Каде да пријавам гласна музика?

• Креатор на темата Креатор на темата GreenRoot
  • Време на започнување Време на започнување

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.631
Поени од реакции
2.294
Локација
Нибиру
Веб-сајт
mvpring.com
Се работи за голем проблем со што се соочува социлајната зграда во Охрид.

На првиот и вториот спрат претежно живеат Роми, и по цел ден ечи музика. И не се работи за класично пуштање гласна музика, туку музика со појачало, дома во станот вибрира се.

Пријавено е во полиција неколку пати, велат ќе провериме но ништо не е средено. Незнам ни дали се дојдени да проверат. Пријавено е во куќниот совет но чисто се сомневам дека некој ги опоменал пошо се од иста национална припадност.

Има некоја институција каде да се обратам? Ова веќе не се трпи.

Сигурно е полесно во Охрид за вакви работи пошто мал град сите се знаете. Најди некој во полиција познат и ќе се реши одма. Барем овде во Скопје нема проблем за тие работи, досега сто пријави сме добиле, платиле и пак сме продолжиле со добра забава. Оу јеа. Работи држава нема лабаво.

На првиот и вториот спрат претежно живеат Роми, и по цел ден ечи музика. И не се работи за класично пуштање гласна музика, туку музика со појачало, дома во станот вибрира се.

Пријавено е во полиција неколку пати, велат ќе провериме но ништо не е средено. Незнам ни дали се дојдени да проверат. Пријавено е во куќниот совет но чисто се сомневам дека некој ги опоменал пошо се од иста национална припадност.

Знам дека е смешно, но им кажал некој дека претеруваат па они продолжиле. Второ прашање убаво рече дечкото од цела зграда сигурно имате некој со познанства во полиција ако не друго директни врски најбрзиот начин.

И трето имаш „герила“ начини кои не мора да вклучуваат сила.

Да не сум сватен погрешно, проблмот не се сите роми, туку само неколку фамилии. Ете тие ја тероризираат цела зграда.

Од предната страна на зграда од повеќе тераси се слуша музика. А јас сум од задната и баш се погодени тие под мене стално да пуштаат музика. Другите се мирни колку што приметвам.

Речено им е се убаво, ќе биде мирно два три дена и пак по старо.
Речено им е и со лошо и исто, мирно два три дена и пак по старо.

Веќе и незгодно ми стана да пријавувам ностоп во полиција. Незнам дали и самата полиција не сака да пише казна или не го знае добро законот.

А полицијата како да нема никакво влијание. Откако ќе пријавам ќе се штишат, и после еден сат пак почнува урлањто.

Затоа и барам некоја друга интитуција, дали има дел со општината што има оддел за ваква секција?

--------------------------------------

А сега да кажам зошто таа колективност на останатите во зградата нема да функционира. Спомнав дека зградата е социјална, и претежно луѓето се од најдолните слоеви на опшеството.

Со зградата треба да раководи Сизот за станување во Охрид. Првите две години беше во ред, имаше какви такви контроли. Но сега се е дива лига. Ромите како сами да си раководат со зградата, а и вработени во Сиз претежно се роми. Нормално и таму е пријавено и ми се чини откако таму пријавив дека и се влоши ситуацијата. Се почесто пуштаат гласна музика.

Македонскиве станари како да се плашат да не го изгубат тоа што на некој начин државата им го дала и затоа се мирни, не се ни бунат. А ромиве се без срам и перде.

Посебна институција нема за Охрид е надлежен СВР Охрид. Поддаваат пријава до секторот за животна средина на општина Охрид и заедно со општинските инспектори за животна средина треба да излезат на терен и со помош на фонометри да ја измерат бучавата. Врз база на добиените резултати треба да превземат соодветни сакнсции. Инаку според Законот за заштита од бучава, дозволената граница до 23 часот за бучава е 55 децибели, а потоа е 45 децибели. Обично ваквиот прекршок се третира како нарушување на ЈРМ и глобата е од 200-500 евра за физичко т.е. до 20.000 евра за правно лице. Искрено до сега толкава глоба се нема изречено обично се ситни до кај 500 евра.

Братко иди и кажи им дека од нивниот турбо фолк ти се активира алтер егото кој патем, ти е убиец и дека не можеш да го контролираш тоа. = Ќе им фрлиш молотов.
Значи или иди у полиција и кажи им дека те малтетираат, или иди и кажи им дека ќе правиш проблем пошто секој ден они ти прават проблем у глава.

Удри контра, рокај рок и хеви метал коа они ќе спијат. Највероватно за ваква музика некој ке те пријаве :), па ќе имаш прилика да им објаснеш на милицајците.
А јебига у гадна ситуација се наоѓаш. Мораш да се снајдеш не "како знаеш и умееш", туку баш како шо сеуште незнаеш и не умееш.

Посебна институција нема за Охрид е надлежен СВР Охрид. Поддаваат пријава до секторот за животна средина на општина Охрид и заедно со општинските инспектори за животна средина треба да излезат на терен и со помош на фонометри да ја измерат бучавата. Врз база на добиените резултати треба да превземат соодветни сакнсции. Инаку според Законот за заштита од бучава, дозволената граница до 23 часот за бучава е 55 децибели, а потоа е 45 децибели. Обично ваквиот прекршок се третира како нарушување на ЈРМ и глобата е од 200-500 евра за физичко т.е. до 20.000 евра за правно лице. Искрено до сега толкава глоба се нема изречено обично се ситни до кај 500 евра.
Дали ако одам до СВР да пријавам, ќе добијам нешто на писмено дека сум пријавил или?

Кога пријавувам преку телефон знам дека ме прашуваат за име и презиме ама незнам дали се води некаква евиденција.

Иначе децибелите треба да бидат измерени кај нив во соба, или кај мене во соба? Кога се добро расположени сигурно бучавата надминува 45 децибели и кај мене во соба.[DOUBLEPOST=1443361784][/DOUBLEPOST]
Удри контра, рокај рок и хеви метал коа они ќе спијат. Највероватно за ваква музика некој ке те пријаве :), па ќе имаш прилика да им објаснеш на милицајците.
А јебига у гадна ситуација се наоѓаш. Мораш да се снајдеш не "како знаеш и умееш", туку баш како шо сеуште незнаеш и не умееш.
Имам комшии лево и десно од мене и не сакам да си ги нарушам односите со нив. Иначе прво и мене тоа ми падна на памет хехе.

Дали ако одам до СВР да пријавам, ќе добијам нешто на писмено дека сум пријавил или?

Кога пријавувам преку телефон знам дека ме прашуваат за име и презиме ама незнам дали се води некаква евиденција.

Иначе децибелите треба да бидат измерени кај нив во соба, или кај мене во соба? Кога се добро расположени сигурно бучавата надминува 45 децибели и кај мене во соба.[DOUBLEPOST=1443361784][/DOUBLEPOST]
Имам комшии лево и десно од мене и не сакам да си ги нарушам односите со нив. Иначе прво и мене тоа ми падна на памет хехе.
Ма оди у полиција пријавувај нон стоп, покази нервоза малце, за кој курац они зимат плата.

Обрати се во агенција за обезбедување, одма ќе се реши проблемот :icon_mrgr:

Полиција, брза помош и слично, кога треба да ти помогнат - ги нема, бетер од дивиот запад, чифлик има сајбија нема - сам треба да ја спроведеш правдата.
Ако не бива со збор, изгаси им ја струјата за почеток, пиштол, оружје носи си со себе за лична заштита - нормално.
Само внимателно, смирено, самоуверено и ефикасно, сила се решава со доволно поголема сила и точка - крај на проблемот, пошто инаку тоа крај нема.

твој дом- твоја крепост ( појди од ова) и пријавувај во полиција се’ додека не ти го решат проблемот,биди им и ти досаден ко што тебе ти досаѓаат ромите. Добро е да поднесеш и пријава, но повеќе тежина би имала истата доколку ја потпишете повеќе станари. Во некои посредени држави после неколку опоменувања би ги иселиле оттаму без да ги прашаат - со се’ партали, ама .....МКД е , така да ти останува да си ја земеш работата во свои раце и да си изнајдеш начин да се справиш со галамџиите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom