Кајгана готвач vol. 139 [гласање: Компир манџа]

• Креатор на темата Креатор на темата shumecha.tableta
  • Време на започнување Време на започнување

Глас за:

• Вкупно гласачи
    33
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.325
Поени од реакции
17.794
@Agda Beata
190e7ce5cd84b2db09b6caf1c32931e386dd5020bfce416040-pimgpsh_fullsize_distr-jpg.166128

@Patience
img_20170307_135509-2-jpg.166199

@bobipp
dscn68461-jpg.166251

Прв сум па да дадам моја манаиза.

Манџата на Агда има големо исечени компири или има премала чинија, на два пати ќе ја исркаш, плус кофте, морковче, магданос, боја како што треба

Манџата на Патиенсе ми изгледа како да нема ништо внатре, дури ми личи како да е употребено премногу брашно во запршката, на ловоровиот лист не му е местото со компирот дава подруг вкус, ама гледајки дека има краставички можеби и би се вклопил.

Се на се мислам дека манџата на Агата е повкусна во реалноста (иако е влашка:icon_mrgr:)

Манџата на Агда има големо исечени компири или има премала чинија, на два пати ќе ја исркаш, плус кофте, морковче, магданос, боја како што треба

Манџата на Патиенсе ми изгледа како да нема ништо внатре, дури ми личи како да е употребено премногу брашно во запршката, на ловоровиот лист не му е местото со компирот дава подруг вкус, ама гледајки дека има краставички можеби и би се вклопил.

Се на се мислам дека манџата на Агата е повкусна во реалноста (иако е влашка:icon_mrgr:)

Ова за слика ли да ти пратам? :D

Зошто на оваков убав рецепт сме само две? :O

дури ми личи како да е употребено премногу брашно во запршката,

Не е од тоа, туку веќе при крај кога е разварен компирот вадам неколку парчиња ги пасирам со виљушка па ги враќам назад за да ми биде троа погусто. Има и парчиња моркови внатре, ама ете не излегоа убаво на површина за сликање. Мевце немав, ама вкусна е и вака. :pipi:

Не е од тоа, туку веќе при крај кога е разварен компирот вадам неколку парчиња ги пасирам со виљушка па ги враќам назад за да ми биде троа погусто. Има и парчиња моркови внатре, ама ете не излегоа убаво на површина за сликање. Мевце немав, ама вкусна е и вака. :pipi:
Тоа е нема начин да пробаме, па да судиме по вкус, затоа гледајте да изгледа убаво и на изглед.

Ова за слика ли да ти пратам? :D
Каква слика?

Agda Beata , има предност со компир манџата, барем кај мене, оти кога ја погледав ми се пријаде и некако сокот има некоја привлечна сончева маслена привлечност и не се сомневам ниту во вкусот поради присуството на добро изработено месо-ќофте (y) мљаццццц !!!

Можда не е запршка, компирот кога ќе се развари се топи, мене таа на Patience ми изгледа доста повкусна само што фали месо, оваа на Агда е гола вода со ќофтиња и по некој компир, али сепак тоа е ствар на укус. И манџа се сервира класично во голема чинија, и на нив двете тоа им е промашено.

Мојот глас оди кај @Patience. Некако чорбата ми личи по домаќински направена, по густо, а и комбинацијата со кисели краставички од туршија е иста како што јас ја јадам:)

Јас ќе си објавам, пошто сепак ја предложив темата и сакам да учествувам. Некој спомна дека до четврток можи да се става слика за учество, па затоа така и планирав, денеска ова да е на мени. Па ако не може да се стави на гласање, јбг, нека ужива народот во сликата ;).
DSCN68461.jpg

@bobipp те вметнав во изборот. Доколку некој сака има опција да го промени гласот. :D

...јас имам цврст карактер не менувам став, останувам на чинијата на Agda Beata и онака компир манџата на @bobipp е презејтинаста според мој вкус... :)

...јас имам цврст карактер не менувам став, останувам на чинијата на Agda Beata и онака компир манџата на @bobipp е презејтинаста според мој вкус... :)
Се што Агда спремила, посакуваш да го пробаш. До објективот ќе е...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom