.

Цигла и ренде и ацидиборици ќе го решат проблемот ама мораш да исчистиш тоа ѓубрето, мувите од мртво месо искачаат не знам како а види и со овие раид маид сигурно помагаат или викни си служба најубаво да не се малтетираш со отров и работа.

Мушичките обично се создаваат/изегуваат од скапано овошје, расипано месо, ѓубре........, така да прво најди го причинителот и исфрли го, а потоа можеш да испрскаш со Раид против муви и комарци.

Исто така еве ти и едно интересно видео, за тоа како можеш да се спасиш од мушичките.

Види да не имаш мувла на некое место во станот.

Мушичките обично се создаваат/изегуваат од скапано овошје, расипано месо, ѓубре........, така да прво најди го причинителот и исфрли го, а потоа можеш да испрскаш со Раид против муви и комарци.

Исто така еве ти и едно интересно видео, за тоа како можеш да се спасиш од мушичките.

Сум приметил дека најмногу ги има кај саксијата цвеќе што ми стои..

Сум приметил дека најмногу ги има кај саксијата цвеќе што ми стои..
Ако цвеќето ти е скапано, т.е. ако има скапани лисја, отстрани ги. Мушичките кај саксијата цвеќе се создаваат само ако има премногу влага. Горниот слој земја од саксијата отстрани го (читај околу еден центиметар), смени го местото на чување на цвеќето (на некое место каде што фаќа повеќе сонце) и гледај да не му ставаш вода бар додека земјата не се исуши колку толку.
:)

Незнам како можеш да се ослободииш од мушички.
Извини

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom