Кајгана - THE MOVIE!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.445
Поени од реакции
35.221
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Нц, тоа немора да биде името на филмот. Се решив темава да ја отворам тука, а не во МУЗИКА И ФИЛМ затоа што мислам дека тука ќе има поголем одзив.

Да, ни фрсна луда идеја да снимиме аматерски филм! Значи за опрема речиси и не е проблем, како и монтажа. Се бараат актери кои би учествувале во снимањето на овој наш аматерски филм. Се бара и сценарио. Знам дека форумов изобилува со креативни личности. Слободно изјаснете се дали би учествувале, дали би помогнале, дали имате некое сценарио на ум... Давајте предлози, па ќе се надоврзуваме. Ако има интерес, зошто да не се реализира идејава? :wink:

Да беше за сеир работава, ќе ја отворев во тој форум. Затоа придржете се кон интелигентните реплики - во спротивно останете без непотребните коментари.

Јас сум за, но генерално треба да пдне договор во кој стил да биде филмчето. Каков жанр. Инаку за сценарија е лесно.

намерата е филмот да има сценарио со главни, споредни ликови, како што е секој сериозен филм, или нешто како хумор, документарец??

eve jas..............ako treba i idei za o.s.t. mislam za toa naj me biva.............za glumenje.pojma neam............. :P :P :P :P

ps:.prvo idei.potoa skript...se drugo kje dojde od samata inspiracija........

Документарец не. Зарем ќе снимаме документарец за Кајгана?

Мислам тоа да биде некоја комедија, трилер или пак нешто „хакерско“.
Да не летаме, станува збор за аматерски филм... Хорор и акција отпаѓаат.

Јас можам да давам идеи, да помогнам околу сценарија, но и да глумам. како мал глумев во една серија за деца, главна улога во една епизода. Ама не ви кажувам која серија, ќе ми се смеете.

Зашо на пример да не е базирано сценариото од реалноста?
На пример, у кајгана собиранки, ионака ќе ги имаш готово сите ликови, и нормално...ќе се дешава тоа што ќе се дешава, а верувајте според тоа како сме си поминале на собиранките, верувам ќе се сложите, ептен супер филм би можело да испадне. Башка што нема многу да бега од нашата реалност, башка што секој ќе се потруди да дае максимум и тако то. А бе супер ќе биде.
Еве си иам слика на дешавките у глава...ахаха!

И јас размислував во тој поглед Сторми, ама плус и нешто љубав, секс сцена 9јас мора да глума со некоја форумџика во таква сцена), нешто заплет, кавга, ќотеци, за да има целовитост.
не се шегувам, имаше еден наш филм таков, идејата вака почна, испадна филм, е сега не некој со уметничка вредност, ама сепак, играше и по кината. Не ми текнува на насловот.

StormAngel напиша:
Зашо на пример да не е базирано сценариото од реалноста?
На пример, у кајгана собиранки, ионака ќе ги имаш готово сите ликови, и нормално...ќе се дешава тоа што ќе се дешава, а верувајте според тоа како сме си поминале на собиранките, верувам ќе се сложите, ептен супер филм би можело да испадне. Башка што нема многу да бега од нашата реалност, башка што секој ќе се потруди да дае максимум и тако то. А бе супер ќе биде.
Еве си иам слика на дешавките у глава...ахаха!

ideata ne e losa............... slucki na patot kon sobirankata.......... :idea:

Све тоа може да се сумира. Затоа ќе биде филм.
Од почеток па се до крај се зема се снима готово се што е најважно, па после се монтира, се едитира и тако то.
Онака нешто како одблизина со фотошоп.

Земаш слика од реалноста, и ја подобруваш ја разубавуваш и све то ти е пак слика, само со една замерка, поубава слика! :wink:

Верујте ми, нема подобро сценарио од правење филм него реалноста.
Што и да е фиктивно, нема да е наше, нема олицетворение, нема живост...
ај заглавив ја, ептен сум по филмовите.
хаха

Garfield напиша:
Јас сум за, но генерално треба да пдне договор во кој стил да биде филмчето. Каков жанр. Инаку за сценарија е лесно.
Ако е акција, вклучува правење шпаги и слично - ти си нашиот човек. Тука може да ти парира и zocipro и Мистичен.

За бесни коли и мотори, чинам - исто така не е проблем.

Ако треба ќе се ставам у режим на диета и тренинг, да биде ко што треба, само бар две недели кажете унапред, за бесно коли и мотори ич муабет не прајме. а па за сексуљави сцени или пијанчења, пих, не праам муабет.

Најпрво сценарио кое треба да содржи приказна со мал вовед за ликовите (форумџиите). Нормално потоа и заплет, љубов, компјутерџии фрикови, бељаџии и добри момци, по некоја реална приказна за секого, кајгана собиранките нормално - тоа не обединува сите.

За сцените со млатење стручен придонес ќе дадеме јас и Гарфилд, а знам дека и Zocipro би можел да учествува! :)

How1tzer, GospoD, oxygenne и Bidikov ќе бидат "компљутерашите". Нормално, тука е и RedHat. Ќе се "тепаат" виртуелно! :)

ми се свиѓа идејата на сторм, ако на пример се вклучени собирите, добра идеа е како што напиша Лу, дешавки на пат кон собирот, или нешто слични, без вештачки глумења, туку реалност, на која може да се додаде малку глума, колку да ја подобри сцената

ова е доста добро

Мистичен напиша:
Најпрво сценарио кое треба да содржи приказна со мал вовед за ликовите (форумџиите). Нормално потоа и заплет, љубов, компјутерџии фрикови, бељаџии и добри момци, по некоја реална приказна за секого, кајгана собиранките нормално - тоа не обединува сите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom