Каде да наjдам? [Food Edition]

• Креатор на темата Креатор на темата davidov
  • Време на започнување Време на започнување
Каде има во Скопје добар домашен леб? Го сакав оној од фурната во Ѓорче, ама прво го расипаа, па после затворија:(
Сирма на Кале.
Во Силби се добри лебот без квас и дебармаалската погача.

Чедар од каде земате и колку е по кг?

Сирма на Кале.
Во Силби се добри лебот без квас и дебармаалската погача.
Ме потсети за Сирма. Порано редовно купував таму, не ме мрзеше да возам само заради убавиот леб. Се надевам дека се истите сопственици. Во понеделник одам да го пробам. Силби ги знам, ама имам впечаток дека почнува да им опаѓа квалитетот. Се сетив, имаше уште една фурна што правеше .добар домашен леб, во сокачињата кај рампа во Кисела Вода, ќе го проверам и тоа. Благодарам Жизел.

Чедар од каде земате и колку е по кг?
Има во Веро вакумиран 150 гр е 99 ден.
Интересни сирења и кашкавали има во деликатесен Тинекс, во катната гаража спроти Малага. Ама не знам дали имаат чедар.

Во деликатесниот има чедар на рефус цената не ја знам.

Кај можам низ СК да го најдам сладоледов има некој појма?
505074.jpg

Овој го немам видено.

Него pizza stone да не има негде? Делимано глеам не продаваат.

Овој го немам видено.

Него pizza stone да не има негде? Делимано глеам не продаваат.

И јас барав вакво ама неможев да најдам. На Али-експрес најдов али ми е сумљиво толку пари да дадам.

Mи треба оризово брашно, али не од зрно мелено брашно, него од лушпата од ориз. Од цело зрно ориз лушпа (интегрален) - не од рафиниран ориз лушпа - rice bran се вика.

Каде да најдам? напомена, бојата треба да биде жолтеникава.

Здраво на сите,

Каде би можел во Македонија да го најдам следново:

AMZ030.png

Mи треба оризово брашно, али не од зрно мелено брашно, него од лушпата од ориз. Од цело зрно ориз лушпа (интегрален) - не од рафиниран ориз лушпа - rice bran се вика.

Каде да најдам? напомена, бојата треба да биде жолтеникава.

Некој?

Каде има најефтино кокосово масло, да биде ладно цедено и органско?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom