Кајгана собиранка + хуманитарка во БАР ОН - 15.05.2015 (петок) во 21 часот!

• Креатор на темата Креатор на темата Peja989
  • Време на започнување Време на започнување
Браво за инцијативата за акцијата и браво за тие што донирале...Но да не се лажеме, 8000 не е сума која нешто решава. Со тие пари може да плати една месечна кирија во скромно живеалиште во провинција и евентуално месечна сметка за струја и вода. Од облеката сигурно над 70% нема да се искористи (мала, голема или дупликат...), ама да речеме дека дел ќе ја размени со некого па ќе земе друга облека која може да ја користи.

Решението на проблемот е во наоѓање на работа на жената со месечно примање од бар 300 евра за да се прехранат и да плати кирија и сметки. Вистинска помош е ако некој може да и помогне да се вработи, а се останато е краткорочно прикрпување. Јас не можам да и го решам тоа прашање ниту имам каде да ја препратам...Ако некој може нешто да помогне во таа насока, бујрум...
Абе изрод еден прочитај шо си искоментирал на темата

ОК, од толку многу членови на форумов има само еден кој се јавил за да даде скромна донација?
Па срамота е да глумиме некоја големина по темиве и да се правиме многу умни и моќни, а неможеме да собереме 10000 денари за да расчистиме долг за електрична енергија? Зарем толкав отпад од нелуѓе спие на форумов, па меѓу нив не може да се најдат ни 20 совесни луѓе кои ќе се откажат од 3-4 пијачки во кафана/кафич/диско во име на бебе, мало детенце и самохрана мајка која неможе да ги прехрани?
Ајде да ве видам наредени во список. А први да ги видам оние „големите патриоти“ што ми раскажуваа како се бореле за земјава, народов и општестовото? Да видам дека освен за јадење г*мна и за нешто друго се способни!!!

Молам некој модератор да напише мислење со список кој ќе го ажурира. Секој кој ќе донира нека му ја прати по ПП искенираната уплатницата на модераторот, а модераторот нека ги додава уплатите. Па баш да видиме дали кајгана како заедница има некаква вредност или е обична бљувотина од нелуѓе кои немаат попаметен начин за утепување на денот па тоа го праат на кајгана...

Ние собравме 10000 денари, а ти колку донираше?
Фали реализација...Слаби сме на уплаќање, јаки сме на тастатура.

Се што е повеќе од ништо е за пофалба. Баниран си од темава за да не ја труеш со пресметки во кои и ти спаѓаш и "многу сакаш да донираш и помогнеш" ама немаш време од просеравање на темиве колку и како се собрало. Во мојот претходен пост пишав и замолив да не се пишуваат вакви постови затоа што е срамота да не си допринел ништо во акцијата а "знаеш како требало да биде и колку треба да се донира". @Peja989 и @Комита Ултрас ќе ги носат собраните средства и облека утре/задутре кај женичкава па очекувам да проработи твојата совест и човечност да не исконтактираш по ПП и да донираш парички :pipi:

Последно уредено:
Golema blagodarnost i od semejstvoto za koe sto site se potrudivte i vlozivte trud, vreme i pred se zelba da pomognete... Gi procitav komentarite i spored slikite dobro ste se zabavuvale.. :-) Voopsto ne e bitno sto i kolku ste sobrale... Za nas toa e poveke od dovolno.. I nesto e podobro od nisto.. Ona sto mene mnogu mi znaci e toa sto site koi doniravte i pokazavte zelba da ni pomognete iako ne ne poznavate licno e za sekoja pocit bidejki... Nitu najbliskite ne prasaa za decava za ovie nekolku meseci a kamoli da ponudat pomos ili barem moralna podrska... Bas zatoa edno golemo BLAGODARAM od srce za covecnosta, vlozeniot trud i podrskata vo ovoj tezok zivoten period... Nemozam a ga ne dad replika na komentarite na Prestapnik.. Toj bese eden od prvite koj donirase pogolema suma i licno mi donese so soprugata nekoi raboti i blagodarnost do nego... Veruvam deka komentarite ne bea zlonamerni i deka saka da pomogne no.. Ne mi se dopadna toa sto ne go pocituva vremeto i trudot na site onie koi ja organiziraa ovaa humanitarna zabava i dadoa svoj doprines..zatoa sto ako dobro razbrav poveketo se studenti pa respekt za site niv.. Za mene kako majka koja se bori za svoite deca sama.. Sekoja pomos pa makar i minimalna ke mi gi olesni rabotite i sekoja moralna podrska mi dava sila da ne se otkazam i da se izboram za svoite deca... FALA vi uste ednas na site.. Prekrasni ste.. :-)

Јас сакам да се извинам што не дојдов бидејќи излегоа некој семејни проблеми.
Имам две кеси со гардероба. Каде можам да ги однесам или некој да ги земе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom