Kajgana Song Contest (KSC) #52

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Еве ја новата тема. По подолго размислување што да биде темата на избор, се одлучив да биде Оскаровска музика.... Да бидам појасен. Бидејќи филмската музика помина, тоа беше првото што ми текна. Значи предлагајте музика/композиции од филмови што биле наградени со оскар за најдобра музика/композиција. Може да бидат само секвенци, може и цели композиции.

Долго време мислев што да биде, ги прегледав и досегашните избори, речиси сите добри и повозбудливи избори поминаа, така што ова беше крајниот избор. Се сетив и на песни од анимирани филмови, па после и од серии, ама....

Епа повелете предлагајте и бирајте. Јас подоцна ќе ви се приклучам. ;)

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Еве ја новата тема. По подолго размислување што да биде темата на избор, се одлучив да биде Оскаровска музика.... Да бидам појасен. Бидејќи филмската музика помина, тоа беше првото што ми текна. Значи предлагајте музика/композиции од филмови што биле наградени со оскар за најдобра музика/композиција. Може да бидат само секвенци, може и цели композиции.

Долго време мислев што да биде, ги прегледав и досегашните избори, речиси сите добри и повозбудливи избори поминаа, така што ова беше крајниот избор. Се сетив и на песни од анимирани филмови, па после и од серии, ама....

Епа повелете предлагајте и бирајте. Јас подоцна ќе ви се приклучам. ;)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.161
Поени од реакции
6.025
John Williams - човекот кој е рекордер по бројот на номинации за Оскар за најдобра музика - дури 44 пати бил номиниран за Оскар, а го има освоено 5 пати. За мене најпрепознатлив по следнава композиција, за која добил Оскар во 1977 година.

Star Wars Main Theme

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.844
Поени од реакции
20.342
Pesnava ushte mojata mladost i stalno koga spomnuvaat pesna od film prvo na ovaa mi teknuva, se utepuvavme od igranje :D

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Hans Zimmer - Time (Inception)
Мора да бидат наградени со оскар, може номинирани само? :D
п.с. :cuc::cuc: за Hans Zimmer
Добар предлог, ама не би било фер спрема другите што веќе дадоа свои предлози. :)
Ако се согласуваат останатите јас немам ништо против.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Pesnava ushte mojata mladost i stalno koga spomnuvaat pesna od film prvo na ovaa mi teknuva, se utepuvavme od igranje :D
Mилион глупи теми изнаотворивте, на никој уште не му текна Реге да отвори. (n)

Steve Wonder - I just called to say i love you / The woman in red
Шо е ова бе 400 исти теми сте отвориле
Само да се кенкало :D Ме заебаваше интернетот[DOUBLEPOST=1426525144][/DOUBLEPOST]Ианку, ако победиш имаш шанса да отвориш јака, паметна тема. Make it worth 'cause you've got only chance!

Kajgana Shop

На врв Bottom