Како BLUETOOTH може од 10m да се направи во 300m

• Креатор на темата Креатор на темата leomeogeo
  • Време на започнување Време на започнување
"Како BLUETOOTH може од 10m да се направи во 300m??"
Никако :pos:

Мислам дека за фрекфениците најдобро НиколаП да чекаме да даде одговор... него барем струка му е то..

Радиобрановите(на кои е и BT), се мање више продорни низ се што не е метал.
Работата што БТ у телефоните(2. класа) е до 10m, e со еден голем разлог, а тоа е намалувањето на зрачењето и помало трошење на батеријата. Имаш и класа 1 каде дометот е до 100m, ама не во телефони.
Не знам дали софтверски е можно да се зголеми јачината на зрачењето(а со тоа и досегот), пошто мислам дека во самиот хардвер е тоа дефинирано.

Како и да е, и да е можно, не е паметно нешто такво да се мења. Побогу, што ќе прајте со 300м. Ќе му праќаш мелодии од кенеф, док е он у двор?

НиколаП, благодариме немом репутација иначе че ти даев
Eве едуцирано момче одговор.. значи не сум грешел многу...

P.S. МОжда е можно ако софтверот работи како на биос (чип)па да се доведе некаков си вид на оверклокување

Еве јас ке му дам за тебе :)

Neznam no jas mislam deka e nesto slicno kako kaj Bezicniot Ruter Linksys WRT-54G koj sto moze da se podesi od 1-84mW no ete im teknalo na lugeto, so promena na firvmerot (sovtverot) moze da raboti i kako 250mW no mu se zgolemuva voltazata i moze da pregori osnovniot cip. Zatoa pak se montiraat ladilnici od aluminium ili kuleri.
Drugo sto moze da e neznam

Епа ај ти монтирај ладилник на телефон, само да добацуе до 300m. :)

NikolaP напиша:
Епа ај ти монтирај ладилник на телефон, само да добацуе до 300m. :)
Ostaj ti сега како шо е ладно надвор од надвор че мош да пренесват податоци така да нема да имаш потреа од вентилатор..

Е и репутацијата служи ама апсолутно за ништо само ако се согласуваш да не цитираш цел пост му даваш на чоека репутација.. а ако не се согласуваш тогаш те пала на крсто горе на водно види има тема во општи муабети :)

:))) na tel za zal ne moze i neznam kako bi mozelo da se izvede odnosno da zraci do 300 m.Kaj bezicnite ruteri e mozno,
Znaes sto pretpostavuvam deka e fintava na bezicnite ruteri mora da se stavi kuler za toa sto ruterot raboti so saati a nekoi i 24h a kaj telefonite kolku raboti bluethooth 1-2-3 min dodeka se prati slika klip muzika pa spored mene za tolku vreme ne bi doslo do prekuvremeno zagrevanje pa i pregoruvanje, moze ne sum vo pravo samo pretpostavuvam deka e taka

Пробај, па кажи ни за колку време ќе ти прегори :)

А братчед, уше дааш плави, пошто си гуштер. Не ти се рачуна уште :) Ама ако ми поцрвени плавото, наеба :pos:

leomeogeo напиша:
:))) na tel za zal ne moze i neznam kako bi mozelo da se izvede odnosno da zraci do 300 m.Kaj bezicnite ruteri e mozno,
Znaes sto pretpostavuvam deka e fintava na bezicnite ruteri mora da se stavi kuler za toa sto ruterot raboti so saati a nekoi i 24h a kaj telefonite kolku raboti bluethooth 1-2-3 min dodeka se prati slika klip muzika pa spored mene za tolku vreme ne bi doslo do prekuvremeno zagrevanje pa i pregoruvanje, moze ne sum vo pravo samo pretpostavuvam deka e taka
Едно че ит кажам,... оверклокувањето и прекумерното истошување на извор никогаш не е добро.. подобро е секогаш да се направи целосен апарат отколку стариот на трубо... а и бо крајни случаеви не ни треба такви работи на телефоните

Шала бате, шала. Ти објаснив по ПП.

FALA za poenite, da ti kazam pravo vcera prvpat se registrirav na forumov i gledam deka e kvaliteten forum inace ke mi treba nekor vreme da gi svatam tie raboti kako odat so reputacijata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom