Како да го направам дискот преносен?

• Креатор на темата Креатор на темата Nupser
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
Dali nekkoj moze da mi pomogne da mi objasni dali moze od HDD od Pc da se napravi prenosen HDD sto ke raboti na USB ili na nesto drugo ? Blagodaram odnapred :):):)

Фино лепо ке си купиш вакво , а тој дискот од компјутерот моеш исто ама како slave disk треба да го наместиш

Buffalo-Portable-Hard-Disk.jpg

Да, со помош на UUDA - USB Universal drive adapter
Само треба да припазиш на напојувањето потребно за некои видови на HD.
Имаш и многу други видови вакви гаџети.. само пребарај што е најдобро.

Фала многу.Кода ке го земам ке ви пишам да ми дадете поделни информации ако нема никаков проблем да не направам некоја грешка
Инаку фала многу.
Поздрав

Dali nekkoj moze da mi pomogne da mi objasni dali moze od HDD od Pc da se napravi prenosen HDD sto ke raboti na USB ili na nesto drugo ? Blagodaram odnapred :):):)
во сите продавници за компјутери и компјутерска опрема има такви гаџети и се релативно евтини,појди и распрашај се. Само провери дали хард дискот ти е 2,5 или 4,5 инчен. Интересно за таа опаковка е што можиш и цд или двд плеер да користиш како преносен

Фала многу.Кода ке го земам ке ви пишам да ми дадете поделни информации ако нема никаков проблем да не направам некоја грешка
Инаку фала многу.
Поздрав
Од лично искуство и сјебан 250ГБ хард диск можам само да те посоветувам да бегаш од овие адаптери и да си бараш асолна фиока за дискот. Тоа што ја го земав беше некое Гембирд УСБ/ИДЕ+САТА адаптер за 600ден.
И на ликот погоре шо го ставил суги прошитај ги коментарите подоле а посебно оној DO NOT BUT THIS! IT WILL RUIN YOUR DRIVE!

Лично имам вакво, само за жал ми падна од раце и дискот кој беше внатре доби потрез мозга :oops:

52502132.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom