K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
Инаку утре, Сабота 28 Јануари 2012 :) , е последната борба во К1 (или поточно It's Showtime, некоа друга организација како К1) на легендарниот Бадр Хари. Посла оваа борба ке се пренасочел кон боксот.

Типов е ЅВЕР јас бев повеке фан на Реми Бунјаски ама во секој случај мора да му се признае на Хари... Е сега, не сум сигурен во колку часот е борбата, па доколку некој разбере во колку е, и ако најде добар линк на интернет каде да се гледа нека постира тука, ако најдам и јас ке го сторам истото. Поздрав

Инаку утре, Сабота 28 Јануари 2012 :) , е последната борба во К1 (или поточно It's Showtime, некоа друга организација како К1) на легендарниот Бадр Хари. Посла оваа борба ке се пренасочел кон боксот.

Типов е ЅВЕР јас бев повеке фан на Реми Бунјаски ама во секој случај мора да му се признае на Хари... Е сега, не сум сигурен во колку часот е борбата, па доколку некој разбере во колку е, и ако најде добар линк на интернет каде да се гледа нека постира тука, ако најдам и јас ке го сторам истото. Поздрав
бонјански барем тоа што го имам гледано е класичен муи таи фајтер, рачна техника слабо ама затоа ножна техника е страшно. плус и неговата физиономија дозволуваше за тој да се бори во тој стил, К-1 шампион а и има многу големи победи во кик бокс кариерата.
Бадр Хари ака бед бој е килер бате со brаwl style техника, добар е младе е и перспективен, утре очекувам многу добра борба со саки, саки ќе биде подготвен а и стилот ќе му одговара за борба против хари.
исто така се очекува и Питер Аертс легендата на К-1 да сја има последната борба со младиот и технички поткова Тајрон Спонг

бонјански барем тоа што го имам гледано е класичен муи таи фајтер, рачна техника слабо ама затоа ножна техника е страшно. плус и неговата физиономија дозволуваше за тој да се бори во тој стил, К-1 шампион а и има многу големи победи во кик бокс кариерата.
Бадр Хари ака бед бој е килер бате со brаwl style техника, добар е младе е и перспективен, утре очекувам многу добра борба со саки, саки ќе биде подготвен а и стилот ќе му одговара за борба против хари.
исто така се очекува и Питер Аертс легендата на К-1 да сја има последната борба со младиот и технички поткова Тајрон Спонг

И Питер Ертс ке се пензионира.. Еее штета. Хаха иако е 41 година, навлезен во 42. Имаше желба знам да учевствува (и ке учевствуваше) на ова К1 првенство што го одложија.

Утре ли е исто на Питер Ертс борбата?

И Питер Ертс ке се пензионира.. Еее штета. Хаха иако е 41 година, навлезен во 42. Имаше желба знам да учевствува (и ке учевствуваше) на ова К1 првенство што го одложија.

Утре ли е исто на Питер Ертс борбата?
не го знам датумот али ќе биде за некој месец. кога ќе проверам ќе ти кажам

Еве ја, последната борба во К1 на Бадр Хари

последна борба на хари беше оваа, сега се префрла во бокс. интересен дуел ако некогаш успее да се бори против кличко браќата :)
иначе и даниел гита беше топ вчера

EVE MALKU VESTI :

Rusko prvenstvo u Comat Sambu opet je pripalo velikom Fjodoru

U finalu u Moskvi je Fjodor pobijedio brata Aleksandra. Starijem bratu nije dugo trebalo da uzme naslov. Poluga je presudila Aleksandru koji je zajedno s bratom pokazao svima kako 'sambom' vladaju braća Jemjeljanjenko
No, neki tvrde da je Fjodor prelako dobio. Slično je bilo u polufinalu kada se nekad najbolji borac svijeta borio protiv svog 'nasljednika'. Kiril Sidelnikov bez finala je ostao za desetak sekundi, a radi se borcu iz Fjodorove škole.
Na snimkama pogledajte je li i vama nešto sumnjivo u ovim borbama
http://www.youtube.com/watch?v=8aDTIpMXQS0&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=UyETb7g-DrU&feature=player_embedded

(n)(n)(n)
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 16:21 ---
UFC 143 :

- Carlos Condit pobijedio Nicka Diaza (jednoglasna odluka)
- Fabricio Werdum pobijedio Roya Nelsona (jednoglasna odluka)
- John Koscheck pobijedio Mikea Piercea (sudačko preglasavanje 2-1)
- Renan Barao pobijedio Scotta Jorgensena (jednoglasna odluka)
- Ed Herman pobijedio Clifforda Starksa (submission)

--- надополнето: 5 февруари 2012 во 16:24 ---
K-1 SE VRAJKA OVAA GODINA,TAKA SLUSNAV
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 16:26 ---
SE IZVINUVAM STO E NAPISANO NA DRUG JAZIK,POLESNO E COPY :) POZDRAV

EVE MALKU VESTI :

Rusko prvenstvo u Comat Sambu opet je pripalo velikom Fjodoru

U finalu u Moskvi je Fjodor pobijedio brata Aleksandra. Starijem bratu nije dugo trebalo da uzme naslov. Poluga je presudila Aleksandru koji je zajedno s bratom pokazao svima kako 'sambom' vladaju braća Jemjeljanjenko
No, neki tvrde da je Fjodor prelako dobio. Slično je bilo u polufinalu kada se nekad najbolji borac svijeta borio protiv svog 'nasljednika'. Kiril Sidelnikov bez finala je ostao za desetak sekundi, a radi se borcu iz Fjodorove škole.
Na snimkama pogledajte je li i vama nešto sumnjivo u ovim borbama
http://www.youtube.com/watch?v=8aDTIpMXQS0&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=UyETb7g-DrU&feature=player_embedded

(n)(n)(n)
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 16:21 ---
UFC 143 :

- Carlos Condit pobijedio Nicka Diaza (jednoglasna odluka)
- Fabricio Werdum pobijedio Roya Nelsona (jednoglasna odluka)
- John Koscheck pobijedio Mikea Piercea (sudačko preglasavanje 2-1)
- Renan Barao pobijedio Scotta Jorgensena (jednoglasna odluka)
- Ed Herman pobijedio Clifforda Starksa (submission)

--- надополнето: 5 февруари 2012 во 16:24 ---
K-1 SE VRAJKA OVAA GODINA,TAKA SLUSNAV
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 16:26 ---
SE IZVINUVAM STO E NAPISANO NA DRUG JAZIK,POLESNO E COPY :) POZDRAV
не било првпат ова со фјодор и алекс, еве сега и кирил.
никогаш не се тепаат межусебе на натпреварувањата, се договараат и еден од нив продолжува,едноставно несакаат да се борат межу себе бидејќи се браќа.
иначе Кондит-Диаз слабо, малце и тоа судиите го муви без глави ја исудија борбата. али во глобала разочаран сум бидејќи очекував војна али тактички се бореше кондит и победи. диаз демонстартивно рече дека im out of this shit

Zdravo svima,

moze mi netko molim vas preporuciti dobar i kvalitetan klub borilackih vjestina u Skopju. Poslovno sam ovdje sljedeca tri mjeseca, pa da ne ispadnem iz sheme treninga. Inace sam se bavio ultimate fightom i kempom tako da se mogu uklopit u sve od boksa-kick, boksa do brasilian jiu jitsua (znam za klub u Kiseloj vodi ali mi je daleko).
Trenutno mi je do realne aplikacije, ne tolko "umjetnosti" (bilo sto sto ima kate ne dolazi u obzir :)). Nebi da bude bas rekreativni klub ako je moguce, trebaju mi malo jaci treninzi.

Hvala za odgovor - moze i na makedonski, razbiram ne zboruvam ;)

Zdravo svima,

moze mi netko molim vas preporuciti dobar i kvalitetan klub borilackih vjestina u Skopju. Poslovno sam ovdje sljedeca tri mjeseca, pa da ne ispadnem iz sheme treninga. Inace sam se bavio ultimate fightom i kempom tako da se mogu uklopit u sve od boksa-kick, boksa do brasilian jiu jitsua (znam za klub u Kiseloj vodi ali mi je daleko).
Trenutno mi je do realne aplikacije, ne tolko "umjetnosti" (bilo sto sto ima kate ne dolazi u obzir :)). Nebi da bude bas rekreativni klub ako je moguce, trebaju mi malo jaci treninzi.

Brazilian jiu jitsu pod Gracie Barra ima vo Kapistec. Dokolku sakas poveli :))) Pozdrav​

Zdravo svima,

183753_102601433153227_100002101111633_19903_1787706_n.jpg

Pozdrav ;)

Вчева почина една од К-1 легендите МАЈК БЕРНАРДО :(
http://www.youtube.com/watch?v=BgZn2dez1zo
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 19:27 ---
Изјава на ПАТ БЕРИ од ХРВАТСКА
http://www.mixedmartialarts.com/news/385286/Barry-now-a-servant-of-his-majesty-Lord-Cro-Cop/
RIP за мајк, страшен К-1 кикбоксер, со многу добра рачна техника.
иначе :pos:
1.gif

од овој нема побудала ме искина од смеење :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom