Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
во скопје !!!!
adidas-shoes.jpg

Kade mozam da najdam kniga za ucenje na jazik za gluvi i nemi? (Sign Language)
Има у Зоки фотокопирница спроти УКИМ. Околу 200 денари е копијата.
Ама тоа ако сакаш да учиш MSL. Пошто секој јазик си е различен.
Btw, сојузот нема повеќе копии колку шо знам.

^ Сојузот за глуви мислам дека ги има раздадено сите копии од македонскиот речник на знаковен јазик, така да, ќе потврдам, во Зоки можеш да го најдеш копиран за некои 200 денари. Го имам сретнато и оригиналот по тезгичкиве со книги ама е околу 700 денари ако не се лажам.. :D

^ Сојузот за глуви мислам дека ги има раздадено сите копии од македонскиот речник на знаковен јазик, така да, ќе потврдам, во Зоки можеш да го најдеш копиран за некои 200 денари. Го имам сретнато и оригиналот по тезгичкиве со книги ама е околу 700 денари ако не се лажам.. :D

Bi go sakal originalot ali kopija ke zavrsi rabota :)

1. Каде можам во Скопје да најдам продавница кoja изработува знамиња и транспаренти, испечатуваат дуксери и слично?
2. Каде можам во Скопје да скенирам слики? (Најидеално во Кисела Вода)

Каде може да најдам во Македонијава некои вакви слични точаци?
Или некој ако ги прави по желба?
Untitled.jpg

Дома неколку месеци ми стои склопена слагалица, таква голема, од 1000 парчиња.
Па прашањето ми беше, каде да најдам таков лепак, да се залепат меѓусебно поубаво парчињата?
За да можам после да ја урамам. Да не паѓаат. :D

Па прашањето ми беше, каде да најдам таков лепак, да се залепат меѓусебно поубаво парчињата?

Само лепак тешко дека ќе ги држи споено, мора некоја потпора да имаат...
Залепи ги на некој картон/хамер.

Имаш во Џамбо 100%, провери и во Супер Тинекс, Веро, Рамстор, Гоблин во буњаковец,ако продаваат Ravensburger слагалици, треба да имаат и лепак за слагалици.

1. Каде можам во Скопје да најдам продавница кoja изработува знамиња и транспаренти, испечатуваат дуксери и слично?
2. Каде можам во Скопје да скенирам слики? (Најидеално во Кисела Вода)

Знамиња, транспаренти и дуксери прават Унипрес (Скопје)

Тука може да видиш повеќе работи од нив.

Ај вака: Ми стигна сабајлево покана од полицијава кај мвр за да ми ја одземат возачката поради казна која ми ја пишаа пред одредено време.Е сега отидов јас таму со возачка и со лична карта,ама тој неписмениот незнаеше да ми објасни што све треба да поднесам за да можам да ја предадам

На другариве коа им ги зимаа стандардно,му ја зема возачката и ништо повеќе,додека мене ми бараат уплатници,барање за нова возачка довзола,две слики, и други глупости.

Имал ли некој некое вакво слично искуство? Да ми помогне да ми каже што треба све да напраам.

Каде се наоѓа во Мак 2000 во Скопје?

Во Jumbo има лепак за сложувалки, стои кај сложувалките и чини 59 денари. Има и нешто поголем со сунѓер што се нанесува ама е нешто поскап. Јас го земав малиот и заврши работа. Беше доволно а и супер ги залепи, дури и по неколку пати можеш да нанесеш.Плус, лесно се нанесува иако нема сунѓерче.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom