Каде е дното?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
Денес навистина се уверив дека кај некои луѓе, навистина нема граница во нискоста и недостаток на „образ“, достоинство и се она што може да го направи човекот, човек.

Го знаете обичајот, кога се отвора некоја нова продавница или салон за продажба итн, се фрла на подот пари кога се влегува првпат...Најчесто железни, но има и ќејфлии, најчесто фамилија и блиски луѓе кои фрлаат и покрупна пара...Епа има и такви луѓе што фино и педантно во целата таа гужва од драги гости, успеваат да си дрпнат од парите на под. Мерете памет, измерете и колку треба да е ниско паднат човек да си дозволи, да украде пари кои на некој начин симболизираат „тргање на бизнис“. Срамота, декадентност...немам зборови.

Не ми е за парите, ни најмалку, колку што навистина ме интересира, а се надевам и боговите ќе си ја направат својата магија, да дознаам кој е човекот, не за друго, туку да го жалам...и тажам, во лице.

Луѓееееее, каде по ѓаволите е дното?!

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
Денес навистина се уверив дека кај некои луѓе, навистина нема граница во нискоста и недостаток на „образ“, достоинство и се она што може да го направи човекот, човек.

Го знаете обичајот, кога се отвора некоја нова продавница или салон за продажба итн, се фрла на подот пари кога се влегува првпат...Најчесто железни, но има и ќејфлии, најчесто фамилија и блиски луѓе кои фрлаат и покрупна пара...Епа има и такви луѓе што фино и педантно во целата таа гужва од драги гости, успеваат да си дрпнат од парите на под. Мерете памет, измерете и колку треба да е ниско паднат човек да си дозволи, да украде пари кои на некој начин симболизираат „тргање на бизнис“. Срамота, декадентност...немам зборови.

Не ми е за парите, ни најмалку, колку што навистина ме интересира, а се надевам и боговите ќе си ја направат својата магија, да дознаам кој е човекот, не за друго, туку да го жалам...и тажам, во лице.

HaHaHa nekoj ti drpnal pari od prodavnica :D haha.
Ali sram da mu e. Inace ima takvi lugje definitivno. Bog da mu prosti :pop:
Ebate germanskata tastatura edvaj go napisav postov :pos2:.

Нема дно, барем за македонскиов народ никад немало .. гнаса народ, ѓубре, стока .. мрзам македонци !

^ Тамн ке помислиш дека све си прочитал...

Он топик не знам што да кажам,“Со царот царски со сељакот селски’’ почни да го збориш пред народ и тоа е тоа.

Значи некој се преправал дека врзува врвки :)

Шала на страна, да чуеш да не веруваш.

Знам сличен пример од поширока фамилија кога при крштевка, нели се оставаат пари во креветчето на бебето, и во гужвата од луѓе, парите ги снема... А сигурно не биле малку, во вакви ситуации се оставаат покрупни пари...

Луѓе и по цркви крадат од пред икони, свашта држи Земјава.
Ама што да кажам; дали од немаштија, дали од поквареност... Секакви има.

Барав, го нема :( :
the_bottom.jpg

:icon_lol:

Oзблино, животот е многу полесен, кога ќе се помириш со тоа дека човечката грешност нема дно и дека дур си жив, постојано ќе се изненадуваш со нови дисплеи на подлост и нискост, слични на овој што го изнесе. Особено кога се парите и/или моќта во игра. Тие ја симињаат скоро секоја човечка скрупла. А, заштита од нив нема.
Но, ако ништо друго, кога ќе се помириш со тоа дека дното и не постои, ќе се заштитш од многу разочарувања, лажни нади и гнев.
PS.
А, не се сеќирај, еден ден ќе откиреш дека и твоето дно било малку или многу подлабоко од она шо си мислел претходно :)

Деновиве ќе ми биде префрлен на ЦД и видео материјалот од камерата, пошто отворањето беше и снимано, па ќе видам кој има „продолжена рака“ :)

Vlegol nekoj covek vo crkva,gi grabnal parite od oltarot i rekol: Gospode,gi frlam ovie pari nagore i sto ke padne dolu ke bidat moi a sto ke ostane gore ke bidat tvoi...:pop:

Епа очигледно го нема... срамота е то ама најчесто таквите луѓе кои се спуштаат на толку ниско ниво не ни размислуваат воопшто, така да нема ни потреба со такви да се расправаш пошо и ти ќе се спуштиш на нивно никакво ниво.

Не знам што да кажам ,од друга страна ако човек се спуштил толку ниско,можеби е навистина на дното .

Vlegol nekoj covek vo crkva,gi grabnal parite od oltarot i rekol: Gospode,gi frlam ovie pari nagore i sto ke padne dolu ke bidat moi a sto ke ostane gore ke bidat tvoi...:pop:

леле мајкоооо е ова не сум го слушнал... РАБОТАВА Е БАШ БОГ ДА ГИ ПРОСТИ:pop:

На врвот :toe: Секогаш кога ке постигнеш нешо некој од љубомора го усерува и пагаш на дното

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom