Како да ја откријам својата сексуална ориентација?

• Креатор на темата Креатор на темата AnGeL.BoY
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

AnGeL.BoY

г-дин Дијамант Сваровски
Член од
7 септември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
14
Здраво на сите форумџии и форумџивки на сајтот! Како прво сакам да ви се претставам! Имам 16 години и како сите тинејџери имам милиони проблеми, но најголемиот од нив е мојата сексуална ориентација! Нема да должам многу и накратко ќе ви објаснам се!
1. Премногу ме привлекуваат машки и имам сексуални фантазии со мажи
2. Се заљубувам и во девојки, но поретко се случило (а можеби и никогаш) да ми се дигне на девојка, инаку сакам да имам секс и со девојка
3. Се чувствувам премногу лошо, т.е. не сакам да сум тоа што сум денес-не сакам да бидам ГЕЈ!

Ве молам кажете го вашето мислење. Ве молам дајте ми некој совет, што да правам, што да чинам...:nesum: Каде да се обратам, каква терапија да примам без да дознае некој!?

Здраво на сите форумџии и форумџивки на сајтот! Како прво сакам да ви се претставам! Имам 16 години и како сите тинејџери имам милиони проблеми, но најголемиот од нив е мојата сексуална ориентација! Нема да должам многу и накратко ќе ви објаснам се!
2. Се заљубувам и во девојки, но поретко се случило (а можеби и никогаш) да ми се дигне на девојка, инаку сакам да имам секс и со девојка
3. Се чувствувам премногу лошо, т.е. не сакам да сум тоа што сум денес-не сакам да бидам ГЕЈ!

Ве молам кажете го вашето мислење. Ве молам дајте ми некој совет, што да правам, што да чинам...:nesum: Каде да се обратам, каква терапија да примам без да дознае некој!?

Адолесценција е бурен период, работат хормони, се случуваат промени постојано, денес знаеш што сакаш, утре немаш поим, па ти текнува нешто " триесто " .. Период кога постојано експериментираш, фантазираш, пробуваш нови нешта.. Така да сметам дека сеуште е рано да знаеш спрема кој пол имаш ( поголеми ) симпатии, почекај, дооформирај се како личност, па тогаш барај помош ( ако веќе имаш потреба од истата ).
Или најубаво прифати се онаков каков што си :smir:

Членот над мене како што вика да се прифатиш како што си е голема грешка, не го слушај тоа. Сексуалната ориентација не се менува така лесно и не се експериментира во адолесценцијата со ваквиот начин на нагони.
менувај се брзо затоа што кога ке си Straight ке ја почувствуваш убавината на спротивниот пол... ние веке си ја знаеме нашата каква ни е. Ме сфаќаш? Being gay Is just wrong. God Made Adam and Eve not Adam and Steve.

=)

Членот над мене како што вика да се прифатиш како што си е голема грешка, не го слушај тоа. Сексуалната ориентација не се менува така лесно и не се експериментира во адолесценцијата со ваквиот начин на нагони.
менувај се брзо затоа што кога ке си Straight ке ја почувствуваш убавината на спротивниот пол... ние веке си ја знаеме нашата каква ни е. Ме сфаќаш? Being gay Is just wrong. God Made Adam and Eve not Adam and Steve.

=)

Само сакам да кажам дека е нормално во ваков период да се двоуми околу својата сексуална ориентација, може за некоја година ќе се смее кога ќе се сети " каква мака имал ", но ако веќе тоа не се случи, нема потреба да паѓа во депресија, ни е прв ни е последен, а слабо верувам дека така лесно се менува, јас колку сум информирана генски е условено.. Сега може и грешам, не знам, но како и да е треба себе да се сака пред се' за да може да биде сакан, тоа ми беше муабетот :)

не е генски, сексуалната ориентација зависи од влијанието однадвор и од своите видувања за светот.

не е генски, сексуалната ориентација зависи од влијанието однадвор и од своите видувања за светот.

Ок, реков дека јас така ( од не знам каде ) сум информирана и да не ме зема за збор. Треба уште еднаш да ја напишам поентата на муабетот ??

Ок, реков дека јас така ( од не знам каде ) сум информирана и да не ме зема за збор. Треба уште еднаш да ја напишам поентата на муабетот ??
БТВ, Ја сфаќам твојата поента, немам Down-ов синдром, барем јас како што знам. =)
Зборот ми беше дека може да се смени и да размислува на тоа дека животот е поубав кога ке ја сфати убавината на спротивниот пол.

БТВ, Ја сфаќам твојата поента, немам Down-ов синдром, барем јас како што знам. =)
Зборот ми беше дека може да се смени и да размислува на тоа дека животот е поубав кога ке ја сфати убавината на спротивниот пол.

Ова само ти го тврдиш и некоја бајачка во некое село така?
Забрането е било какви дијагнози и средства против хомосексуалност да се даваат, затоа што ова е слободна држава, не може да му се забранува на никој својата ориентираност сексуална.

1.Премногу ме привлекуваат машки и имам сексуални фантазии со мажи :nesvest:

Или контролирај хормони спрема машки,избегнувај да бидеш премногу со нив,или фати си цура,гледај да ти биде убаво со неа и почни да мислиш на младо пиче...
Или што да ти кажам... You are GAY .. скраја да е :nenene:

Се уште си премногу мал за да можеш со сигурно да знаеш што си навистина. Сепак се хормони во прашање и во тој период од животот ти се дига на се живо и диво, без разлика дали е машко или женско. Поголемиот дел сме имале такви фантазии иако голем дел никогаш не би го признале тоа.

А и да испаднеш геј не е страшно не е крај на светот. Најбитно е да најдеш начин да бидеш среќен, еднаш се живее. И не слушај никој кој ти вели дека треба да се промениш или слично биди си таков каков што си. И колку за информација хомосексуалноста не е социјална појава и не постои такво нешто како успешно сузбивање или лечење на истата.

Фати си дечко и девојка у исто време и види со кого ти е сексот поубав;)

Здраво, ангелско момче.

Како прво, ти се восхитувам што на таа возраст си толку храбар да споделиш една толку интимна работа како сексуалноста, со нас (повеќето сеирџии, ама ај).
Од напишаното, се гледа дека интелектуално веќе си зрела личност, интелигентна и паметна. На возраст си каде сите мечтаеме за иднината, за тоа што ќе бидеме по професија, што сакаме од животот... Верувам, тука имаш многу планови.

Од друга страна, како здраво и право човечко битие, во тебе врие младешката крв (не дека јас сум кој знае колку повозрасен :) ) “Проблемот“ кој го изнесе погоре, најверојатно во моментов е во судир со твоите стремежи од себе да направиш некој и нешто, да постанеш успешен и почитуван член на нашето, какво-такво, општество. Се прашуваш: “Јас вредам, јас можам... но што фајде од тоа ако сум геј? Џабе ќе ми биде се’ во животот, ако другите не ме почитуваат, уште пострашно, ако ме осудуваат и ако ми се потсмеваат заради тоа што, можеби, сум.“

Како прво нешто кое треба да го знаеш (а најверојатно го знаеш), е дека сексуалните ориентации, стрејт, би и геј, се природни манифестации на човековата сексуалност. Еден стрејтер не е ништо повеќе човек од еден би или геј, ниту пак има повеќе интелектуални способности од другите.

Проблемот со хомофобијата кај нас, лежи само и САМО во неинформираноста на нашите граѓани.

Од мене само ова: не брзај да имаш секс. Остај си доволно време за да сфатиш што сакаш. Грешат тие што мислат дека со експериментирање ќе дознаат што сакаат. Можеби мислиш дека тоа што го осеќаш сега, е преодна фаза, нешто што ќе мине со текот на времето. Може те советувале да имаш секс, мнооогу секс со девојки, како начин да ги закопаш “чудните нагони и желби“. Грешка. Само повеќе ќе западнеш во конфузија, а желбата се повеќе и повеќе ќе се зголемува, па денот кога ќе треба да си ја признаеш себе си вистината, ќе ти биде уште потежок. А ако сфатиш дека си геј, верувај, само ќе се каеш за девојките.

Остави си време. Не брзај. Комуницирај и со девојки, и со другарите. Ако се изолираш од едното, само ќе си направиш штета себе си. Не мора да имаш секс за да знаеш што си. Тоа е нешто внатрешно кое те носи со сета сила. Тоа е нешто убаво, без разлика што е. Кога некој/а ќе засакаш не заради сексот, туку заради тоа што е како целокупна личност, тогаш и ќе сфатиш кој си и што сакаш.

Здраво, ангелско момче.

Како прво нешто кое треба да го знаеш (а најверојатно го знаеш), е дека сексуалните ориентации, стрејт, би и геј, се природни манифестации на човековата сексуалност. Еден стрејтер не е ништо повеќе човек од еден би или геј, ниту пак има повеќе интелектуални способности од другите.

Уште куп срања до крајот на постот.

А еве ти и непедерско мислење:

Изгуглај слики од јаки жени и од набилдани издепилирани мажи. Гледај ги првите пола сат, после вторите. Ако вторите мојш да ги гледаш појќе од 15 секунди, имам лоша вест за тебе.

Се уште си премногу мал за да можеш со сигурно да знаеш што си навистина. Сепак се хормони во прашањеи во тој период од животот ти се дига на се живо и диво, без разлика дали е машко или женско. Поголемиот дел сме имале такви фантазии иако голем дел никогаш не би го признале тоа.
Zimi kurot, ne go lazi deteto. Jas vo toj period go drkav na klasnata a ultimativna fantazija mi bese Cindy Crawford ( vo reklamata za pepsi :) ). Toa deka ti se diga na se zivo i divo, moze da si se tesat pederite megjusebno.

А и да испаднеш геј не е страшно не е крај на светот.
I po vtor pat, ne go lazi deteto, strasno e.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom