Kаење...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
За сите они што се во брак...
Дали сте се зажалиле што сте се одлучиле на таков потег?
Ако е така, зошто и што би промениле?

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
Јас не сум во брак ама ќе одговорам на темава. Има мн.луѓе што си викаат дека би им било подобро кога не би биле омажени/оженети. Мислам дека може на моменти да ти текне како би било кога не би бил во брак меѓутоа ако е за сериозно, тогаш луѓето се решаваат на развод.

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
На ова не смеам да одговорам, жена ми ќе ме отсели од дома.

Озбилно, кај мене дојде некако природно. Не осеќам некакво жалење, каење или такви работи. Одвреме навреме ме фаќа некоја носталгија за ергенски живот, ама секое време си го носи своето.

Ако некој се кае за тоа што се „обрачил”- изборот е јасен. Директ кај адвокат и да прекине со тоа.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
spooky напиша:
На ова не смеам да одговорам, жена ми ќе ме отсели од дома.
Баш оваа помисла ми пролета низ глава кога се кандисав да ја отворам темава. Се плашев дека можеби ќе имате „страв“ да одговорите вистинито, иако не се сомневам дека ќе има и такви мислења, поготово од мажите! :wink:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
spooky напиша:
Ако некој се кае за тоа што се „обрачил”- изборот е јасен. Директ кај адвокат и да прекине со тоа.
И јас би играла така:sakas_ust

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Апсолутно не жалам што се оженив.Единствено ми е мака тоа што малце беше наеднаш,мислевме да се земеме па после една-две години деца ама детето прво бидна па се зедовме.Не чувствувам каење,напротив,ми беше здосадило од еден начин на живот,и започнав нов начин на живот кој има своја убавина.

Член од
28 јануари 2006
Мислења
260
Поени од реакции
2
LUGE NEMOJ DA SE KAETE ZA NISTO VO ZIVOTOT VI KAZUVAM OD LICNO ISKUSTVO!!!!!!!!!!:star:

Член од
28 јануари 2006
Мислења
113
Поени од реакции
2
Iskreno ne se kaam. Toa mi najdobriot poteg u zivot. Zadovolen sum.
8)

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Не!Ако не ми прави бракот задоволство,или ако нон стоп кукаш„Од кај те најдов бе магаре„ или „Се омажив се оцрнив„тогаш и тој брак треба да заврши.Не се омажив за да бидам мажена и оти ми беше време,се омажив за да го да го уживам времето со мојот маж!Не се каам за мојот потег,да треба пак да избирам пак би го направила истиот избор.

Lolita

Butterfly Kiss
Член од
16 јануари 2006
Мислења
230
Поени од реакции
10
Ne, ne se kaam, taman rabota!:icon_lol:
Mazot mi e mojot najdobar prijatel!

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
За ништо што сум направил во животов не се каам, а најмалку за бракот.
Секој брак си носи промени во животот, меѓутоа се компезнираат со други промени кои прават да ги заборавиш ергенските денови (делумно):)
Како и да е како што реков не се каам а и како викаат ПОСЛЕ Е*ЕЊЕ НЕМА КАЕЊЕ :))))

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Јас нејќам да бидам оф топик со прашањево, ама Ејсид, да не сакаш да наговестиш нешто? Пошто, мислам, знаеме дека за војска се спремаш, па после тоа... Или само фатаморгана?

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Никогаш ниту во еден момент....многу ми е убаво! Бракот носи нови искуства, нови работи, нови предизвици, нови убавини, нови проблеми, нови навики , нови уживања...многу ми годи брачниот живот...искрено.:wub:

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
аман прашањево...

Ова е како да ви се јават од МВР и да ви речат..

- Се извинуваме, правиме анкета, дали некогаш имате убиено некого во животот, или сте на таа помисла? Ве молиме одговорете искрено..

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Acid: ako si seriozen za da stapis vo brak, nema da ti se mnogu od pomosh "sitna boranja" povrshinski komentari.

Ima statistiki podatoci i spored niv povekjeto mazhi dosta se "kaat" podocna vo zhivotot, dozhivuvaat edna vrsta preispituvanje na toa koi se i shto se. Odredeno vreme molchat za takvite chuvstva, se zatvaraat vo sebe. A dosta podocna koga kje im se zajaknat tie chuvstva - dozhivuvaat "mid life crisis". Go preispituvaat zhivotot i svakjaat deka ne se zadovolni so edna institucija koja im nametnuva restrikcii i mnogu shto drugo. Obichno kaj 7mata godina, brakot e "kaput".

Brakot e izzhiveana institucija denes.

Eve edna ponova socioloska analiza koja go iskazhuva toa shto jas ti go objasnuvam pogore - iako i taa e delumno "oboena" pri krajot:

http://img100.imageshack.us/img100/4015/sciam6hh.png

Pozdrav,

Kajgana Shop

На врв Bottom