Како да кажете „не” на дечко/девојка?

• Креатор на темата Креатор на темата _ZlObNiCa
  • Време на започнување Време на започнување
MSV напиша:
Ке земеш ваздух, ке ја рашириш устата во соодветната поза за зборот......
И ке речеш...НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!

Целава оваа работа ми е малку чудна, ова НЕ да не случајно е на грчки?

Никола напиша:
дечкото ги користи методите на одбивање, развиени од страна на девојките против нив.
Пак генерализираш. Да речеме и дека ми е јасно зошто ги ставаш целиот женски свет во една торба, ама не разбираш ли дека и себе си ставаш во слична торба? Мислев дека си од тие што се разликуваат...

Пак генерализираш. Да речеме и дека ми е јасно зошто ги ставаш целиот женски свет во една торба, ама не разбираш ли дека и себе си ставаш во слична торба? Мислев дека си од тие што се разликуваат...

Никогаш не би го направил тоа.
Генерализација не значи дека сите се такви од било која група, туку дека има голем дел кој така се однесува.
Само споменав дека е интересна идејата и дека е најмногу применувана од страна на женските.

Ај отсега, наместо девојките или машките ќе употребувам - голем дел од девојките, машките, така и така мислам дека мислат и се однесуваат.
За да не излегува несогласувања.

Никола напиша:
Ај отсега, наместо девојките или машките ќе употребувам - голем дел од девојките, машките, така и така мислам дека мислат и се однесуваат.
Мислам дека би било во ред, наместо голем или најголем дел, да се ограничиш на тие со кои ти си комуницирал. И тоа веќе нема никогаш да биде репрезентативен примерок за една популација жени, со самото тоа што им пристапуваш на девојки кои ТЕБЕ те привлекуваат. Од друга страна, ако најголемиот дел на девојки кои тебе те привлекуваат го користат токму овој банален изговор (имама дечко -бљак), јас би се замислила околу твоите критериуми за привлечна жена, па макар било тоа и за едно легнување.

Мислам дека би било во ред, наместо голем или најголем дел, да се ограничиш на тие со кои ти си комуницирал. И тоа веќе нема никогаш да биде репрезентативен примерок за една популација жени, со самото тоа што им пристапуваш на девојки кои ТЕБЕ те привлекуваат. Од друга страна, ако најголемиот дел на девојки кои тебе те привлекуваат го користат токму овој банален изговор (имама дечко -бљак), јас би се замислила околу твоите критериуми за привлечна жена, па макар било тоа и за едно легнување.

ок, ако и сите останати се согласат на таква терминологија, нема да имам проблем и јас да го сторам тоа. Но се сомневам дека така ќе биде па ќе си дадам слобода, на една подраширена група..
и така..

мислам дека ПОголемиот дел машки не би одбиле девојка, ако не е претерано непривлечна за нив. Значи не да им се допаѓа којзнае колку, туку да е прифатлива.
дури и да имаат девојка, би ја подзаборавиле, ако проценат или ако не се во состојба за тоа, не:), дека нема да имаат последици врз врската.

кај девојките не е тоа случај.

да речеме да седнеме и да направиме студија, 100 рандом одбрани машки, да се пуштат на 100 рнд девојки, и обратно 100 девојки.. итн, во која од тие две групи мислиш повеќе секс ќе падне?

Никола напиша:
да речеме да седнеме и да направиме студија, 100 рандом одбрани машки, да се пуштат на 100 рнд девојки, и обратно 100 девојки.. итн, во која од тие две групи мислиш повеќе секс ќе падне?
Нормално, во втората. Само што тука разговараме за модус репеланти, односно која гачка ќе ја измисли откачителот, односно на кој начин ќе го каче НЕ-то. "Имам дечко/женска" (независно дали постои таков/такава) е толку прозаична откачувка, ми се поткреваат цревата од тоа. Имам менструација, ми тргнува бродот за друга планета за пет минути, со син ми сме излезени, алергична сум на сперма - не знам, било што друго.
Мојата поента, која ти глатко ја прескокна Никола, беше дека треба да процениш шо муабет можеш да очекуваш од момата за која веќе си решил дека е доволно физички привлечна. Или премногу барам од тебе?

Ауууу што ситничари (цепидлаки - што би рекол брат ми) имало на форумов.

Човек ќе каже нешто во кое ќе се спомне СИТЕ, а вие нема да се фатите за поентата на тоа што сакал да го каже, туку ќе се фатите за тоа она 1 000000000000 пати повторено “Не генерализирај“, или “Има и исклучоци“. Добар начин да се избега од темата :D :P :wink:

StenmarC напиша:
Човек ќе каже нешто во кое ќе се спомне СИТЕ, а вие нема да се фатите за поентата на тоа што сакал да го каже, туку ќе се фатите за тоа она 1 000000000000 пати повторено “Не генерализирај“, или “Има и исклучоци“. Добар начин да се избега од темата :D :P :wink:
Ај покажи ми со прстето, на кое место точно е избегано од темата?

беше дека треба да процениш шо муабет можеш да очекуваш од момата за која веќе си решил дека е доволно физички привлечна. Или премногу барам од тебе?

Нормално дека треба.
Али ти тоа не го спомна во твоите коментари на темава.

Затоа и претходно ја отворив темата -како да легнеш девојка.
да им се помогне на сите машки, како да дојдат до тоа што го сакаат.:)
и како поттема на тоа би можело да биде-

Како да ги избегнеш муабетите кои би те одвеле во погрешен правец.

Aceva напиша:
Ај покажи ми со прстето, на кое место точно е избегано од темата?

Aceva напиша:
Никола напиша:
дечкото ги користи методите на одбивање, развиени од страна на девојките против нив.

Еве овде (покажувам со прстето :D) :lol: :lol: :lol: :lol:

eeeeeeeee ja u vakvi situacii se praam gluva mu davam na znenje na tipot deka ne sum zainteresirana,a ako ovoj mi se prai na gluvo i glumi kao demek da ne primetuva mu se vrtam i mu vikam:dobro be ne primetuvas deka si dosaden,na glava mi se kaci!
najcesto ja praktikuvam taa recenica i retko nekoj da ostane ramnodusen na nea.mi se slucilo i posle recenicava da mi ja plati pijackata i da mi pobara broj,pa togas si stanuvam i odam vikajki mu deka nema podosaden od nego,vakvite decki mi odat na nervi.MISLAM HELLOOOOOO

Зависи како сум расположена, воглавно од старт си кажувам дека не сум заинтересирана, не за друго туку да не губи време чоекот греота е има толку многу девојки а тој да изгуби цела вечер мачејки се да ме добие а јас незаинтересирана па не е хумано нели? :D
Некогаш може да ми се случи да помалтретирам некого додека му кажам дека не сум заинтересирана, ама најчесто одма си кажувам.

Am, aham, 180 stepeni na levo ali na desno, ako i posle toa ne konta ide upitanje: "koj del od moeti ignoriranje/nezainteresiranost ne go razbiras? Ako i toa ne go razbira, onda tetratka u tesni i siroki, i ODBI! :)

Mene u opste ne me biva da kazam ne, od okolu ke mu kazam ne i so nadez deka ke svati, e posle toa ako mi se kaci na glava ondak mora da mu kazam ubavo deka ne sakam nisto so deckoto.

So ve gledam cudni. So kogo vie toa se razpravate sto edno vrtenje na glava nemoze da razbere? Mislam nekoj stvarno treba da e retardiran da mi prostite za da vie morate da bidete dovedeni vo situacija da mora da go iskoristite zborot "ne" ili "ne sakam da imam nishto so tebe."

Jas nemam naletano na decki koi ne kontaat deka ne si bash vozbuden za druzba so niv. Eden pogled e dovolen za da skontaat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom