[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Од мене една постара слика, што ја најдов во мобилен.
Лазањи со мелено месо, доматно пире, бешамел сос, црвено винце и кашкавал.
Лазањи 1.jpg
Лазањи 2.jpg

Еве ме и мене во натпреварот со селско месо и пире. Од задолжителните состојќи имам искористено пилешко месо, печурки и компири/пире. Тревката/растението за декорација е магдонос, не е бонсаи:D. Тое е тоа на кратко.

Па пријатно јадење Кајганџии......:)

Прегледај го приврзокот 124620

Селско месо и пире by Sungerot Bob on Кајгана форум

Ја лајкам темата 10 минути, се препотувам, стаам глаата у кофа вода се ладам, се враќам лајкам пак ми се јаде ми се плаче и решавам да праам некоја воќна салата и го глеам ова.

Земи ме господееееееее

Пире и селско месо:pos::pos:

Дај ако ти е полесно ставај слики од интернет ќе се праиме будали сите ќе те лајкаме

Мора и некоја мистериозна трева да стави во јадењето. :cautious:

Ја лајкам темата 10 минути, се препотувам, стаам глаата у кофа вода се ладам, се враќам лајкам пак ми се јаде ми се плаче и решавам да праам некоја воќна салата и го глеам ова.

Земи ме господееееееее

Пире и селско месо:pos::pos:

Дај ако ти е полесно ставај слики од интернет ќе се праиме будали сите ќе те лајкаме

Што фали на пире и селско месо?

Кога гулашот се смета како идеален во комбинација со пире, тогаш може и селското месо да пројде, верувај...
Pak ke kazam ne zboram za kombinacijata tuku za toa kakvi bljuvotini postiraat.

Ne mora po sekoja cena da se slika toa sho se gotvi i da se postira.

Торта од овошје.
Значи не овошна торта со пандишпани и чуда, туку торта исклучиво само од овошје. Евентуално можете шлаг да додадете. Потребни ви се различни видови на овошје, инспирација и креативност. Еве ви неколку слики за да добиете некоја идеја.
birthday-cake-alll-fruit-502x280.jpg

fruit-cake.jpg

images

luscious%203%20layer%20watermelon%20cake%20and%20berries.jpg

8735130.png

@shumecha.tableta @CafeDelMar

Сега додека се навикнеме пак на конкретни рецепти, ќе има плачки. :D

Никогаш немам правено ваква "торта", дека душман сум на овошјето и не ми се губело време во редење, па може ова да ми е предизвик.

Ееее, да знаев само вака убаво да сечам лубеница. :( Имам трпение и живци, ама многу сум бре несмасна не знам зошто, нејќам да се испосечам. Мора да најдам нешто интересно, некој начин мора да постои, за лубеницава да ја сечам некако интересно. :D
Ко преживи - причаче. Ќе се обидам нешто да изведам. :ROFLMAO:

Јас цела вечер мислам од каде да почнам да ставам мушами за да заштитам се од кујната. :D Кој леплив лом ќе се направи.

Туку Шумеча не е само до несмасноста, потребен е специјален нож. Ги знаеш они многу долги, тенки и најчесто се користат за филети од риба.
Е! Јас немам таков. :icon_lol:

До сега гледав клипчиња на јутјуб. :D Врска немам што ножеви имам дома, ќе гледам кој е поостар и без жлебчиња.
Сеа се загреав за ова, ама нема да биде дома татко ми утре, ваљда ќе погодам убава лубеница од продавница. :toe:
А со хаосот ќе се справам некако, до вечерта сум сама дома, нема да има кој над глава да ми стои. :нинџ: Белки нема сама да се измасакрирам. :ROFLMAO:

Ќе чекаме на тебе тогаш да дадеш инструкции. :))

Лубеницата гледај да има сува рачка, тогаш е зрела.
Не купувај од Тинекс, од старт ќе ти е утната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom