shumecha.tableta
Модератор
- Член од
- 26 декември 2013
- Мислења
- 3.325
- Поени од реакции
- 17.794
Најпрво да се извинам, што не ги испочитував правилата, ама навистина немав време кога. 
Прво почнав да правам чипс. По правило треба со ренде да се сечат кришки, јас пробав со моено, прстон лом си го распарчив и во меѓувреме тркнав да си купам ново ренде (кога веќе прст не може
). Го купив и другото ренде, тоа па многу кратко. На крај, земав рачно го сецкав. Треба да отстојат повеќе време во вода, па се редат на крпа, убаво да се исуштат.
И после, кришка по кришка, една по една, полека се брише со крпа, убаво да се досуши, па една по една се наросува во зачини. И се пржи после.
Со тие останатите компирчиња направив, некој видоизменет рестован компир (горе у ќош).
И не ми се смејте на зденките, немав презла. Па дробев кришка леб, па низ цедалка ги просејував трошките, па им ставив зачини за да изгледаат потемни. Ок, позз.
Како и да е, чипсот е со вкус на 4 вида сирење, шарена сол, лук и оригано. Бујрум.

P.S. @The Goddess честито, која е следна тема?

Прво почнав да правам чипс. По правило треба со ренде да се сечат кришки, јас пробав со моено, прстон лом си го распарчив и во меѓувреме тркнав да си купам ново ренде (кога веќе прст не може

Со тие останатите компирчиња направив, некој видоизменет рестован компир (горе у ќош).
И не ми се смејте на зденките, немав презла. Па дробев кришка леб, па низ цедалка ги просејував трошките, па им ставив зачини за да изгледаат потемни. Ок, позз.

Како и да е, чипсот е со вкус на 4 вида сирење, шарена сол, лук и оригано. Бујрум.

P.S. @The Goddess честито, која е следна тема?