Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Јас имам лошо искуство со Планика. Едноставно ако имаше снег онаков растопен, жива вода ми беше ногата кога ќе ја извадам.

Потребна ми е книга по словенечки јазик, ја имало на филолошкиот оние што студираат македонски, но не познавам никој таков. Може да се најде од друго место?

Знае некој каде може да најдам ручки од тупан (ама стварно, Drumsticks). Не мора да се никаква марка ниту оригинал, само формата да ја имаат, не ми се за свирење. И колку пари се? (тука негде низ Скопјево, да не нарачувам)

Знае некој каде може да најдам ручки од тупан (ама стварно, Drumsticks). Не мора да се никаква марка ниту оригинал, само формата да ја имаат, не ми се за свирење. И колку пари се? (тука негде низ Скопјево, да не нарачувам)

Сакаш за народен тапан?
Или стандардни, обични, за тапани како да ги речам...

51wrKa7o4LL._SL1500_.jpg

Ефтини вакви во Интергрос на плоштад (ул. Максим Горки)

Сакаш за народен тапан?
Или стандардни, обични, за тапани (drum set) како да ги речам...
Ефтини вакви во Интергрос на плоштад (ул. Максим Горки)
Најевтините можни, било каков тапан, дрвени рачки. до кај 200-300 денари. Не се разбирам стварно, за украс ми се :D

Најевтините можни, било каков тапан, дрвени рачки. до кај 200-300 денари. Не се разбирам стварно, за украс ми се :D

Традиционалниот македонски тапан користи поинакви. Едно дебело, едно тенко стапче.
Ако бараш такви провери по оглас некој што изработува народни инструменти.

За обични, во форма каква што постирав погоре знам во Интергрос продаваа ефтини. Не сум бил оддамна, но мислам од 100 денари некаде па нагоре беа цените. Не ме држи за збор :D

Традиционалниот македонски тапан користи поинакви. Едно дебело, едно тенко стапче.
Ако бараш такви провери по оглас некој што изработува народни инструменти.

За обични, во форма каква што постирав погоре знам во Интергрос продаваа ефтини. Не сум бил оддамна, но мислам од 100 денари некаде па нагоре беа цените. Не ме држи за збор :D
Кај се наоѓа точно на плоштад ова?

Кај се наоѓа точно на плоштад ова?

На ул. Максим Горки (онаа меѓу Тренд и хотел Мериот).
Од плоштад кога одиш по неа, некаде на 50тина метри од лева страна ќе ја видиш продавницата. Има плава табла пишува Интергрос.

Lathe, дребонг, струг whatever се вика во Скопје? Не ми треба којзнае колкав, може и мини верзија некоја, ама да биде за работа со метал. И што пари е ако има?

Алтернативно би правел сам-би ми требала легура од цинк-алуминиум (zamak ја викаат странците). Идеи каде има нешто вакво освен отпад?

Фала однапред.

Lathe, дребонг, струг whatever се вика во Скопје? Не ми треба којзнае колкав, може и мини верзија некоја, ама да биде за работа со метал. И што пари е ако има?

Алтернативно би правел сам-би ми требала легура од цинк-алуминиум (zamak ја викаат странците). Идеи каде има нешто вакво освен отпад?

Фала однапред.
Пробај побарај тука можно е да имаат http://www.merkur.eu/mac/

Дечки банкомат на Стопанска ми проголта Payoneer картица. Шо да им речам коа ќе се јавам утре. Пошо не е од нив картицата да не има некои процедури? Некој со сличен немил настан? xD

Каде да најдам квалитетни бели подкошули со куси ракава (по можносто од македонско производство) ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom