Кајгана готвач vol.74 [Гласање: багет, домати, маслинки, лук и сирење/кашкавал]

• Креатор на темата Креатор на темата CafeDelMar
  • Време на започнување Време на започнување

И? За кого?

• Вкупно гласачи
    72
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Локација
Во земјата на магијата
:vozbud:Пак е гужва, убава гужва. :love: Еве ги пријавените:

CafeDelMar
Багет, домати, маслинки, павлака, моцарела, ајдамер, св.врат, сушена печеница и марула.

DSC_0449.JPG

@StormRage
Полнети патлиџани
изварок со истолчен лук и исецкана сува пиперка, малку пропржен + босилек и копар
месо од патка со сенф и малку соја сос
Кашкавал за да залепит се то. и по мало парче путер од згора
Од маслинки само масло, а од багетот кифли

ukqG6ek.jpg

@Medea
Багет со лук и зачини, премачкана една страна со песто, рикота дробена и по некоја маслинка.IMG_20150225_122217.jpg

@Благоев

upl0Sbf.jpg

@AlternativeF

7NKWtaN.jpg

@HelenAdu

Има зеленчук зеленчук многу зеленчук .. да и маслинки, лук и сирење.

11040746_10204573834804411_2137859016_n.jpg

@leandra

IMG_20150228_181357547.jpg

Вие сте на потег. :oleee:

Jaс сум за повеќе „ трава “
Гласам за @HelenAdu
Се двоумев и за @Medea но само за еден може да се гласа
А она што го направија @leandra, @CafeDelMar, @Благоев ... тоа не доаѓа во предвид - сите знаете колку години имам

Може една забелешка(без да ја откријам причината зошто ја кажувам)? Целта на натпреваров е забава, не победа. Никој не добива награда откако ќе победи, а ако на некој награда му е билдање на егото после натпревари од оваков тип, што да му кажам, нека се преиспита. Така да не се фрустрирајте ако не „победите“, на крај краева вие сте тие што знаете колку ви е вкусно или невкусно јадењето. Какво и да е, вие ќе го јадете. Покрај забавата, темава би требало да ве инспирира да станете подобар готвач и ако успеете во ова, тогаш сте победиле. ;)

Може една забелешка(без да ја откријам причината зошто ја кажувам)? Целта на натпреваров е забава, не победа. Никој не добива награда откако ќе победи, а ако на некој награда му е билдање на егото после натпревари од оваков тип, што да му кажам, нека се преиспита. Така да не се фрустрирајте ако не „победите“, на крај краева вие сте тие што знаете колку ви е вкусно или невкусно јадењето. Какво и да е, вие ќе го јадете. Покрај забавата, темава би требало да ве инспирира да станете подобар готвач и ако успеете во ова, тогаш сте победиле. ;)
Мене темава ме инспирира да станам подобар јадач :D

Среде пости гласав за путешковидниот сендвич на @leandra, расипана машта:drk:.Прости ми господе грешев.:D
Да имав уште еден глас ќе и го даев на @@AlternativeF за декорацијата нормално.

Последно уредено:
Ме принудија да гласам за претседателката. :toe:

Благоев да продава ладни сендвичи само од таму ќе купувам :ROFLMAO:
На времето кога купував сендвичи секојпат ми беше криво што премногу малку мастраф ставаат во сендвичите. :(
Затоа, сега кога правам секогаш се на побогатата страна.
Конкретно во овој, багетот беше топол, и од едната страна беше премачкан со путер, другата со крем сирење. За основа Моцарела за да се растопи од топлиот багет, па после ред шунка, ред маасдамер, ред пршута, и така додека собира.

Само немам убав апарат и сликам со телефон. :D:D

најдобар, отвара нова тема постира и пак победува :D @CafeDelMar like a boss :aplauz: +1 од мене ..
p.s. Како на претплата секогаш од мене поенче но јас мислам дека е најубаво на "аматериве" да им попуштиш понекогаш пошто реално гледано ова што го правиш не е хумано :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom