Kако би изреагирале доколку вашите ви забранат врска?

• Креатор на темата Креатор на темата diablo92
  • Време на започнување Време на започнување
Iskreno moite roditeli ne mozat da mi zabranuvaat nisto, nikogas toa mi se nema sluceno.Sekogas ako nesto im smeta ke mi kazat ama ne mi zabranuvaat, ke praime muabet, ke mi dadat nekoj sovet i toa e toa.
Tatko mi na primer voopsto ne mu se svigase deckovo koj sto go imam sega, i bese protiv nego no nikogas ne mi zabranil nisto so nego.Mi davase soveti i se toa, no otkako go zapozna podobro samiot uvide deka gresel i deka se e ok.Zatoa treba da se naprai kompromis, da se zboruva realno, smireno i da se razberat 2 strani a posle sto kako ke bide samo eden gospod znae.

Требит да си имаш свое јас. Се дешавало да разделет некој заради шо тој немал пари бил без факултет од дома му биле вакви такви и слични срања ама ако го сакаш тогаш ти ќе живејш со него а не тие:wink:

..да бе..зашо да не идем со него...како ќе ми забраниш..е нема бе за инает ќе идем и сеа...(ова би ми била реакцијата)...заш едноставно не може да ми докаже дека не е за мене..едноставно не може да ми забрана бре :nenene:....хих....барем знам сама да знам дал е асален ..дал не е..дал е з амене или не :toe:

КАко прво и основно нема потреба да реагирам. Само на игнор ќе ги стаем. Не може никој да ми забрани со кого ќе се гледам.

Моите до сега никогаш не ми забраниле никаква врска...Мојте едноставно уживат и скокат до таванот кога ќе му кажам дека имаат снаа :) се изв ако беше оф топик

интересно, до сега ништо не ми рекле, ама во случај да ми забранеле ке се правев како од Марс паднат, и ке си продолжев по мое, без тие да знаат

аууфф мене мајка ми еднаш коа се каравме ми рече дека ако сакала можела да ми забрани да се гледам со него и дека можела да ме контролира и во школо...пффф...ја само почнав да и се смеам.она не е никој и ништо да се меша у МОЈА врска...ниту пак да ме контролира како да сум некој идиот..ако сакам јас да се видам ќе се видам па дури и да е крај на светот!:wink:

Во тој случај ако мора да се одбере некој, тогаш би ги напуштил моите колку и да се во право за истото мора да ми го покажат патот, а не да ми стават препрека.

И кога ќе ги ислушам ќе им покажам само ---> :bip:

И ќе избегам од дома.

hahahah smeshnooo ali sepak ne e najdobriot izbor :nenene:

prvo sekor roditel znae deka ako postapuva konta deteto samo ke stvori inaet....

barem jas sum takva sekogash koa ke mi kazuvaat ne taka ne vaka, onaka treba....odam po moe i da znam deka gresham...

ali toa e! Tie samo se obiduvaat da ne naso4at na vistinskata pateka iako nekogash greshat ali seak treba da svatat deka NASH e toj izbor nie ne im nametnuvame de4ko ili devojka....ako zgreshime shto sme bile vo vrska so toj de4ko/devojka(individualno) Pa od greshki se u4i a zivot te4e dalje :pipi:

Што би превземале доколку се случи ова?Ајде малку поконкретно

Кога живееш во одредена заедница каде што владеат конзервативни правила, или барем владееле добри 17 години додека си го градел карактерот, имаш избор, комплетно да ги прифатиш или отфрлиш влијанијата, не е возможно да останеш неподложен.
Мене, лично, ми се има изиграно еднаш во животот тоа сценарио, на кое кога сега ќе погледнам наназад моите ми го спасија животот со таа нивна конзервативност во буквалната смисла на зборот.

Можат многу работи да се превземат, јас заминав од дома со намера да не се враќам за да го покажам револтот и да го истерам своето.Истиот ден ме собра полиција и ме врати дома после сослушување во станица.Убедливо едно од најлошите и најкорисните искуства во животот, зошто, за да покажам дека се грижам за врска со човек кој што беше неспособен за функционирање, а не за нешто друго.Но, со моите тогашни 16 години имав поинаква перцепција на светот и го направив „незамисливото“ во чест на „љубовта“ со наркоман.

Сега, сепак стојам на тоа дека, иако ситуацијата ми е премината од конзервативна до либерална, моите секогаш имале причина зошто не ми дозволувале одредена релација.
Со тек на време, ме оставија и сама да бидам по кои патишта ќе одам, но регулацијата како таква сепак ја има во некоја поблага форма.

Да пораснеш е тежок процес (јас сама го немам завршено), но кога некој што те сака најмногу на светот има добри причини за да ти забрани врска, можеби треба да ги разгледаш аргументите.
По 2 години, ќе излезе дека бил во право.:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom