B. Boop
Princ: Најозбилна...
- Член од
- 19 мај 2006
- Мислења
- 1.302
- Поени од реакции
- 263
Не знам што ми е во последно време. Искраено мислам дека полудувам. Не знам како да го опишам проблемот бидејќи не сум сигурен дека знам кој е.
По карактер сум патолошки случај.
Никогаш не се расправам, не ми е во особина не знам, не верувам дека лугето кои ме знаат пријателите некогаш ме виделе како се расправам или лутам за нешто или слично. Цел живот сум се трудел да идам насмеан да ги прикриам вистинските емоции. Единствен конфликт што сум го имал со луге е веројатно тука на форумот не знам вајда затоа што никој не ме знае.
И тоа не знам не ми е проблем. Имам пријатели за кои сум направил триста работи не знам што сум можел сум направил за нив, а и за кого сум можел за секого воопшто често пати и на моја штета. Секогаш сум гледал да помогнам, да не зборувам за хуманитарни акции и сл. сум донирал и учествувал и во тоа. Од друга страна не се сеќавам кога последен пат су замолил некој од другарите да ми помогне без разлика дали и колку и да ми требало помош. Во последно време увидов дека почнаа да ме ставаат и на последно место барем таков осеќај имам не знам вајда се научија дека не барам помош.
Колку порано расчистиме со фактот дека она што ни е случува нам ни се случува само нам и ние треба да го пребродиме сами, дури ни внатрешно, со мислите да не се потпреме на другите, ниту на најблиските, толку полесно ќе ги поднесуваме сите тешки ситуации. Одлуката за помош кон другите е наша, дури и кога другиот ни инсистира, не моли, не преколнува, сепак одлуката е наша дали ќе му помогнеме или не. Полесно е да не се вага дадената со примената помош.
И да не спомнувам дека ми се отворија и две феноменални можности за работа, за едната дуи и ми ветија дека ке ми дадат катедра ако ја завршам како што треба, ама таа веќе ја одбив. Сега ми се отвори една друга можност да бидам прв во македонија да се занимава со тоа ама некако не ме фаќа око, а и би требало извесен период да живеам во странство а не сум сигурен дали би се снашол во нова околина са на подолг период.
Не знам во последно време сум така депресивен што едноставно од време на време се губам. Пред некој ден спиев над 23 часа, не можев да се разбудам. Имам чуство како се да се распаѓа или не знам како ништо што имам да не ми вреди.
Зошто не си ја прифатил барем втората понуда? Што ќе се случи дури и да не успееш? Бар ќе пробаш, ќе се натпреваруваш со самиот себе, што знаеш можда и те бидува во нова околина.