Кајганџии - моторџии, ајде да се преброиме, правиме тура!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Веб-сајт
www.kajgana.com
На една друга тема пред некој месец падна идеја на пролет да се организира една тура низ Македонија со моторцикли. Значи, Кајганџиите моторџии од сите градови да се собереме на некое зборно место во срцето на Македонија, и потоа заеднички да извозиме некоја тура. Дружење, возење, забава.

Ајде да се преброиме, да видиме колку не има, да одредиме зборно место. Одвај чекам да дојде пролет! :)

Немам солиден мотор, инаку би можел да дојдам на собиранката. Ајде ке видиме како ке има интерес. Моторџии пријавувајте се. Има да биде незаборавно искуство, а богами и дружење :)

супер замисла но дали ќе се оствари-ако поминувате низ Струмица може да направиме собир,има доста моторџии (повеќето клинци како мене :jaj:) хаха

Го шитнав јас моторчето. Ако зеам нешто до пролет, сигурно ќе ви се придружам. :wink:

Ja ne go sitnav,padnav go iskrsiv,ako zeam drug motor do prolet kako drugarov doagam,steta ke bide ako ne otidete,mislam na tie so imaat motori.

Јас штотуку се распрашав и ми кажаа дека нема шанси да цркне, со умерена вожња нема гајле :)

Мистичен а Х(н)идра ја примате ли со маж и'....али да сте кажеле точен датум за да знае да се организира од работа ово оно....:):):)

Мистичен а Х(н)идра ја примате ли со маж и'....али да сте кажеле точен датум за да знае да се организира од работа ово оно....:):):)
Toчен датум - кога ќе дојде сезона, сега е само прелиминарно пребројување :)

Денес ме подлажа сонцето, го провозев малку. Ах, ајде нека доаѓа пролет :)

tesko izvodlivo za takva tura ko sto milsite ali intresna zamisla ....da se uspee da se odi skopje ohrid ..ili skopje mavrovo ...bi bilo intresno....

Не е во преден план да се направат еден куп километри, туку битно е дружењето. Значи може да се оди и со веспи и скутери. Еднаш да се пребројат кои се заинтересирани и од каде се, па после ке ја одредиме релацијата.

sign me in!!!

Доагам јас и + уше едно другарче кој за кратко време ке биде и он дел од форумов!Само ако може да биде сабота тој ден!!:))

Не е во преден план да се направат еден куп километри, туку битно е дружењето. Значи може да се оди и со веспи и скутери. Еднаш да се пребројат кои се заинтересирани и од каде се, па после ке ја одредиме релацијата.
-:pos2: Релација Плоштад-Градски Стадион и обратно:vozbud:

ej ova sto vi teknalo e stvarno TOP... moze da se naprai toa JA idam so uste 5 drugari sigurno.... a zoso da ne vozime i podaleku!!!! so zastanuvanja odmaranja na motorite i tn......

Абе дечки што се занесувате со веспи ќе одите. Кој ќе иде од СК до ОХ пример со веспа?
Само моторџии со мотори од 250 па нагоре можат тоа да си го дозволат!
Плус тоа јас мислам дека најфер ќе биде да се сретнеме Охрид (како еве популарно место), Пелистер (популарна планина), некаде на среде на Македонија (Сите подеднакво растојание да извозиме) и последна варијанта да се собереме Скопје па да одиме накај Охрид преку Тетово, гостивар...итн..

А за тоа што ќе ми предложите?

276.jpg

Yamaha 1100 Dragstar

main.jpg

Kawasaki VN1600 XVS

sportster_xl883_low.jpg

Harley Davidson 883 Sporster

Цените се сите околу 10000 евра, плус минус...кој мотор го предложувате да иам во обзир да го земам.

Мене најмногу ми праи кеиф Kawasaki-то според дизајн и зафатнина, по звукот Yamahata има многу добар звук, а Sportster-от се знае Harley ама воедно најслаб мотор!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom