Како да инсталирам Windows XP & Windows Vista (објаснето со слики)

• Креатор на темата Креатор на темата inteleghenca
  • Време на започнување Време на започнување
fala

ama re4e mi eden drugar deka ako go izvada posle nema da mi vazi garancijata tocno le e ili ne

a moze le da pretstavite so sliki kako da napravam bootabilno cd soovaa programa ImgBurn

Дали може хр сервис пак 3 да се инсталира на систем од 1998 Пентиум 3 со 256 рам и 9 гига хард диск?

Дали може хр сервис пак 3 да се инсталира на систем од 1998 Пентиум 3 со 256 рам и 9 гига хард диск?

Може.....без проблем
п3 .. не е од 98 година...нешто покасно

Во 2000г. хит (бар на балканов) беше целерон 600мхз со 64мб рам, и с3-трио графичка со 8мб рам...цца околу 1200 долари по конфигурација.

Може.....без проблем
п3 .. не е од 98 година...нешто покасно

Во 2000г. хит (бар на балканов) беше целерон 600мхз со 64мб рам, и с3-трио графичка со 8мб рам...цца околу 1200 долари по конфигурација.

Го форматирав, ама не сака да го инсталира, вика нема простор на дискот оти е 9 гига, сигурно ке треба поголем хард диск

Го форматирав, ама не сака да го инсталира, вика нема простор на дискот оти е 9 гига, сигурно ке треба поголем хард диск

Чистата инсталација на виндовс икспе со вграден сервис пакет 3 на тој компјутер заедно со свап фајлот не треба да ти земе повеќе од 2.5 гига...

..нема простор.....провери ли дали хардот е поделен на партиции и колкави се..!.....ако е само една не би требало да има проблем.

Чистата инсталација на виндовс икспе со вграден сервис пакет 3 на тој компјутер заедно со свап фајлот не треба да ти земе повеќе од 2.5 гига...

..нема простор.....провери ли дали хардот е поделен на партиции и колкави се..!.....ако е само една не би требало да има проблем.

Не беше поделен, а така и го оставив, но не дозволи да се инсталира, немало место за да биде оперативен.:toe: чудно, можеби бара повеке простор.

Не беше поделен, а така и го оставив, но не дозволи да се инсталира, немало место за да биде оперативен.:toe: чудно, можеби бара повеке простор.

- а можеби и хардот е поебан...има многу оштетени сектори...

ај пиши ги ако не ти е тешко компонентите на таа конфигурација!

ај пробај и вака..некогаш помага...со стартна дискета од вин 95, 98 или Ме бутирај го компјутерот избриши ги сите партиции, формирај нови и форматирај ги....

стартни дискети има по интернет...

рестартирај и повторно избриши ги партициите, не формирај нови, остај го така компјутерот, празен непартициониран диск.
Стави инсталационо цд со хр, рестарт и бутирај од цд ром (не заборави да ја извадиш дискетата) и пробај да го инсталираш хр-то...

..ако не бива и така....јбг...

Има две карти РАМ, од по 168 мегабајти, процесорот е целерон некаде на 600 или 800mh, (во моментов неможам да проверам) и некоја си постара АТИ карта......

Типував и јас на хардот дека можеби е фрикнат, ме интересираше само дали ХР, SP3 ке оди на таква конфигурација, и на хардиск со простор од 9 гигабајти...

Има две карти РАМ, од по 168 мегабајти, процесорот е целерон некаде на 600 или 800mh, (во моментов неможам да проверам) и некоја си постара АТИ карта......

Типував и јас на хардот дека можеби е фрикнат, ме интересираше само дали ХР, SP3 ке оди на таква конфигурација, и на хардиск со простор од 9 гигабајти...

128мб

со тој рам и графичка бар од 32мб рам хр ќе нема проблем..мада за дактилографска машина и интернет, и графичка со 16мб рам нема да прави проблем..

сервисниот пакет нема никаква врска...тој е само поправка на виндовсот...

128мб

со тој рам и графичка бар од 32мб рам хр ќе нема проблем..мада за дактилографска машина и интернет, и графичка со 16мб рам нема да прави проблем..

сервисниот пакет нема никаква врска...тој е само поправка на виндовсот...

Да, сум погрешил, коа ги местев РАМ картите, имаше од 68 и 128 затоа изгледа сум се побркал,не е битно.

Добро значи да не го барам проблемот во виндоусот, ке пробам со друг хардиск, сепак благодарам за помошта.

nemojte da se lazite da klavate vista iako imate jaki kompjuteri...cekajte go windwos 7 :wink:

nemojte da se lazite da klavate vista iako imate jaki kompjuteri...cekajte go windwos 7 :wink:

А бе windows 7 излезе пред 3 и пол месеци. Иначе виста, 7ка, иста работа. И двете светкаат многу и на двете работат истите програми. Добро 7ката светка повеќе.

Не е вред да се речи Виста не чини Седумка чини ко основа на 7ката е Виста.

7ката е една усовршена и подсредена Виста, и нормално дека е подобро да се инсталира 7.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom