ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување

Ццц...не се возам често со автобуси,но да видам пред мои очи дека и прават така на жена во години...ќе ги спојам двајцата,и онака се клошарчина собрани од улица...куртони,штета што немало некој во автобусот со влакна у нос,па да им ојбасни како треба да се понашаат.

Добро бе луѓе, со кој памет бараат лични исправи??! Колку што јас сум запознаена, единствено вработен во МВР (полицаец) може да ти побара лична исправа, откако претходно ќе се легитимира.
Ах леле, начекале неинформиран народ, па ќе си играат.

Што не праат вака у 52 Арачинска мајката да им ја ебам ја нив.

Таму ќутат као пички, ни карти не бараат им ебам тоа.

Па баш ради тоа имам огромен мерак да тепам контролери,само што за среќа или несреќа немам налетано на нив,да се понашаат ко што не треба...само што другарче ми кажа дека го фатиле,и одма викаат алфи,кога ќе одбие некој да плати казната,го однеле до под железничка и таму го чекале алфи...и платил,што да прави.Знаат кај да се курчат,а и знаат дека има кој да им го спаси гзот,зборам за у цивилизираните броеви,не оние што ги спомнувате...копилиња скапани.[DOUBLEPOST=1395451283][/DOUBLEPOST]
1902715_507879979311856_903126010_n.jpg

Така бе царе, не на 2 на сите 4 седишта оптегни се шо има врска... па и се разлабавил целиот гола гајдата а глеам и му испукале копчињата под папокот од што е дебел. Бљак!!!

Добро мене не ми е јасно,што ако одбиеш да платиш? Ќе те натепаат алфи? Нели доколку немаш во тебе пари ти праќаат пријава на домашна адреса и во тој случај сумата е зголемена (75 евра мислам дека беше). Алфите,тигрите,волците се нели за воведување јавен ред и мир? На која основа би ме натепале? Неплатена карта?

ПС дел од кодексот на однесување на вработените во ЈСП :
Секој вработен ви ЈСП СКОЈЕ е должен клиентите да ги опслужува секогаш со ведар лик и насмевка.
Секој вработен во ЈСП СКОПЈЕ е должен клиентите да ги опслужува со почит, на клиентите да има се обраќа со персирање и никогас кон клиентите да им се обраќа со персирање и никогаш кон клиентите да не се однесува супериорно, понижувачки или индиферентно;

И шо чекаш ти од ова...

Последно уредено:
Не,не реков дека ако не платиш ќе те тепаат,најмалце алфи...мислев ако ТИ ги затепаш или истепаш контролорите...или им правиш проблем,ќе те држат до железсничка,а таму ќе те чекаат алфи и ќе го решите проблемот,на овој или оној начин...

Голема срамота.Се качува контрола и кога немаат карта браќата или ги симнува,или ги приметува по сурат па не им бара карта,или ќе го извади надвор и нешто демек му збори дека ќе го казни.
И до кога за едни закон ќе важи за други не?Лигуши

Ретардирано е за нас, Македонците ко ќе влезат,а те фатат без карта цел автобус го креваат во воздух од дерење, закани, а на овие 'другиве' пу пу не се важи.
Пред една недела, им бара карта, овие му викаат "немам бе, не ти давам пари, шо ќе ми напрајш", и толку си се тргна на страна контролоров, а во меѓувреме јас чекам да слезам и ида другиот залетан од горе, уште ме туркат дека не му прам место за да ги запишел на тие шо немале карта(а, пред врата стојам)
Друга глупост шо ми се деси од контрола, имав карта за 10 возења и сега то шо е кај шо ги покажува саатот и датумот кога си ја куцнал, во 57ца редовно е бледо. И уште мене ми вика контролоров од кај да знам дека ја имаш куцнато картава,скоро сите ти се бледи.
Е,ај..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom