Kajgana Song Contest #260 - Германски бендови

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.802
Поени од реакции
2.370
По откажувањето на @Луси, како втор на победничкиот пиедестал, го прогласувам натпреварот број 260 за отворен.
Како што кажува насловот, се номинираат песни од германски бендови, без услов да се пее на германски.
Секако, има забрана за бендот Scorpions,Du Hast од Rammstein и исклучиво оригинални песни, без cover верзии.
Пријавување до петок, 23:59
Јас одам со

Со среќа на сите!

Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин

би замолил ако има слобода да се иде со оваа песна би преферирал оти е германски проект и продукција .....
Членовите се Американци ама германска машинерија стои зад нив .... Иначе најомилена песна ми е . Ако има дозвола , со ова би идел песниче . Ако не , Модерно Муабетче нека иде инстеед .... Данке бите ....

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.802
Поени од реакции
2.370

би замолил ако има слобода да се иде со оваа песна би преферирал оти е германски проект и продукција .....
Членовите се Американци ама германска машинерија стои зад нив .... Иначе најомилена песна ми е . Ако има дозвола , со ова би идел песниче . Ако не , Модерно Муабетче нека иде инстеед .... Данке бите ....

Moze

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.831
Поени од реакции
10.242
Чисто од сентиментални причини, песнава беше "наша", т.е. моја и на веројатно до ден денес најубавата жена што очиве ја имаат видено. Ја пуштавме во 2-3 саат после полноќ во Бремен, во мала бродска кабина на сред Балтик, во Амстердам и на милион други места и во милион други прилики.

Kajgana Shop

На врв Bottom