Кајгана готвач vol. 134 [гласање: Риба]

Глас за:


  • Вкупно гласачи
    47
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Се е ствар на вкус, од кулинарски аспект не е грешка да се користи цитрусно овошје и за таков вид на риба. Лично до сега немам ставено лимон на лососот, за мене нема поента да се расипува вкусот на добитната комбинација лосос + маслинов зејтин. Уште ако имам чаша Т'га или Александрија при рака не ми треба ни леб ни зарзавати со тоа (знам дека треба бело вино али мене ми лежи со црвено, sorry Агде).
 
лососов пред да стане популарна риба беше dirt cheap, нешто ко осличот. Сеа само за богаташи ко вас тука:(
 
лососов пред да стане популарна риба беше dirt cheap, нешто ко осличот. Сеа само за богаташи ко вас тука:(

Да, сигурно ви продавале „лосос“ од Вардар. :icon_lol:


Се е ствар на вкус, од кулинарски аспект не е грешка да се користи цитрусно овошје и за таков вид на риба. Лично до сега немам ставено лимон на лососот, за мене нема поента да се расипува вкусот на добитната комбинација лосос + маслинов зејтин. Уште ако имам чаша Т'га или Александрија при рака не ми треба ни леб ни зарзавати со тоа (знам дека треба бело вино али мене ми лежи со црвено, sorry Агде).

Имам уште еден начин да „расипам вкус“ на лосос, се давам во лосос и сенф. :D
 
зборам за пред десет години кога ти уште беше у основно и немаше чуено за зборот лосос

Да де, и јас ти зборувам за тогаш.
И баш си срцка што ме правиш овака млада. :*
 
Бренчез.
Пошо само он нема лимон со рибата. А некаде имам слушнато дека лимон се става на риби што поише им мириса месото - крап, карас, може ослич. А салмон, лосос и пастармка да уништиш со лимон не простувам. :D

Никако не ми текнува каде го имам слушнато/видено/прочитано тоа, ама ко да држи вода.


Па не баш,обично по скапи ресторани лососот секогаш се служи со сос од путер и лимон или пак лимон во некоја друга комбинација. Најчесто лососот нема лимон кога се служи како протеин во салата.
Сепак е прашање на вкус, нема правила за вкус.

п.с. лосос и салмон е исто :)
 
Па не баш,обично по скапи ресторани лососот секогаш се служи со сос од путер и лимон или пак лимон во некоја друга комбинација. Најчесто лососот нема лимон кога се служи како протеин во салата.
Сепак е прашање на вкус, нема правила за вкус.

п.с. лосос и салмон е исто :)
Да не се лажеме сеа - нит имав приметено, нит имав пребарано...а нит сум се заинтересирал :D знаев дека и едното и другото имаат црвенкасто месо и се морски ама дали е исто eве прв пат среќавам. :D
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom