Кафето и ракот

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување
kucko ma od sekogash takva bef....ohrid gi pijaf po 5-6 turski..ovdeka gi mesha,..i so e naj interesno pak imam nizok pritisok

ti ma znaesh da gledash na kafe :lol:
ne za mene da mi gleash, onaka prasuvam, ako ti dadam od mene ispieno kafe da mi gleash samo bi se ogledala :lol: :lol: :lol:

јас сум си кафе зависник можам и 10 на ден

Jas sum golem zavisnik od kafe, ama pred 2 god pocnav da pijam samo espreso so mlekce=makijato. Filter kafinjata predizvikuvaat gastritis, zatoa se preporacuva espresoto koe go zabrzuva metebolizmot...

Do 3 kafinja na den e zdravo

Razumnoto konzumiranje na kafe priodnesuva za specuvanje na krvozilnite bolesti t.e Pakinsova i Alchajmerovata bolest, sekernata bolest, bolesta na pluka i bubrezi.
Megutoa pozitivnite rezultati gi snemuva koga upotrebata e preterana, a toa e nad 5 kafinja dnevno.

Јас пијам три ретко повеќе од три,а знае ли некој како влијае на крвните садови кафето, или пак тука се мисли на крвниот притисок.

Pa ja pijam 2 do 3 dnevno ama sega neso prekunuvam oti iam seriozen proble so kosmari.Si praev mal test,ako ispijam tursko klafe obavezno sonuvam kosmari,taka da sega ne pijam.Pocna u posledno vreme i od nescafe da sonuvam ama ne tolku cesto kako s o turskoto.

NightFuneral напиша:
Pa ja pijam 2 do 3 dnevno ama sega neso prekunuvam oti iam seriozen proble so kosmari.Si praev mal test,ako ispijam tursko klafe obavezno sonuvam kosmari,taka da sega ne pijam.Pocna u posledno vreme i od nescafe da sonuvam ama ne tolku cesto kako s o turskoto.
E sega stvarno me zamisli!!!
I jas nesto imam kosmari u posledno vreme i sinoka na primer piev pokasno tursko kafe i cela nok sum vo horor film!Strasno!!Vredi da se proba ,stvarno!
Inaku i jas si pijam barem po 2 turski i 1 nes!:kafe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom