Како да изрежам цд?

• Креатор на темата Креатор на темата kicodarker
  • Време на започнување Време на започнување
K

kicodarker

Гостин
Како да изрежам цд што ќе го чита радиото од кола како оригинално? Радиото е Blaupunkt пробав да снимам аудио цд со wmp nero imgburn неќе.

дали може да чита мп3ки радиото види во упатсво ако имаш или според моделот на гугл побарај, ако не wav формат

Како да изрежам цд што ќе го чита радиото од кола како оригинално? Радиото е Blaupunkt пробав да снимам аудио цд со wmp nero imgburn неќе.
Дали чита тоа DVD или само обични цедиња пробај така .

Последно уредено:
и јас сакав да го прашам ова, во кој формат обично читаат радиата во колите?

и јас сакав да го прашам ова, во кој формат обично читаат радиата во колите?
WAV.

Најверојатно има проблем или со форматот или му прави проблем ЦД/ДВД т.е ДВД не е поддржано со оглед на тоа дека е наменето за филм.

Можеш и преку USB или SD, а blaupunkt чита CD-DA, CD-R, CD-RW во WMA и MP3 формат.

Until CDs were invented, music was typically stored on plastic LP (long-playing) records and cassette tapes. LPs scratched easily, while tapes could stretch and distort and sometimes snapped or seized up entirely. Both of these ways of storing music were primitive compared to CDs. LPs were played on turntables with a moving arm that bounced along a groove in the plastic, reading back the music as it went.
I think so

Ако ти чита само аудио цд-а тогаш во неро ќе го режеш Music-Audio Cd до кај 20 песни, ако чита и мп3, тогаш е полесно бираш Мп3 и ставаш колку сакаш песни, колку собира цд-то.

Значи чита само оригинал AUDIO CD бадијала ќе режам разни цд-а дали некој има искуство со вакви радиа? Пробано со wmp nero imgburn ништо не фаќа.

Значи чита само оригинал AUDIO CD бадијала ќе режам разни цд-а дали некој има искуство со вакви радиа? Пробано со wmp nero imgburn ништо не фаќа.
Намали брзина на снимање и гледај да не го преполнуваш. Ако ти покажува 80мин, не мора до последна секунда да го полниш. Обично, пред да почне црвеното, остави малку простор. Ако мислиш дека само оригинални дискови чита, земи друго цд, и само направи копија во неро или друг програм. Ако тоа цд не го пушти, сигурно ќе знаеш дека е до самиот плеер. А, си пробал снимениве во друга кола да ги пуштиш?

Sum probal si gi cita vo obicno radio ne gi cita vo moeto glupavo Blaupunkt so mora da cita original cd-a. Gledam ne se sretnal nikoj eo vakov problem. Ne mise davaat 4 - 5 000 za novo radio.

Па купи си(или земи од некој да пробаш) трансмитер кој се вклучува на запалката во колата, стави си стикче, подеси го радиото на зададена фрекфенција и слушај си музика од стикчето.

Кога веќе се вметнувам во темава не можам а да не забелешам дека многу препотентно радио си нашол :)

Е сега, друг ми е мене муабетов односно прашањето ( :brlav:да не ми се смеете) : ама, дали можам на цд-то да ги ставам песните во посебни папки или морам дирекно да ги нафрлам песните за да ми ги чита радиото во кола?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom