Junior Eurovision 2010

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
001106_562835.jpg

Оваа година изборот за песна на детската евровизија се одржува во Минск, Белорусија. На евровизијата во Минск ќе учествуваат следните 14 држави : Ерменија, Белорусија, Белгија, Летонија, Литванија, Малта, Молдавија, Холандија, Русија, Србија, Шведска, Украина и се разбира Македонија.
Официјална страна тука. Ќе се одржи на 20 ноември 2010 година.

Нас ќе не претставува Ања Ветерова со песната Магична песна(Eooo, Eooo), која беше избрана на 25-ти септември во студиото на македонската телевизија. Освен Ања, во натпреварот учествуваа и: Дино Хриџиќ, кој настапи прв и ја испеа песната Аренби до три, втора беше Мартина Аврамоска, која се претстави со мелодијата Запејте, трет настапи Никола Илиев со За твоите очи, а четврта Амајлија Стојановска со Играј, скокај, танцувај.

Денеска беше промовиран официјалниот спот за песната, премиерно беше претставен на Канал 5 во Тротоар.

Минатата година не претставуваше Сара Марковска со песната За љубовта. Досегашен најголем успех ни е петото место, кој го освои Боби Андоновски.

Според мене имаме голема шанса за успех, многу убава и заразна песна :) што мислите вие? Се надевам на прво место. Напред Ања!

Ама најинтересно ми е и секогаш се смеам кога ќе прочитам дека музиката и текстот се на децава :)))

Закон ми е текстот, ритамот и музиката :) Има талент девојчето, ќе направи многу во кариерата...

Рака на срце
(знам дека некој ке се смее на овај мој коментар)
ама ова детскиве песни што се македонски се подобри од оние другиве песни што ги пракаме за евросонг.Бар за мене.

Интересно песниче иако премногу мислам дека го форсираат девојчево.
Колку е само занес потрес, а мала е уште!

Ни facepalm не може да ја долови магнитудата на фејлот во песнава....

Attachments

• shoryuken.gif
    shoryuken.gif
    98,4 KB · Прегледи: 6

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom