Кајгана готвач vol.23 [гласање: ролат со ајвар]

Најубав ролат со ајвар?

• Вкупно гласачи
    111
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Има ајвар??!
Иначе добро изгледа и мислам дека би го јадел со сласт. И тоа како.;)

Не замерај што повторно ќе те прашам.
Јасно е напишано дека нема ајвар.
Каде е измамата?

Ма остави ги, што им објаснуваш. Кога ќе зготват и стават слики, ќе имаат право да мрчат. И ќе дознаат оти се дозволени модификации по сопствен избор во приготвувањето на рецептите.

Што го тапите толку кога има некоја мала измена во рецептот, нели и на почетокот си е пишано дека може некоја од состојките да се замени ако не одговара или не е достапна во моментот? Свртете на првата страна на темата и прифатете ја демократијата на форумов. :love:
Дај не бидете ко теткине на шалтер :cautious:

Не замерај што повторно ќе те прашам.
Јасно е напишано дека нема ајвар.
Каде е измамата?

Не замерам воопшто Бисера, ниту имам намера да замарам ама сепак..:)

Измамата е во насловот на темата: Најубав ролат со ајвар.
И не велам дека е твоја вина.
Што го тапите толку кога има некоја мала измена во рецептот, нели и на почетокот си е пишано дека може некоја од состојките да се замени ако не одговара или не е достапна во моментот? Свртете на првата страна на темата и прифатете ја демократијата на форумов. :love:
Дај не бидете ко теткине на шалтер :cautious:
Извинете дами ама за мене не е мала измена ако се прави ролат со ајвар без ајвар.:)

Чисто спортски, убавината на готвењето е во креативноста.
Не бидете толку ригидни, не преговараме за името - само готвиме да ни биде интересно. ;)

Пеарл павлака колку имаш ставено во ролатот? Јас правев сабајле ролат и ми отиде целото канче (400гр) ама скоро и да не ми се познава во ролатот. :(
rolat.jpg

Пеарл павлака колку имаш ставено во ролатот? Јас правев сабајле ролат и ми отиде целото канче (400гр) ама скоро и да не ми се познава во ролатот. :(

За филот:
50гр. мајонез
100гр. рендано сирење
200гр. сецкана шунка
200гр. сецкан кашкавал
една павлака од 200гр. (висока масленост)
Ако е суво додавам мајонез и павлака по желба.

Но, се` зависи од мерката за пандишпанот.
Овој беше со 700 гр. спанаќ, 7 јајца, 7 лажици брашно, 3 лажици зејтин сол и едно пециво.

Појма неам што се има десено, пошто ем помала количина за пандишпан (со 6 јајца и 500гр спанаќ е моево), ем поголема количина павлака, а пак изгледа никакво :pos:Може утнав што во филот ставив само павлака, кисели краставички и рендано сирење...

@pearl честитки за победата :pipi:
Да видиме што предлог ќе дадеш :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom