[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Најпрво да се извинам, што не ги испочитував правилата, ама навистина немав време кога. :noze:

Прво почнав да правам чипс. По правило треба со ренде да се сечат кришки, јас пробав со моено, прстон лом си го распарчив и во меѓувреме тркнав да си купам ново ренде (кога веќе прст не може :ROFLMAO:). Го купив и другото ренде, тоа па многу кратко. На крај, земав рачно го сецкав. Треба да отстојат повеќе време во вода, па се редат на крпа, убаво да се исуштат.
IMG_0024.jpg
И после, кришка по кришка, една по една, полека се брише со крпа, убаво да се досуши, па една по една се наросува во зачини. И се пржи после.
Со тие останатите компирчиња направив, некој видоизменет рестован компир (горе у ќош).
И не ми се смејте на зденките, немав презла. Па дробев кришка леб, па низ цедалка ги просејував трошките, па им ставив зачини за да изгледаат потемни. Ок, позз. :X3:

Како и да е, чипсот е со вкус на 4 вида сирење, шарена сол, лук и оригано. Бујрум.
IMG_0064 modified.jpg IMG_0077 modified.jpg

P.S. @The Goddess честито, која е следна тема? :D

Следна тема : италијанска паста со сос

Значи било каков вид на паста: карбонара, болонезе, песто паста, со месо, без месо, со морска храна, вегетаријанска итн. Услов е само да не бидат класични шпагети со кечап и сирење или потпечени макарони во рерна :P.

Еве ги и моиве, ги сликав саат време откако беа веќе готови. А тестенините откако ќе отстојат малку повеќе упиваат, така што...

Како и да е, карбонара демек.
Сланина, лук, јајца, топено сирење, пармезан и црн бибер.
IMG_0031.jpg

IMG_0109.jpg

- @shumecha.tableta која ќе биде следната тема? :D
@shumecha.tableta : Нека биде чоколадо. Торта, мус, баклава, бајадера, палачинки, обланда, бомбици, мафини, ролат, лава колач... па и сладолед, зошто да не бе? Значи чоколадо, чоколадосано.
- ок @shumecha.tableta , а кога планираш да отвориш тема за гласање?
@shumecha.tableta : Па за некој саат ќе можам.
- добро @shumecha.tableta , а мислиш лошо е ова коа си збориш сама со себе?
@shumecha.tableta : не бе, кој збори сам со себе?
- е и тоа шо викаш @shumecha.tableta ...
@shumecha.tableta : па чим ја ти викам, слушај ме што ти зборам.
- ок @shumecha.tableta знаеш дека секогаш те слушам само тебе.

Ок, не ми замерувајте. Чао. :D

П.С. Немојте да сте ми кажале дека немате ниту една фотка од нешто чоколадно што е ваше дело, ве отепав! :P

Ептен сте за нигде значи! Имам милион слики од јадења шо се чоколадни, ама ми го кршите ќејфот и волјата скроз за натпреваров. Лута сум ви скроз, да знаете.

Честито @Благоев следна тема? :D

Ептен сте за нигде значи! Имам милион слики од јадења шо се чоколадни, ама ми го кршите ќејфот и волјата скроз за натпреваров. Лута сум ви скроз, да знаете.

Честито @Благоев следна тема? :D

Јас ќе направев шумеча, ама сега во среда ми е слава и утре и задутре ќе правам еден тон бомбици и поради тоа избегнувам благо правење неделава #даСеОправдам :angel:

Рецепт. Накратко, колбаси. Доаѓа зима, па малце помрсно да мезиме.
Свински, телешки, пилешки. Свежи, чадени, сушени. Домашни, купени, домашни а купени.
Пржени, печени, на скара, варени, барени.
Во грав, со компир, со ориз, со тестенини, со колбаси, со зеленчук, во земјено, со туршија, со праз.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom