John Carpenter со 3 нови проекти (филмови)

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.784
Поени од реакции
18.535
Значи како што гласи насловот, најголемиот хорор режисер на сите времиња заедно со Хичкок, конечно после долга пазуа и неколку просечни дела во продукција има 3 нови хорор филмови! за 2010! :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Да спомнам само кои култни дела се во негова режија за понеупатените членови на форумов да имаат престава за кого се работи.

1.The Thing

2. Halloween

3.The Fog

4.Prince Of Darkness (Најинтелегентниот хорор филм на сите времиња)

5.Village Of The Damned

6.In The Mouth Of Madness

И така натака да не ги набројувам сите, конечно ќе го гледаме со нови дела како што кажав погоре, интересен факт е што овој режисер освем сценариото и режирањето, исто така ја продуцира музиката за неговоите филмови! :cuc: Значи еден многу многу, инвентивен и пред се човек со невидена фантазија се враќа во филмската индустрија со нови дела или поточно со 3 хорор филмови, стил којшто несомнено најмногу му прилега!!

Малце повеќе информации за новите проекти.

The Ward

LA Gothic

The Prince

:vozbud::vozbud::vozbud:

CAN'T. FUCKING. WAIT.

Баш ме интересира каков comeback ќе направи.

CAN'T. FUCKING. WAIT.

Баш ме интересира каков comeback ќе направи.

Same here!! како мало дете се радувам :icon_lol:

Едит:

Бидејќи знам дека си голем фан на Принс оф Даркнес, налетав на едно многу добро интервју за истиот, лично од Карпентер за којшто е познато дека многу ретко дава интервјуа! :)

Фала на информацијата :vozbud:
Последно што правеше беа две епизоди на Masters of Horror [2005]
после пет годишна пауза, очекувам дека ќе направи некое ремек дело...:vozbud:
нормално, ако собере добра екипа..

Фала на информацијата :vozbud:
Последно што правеше беа две епизоди на Masters of Horror [2005]
после пет годишна пауза, очекувам дека ќе направи некое ремек дело...:vozbud:
нормално, ако собере добра екипа..

На Карпентер не му треба екипа, сам ги пишува сценаријата, сам прави музика.. режира! One man Show! :vozbud:

Додека пак за Мастерс оф Хорор, Cigarette Burns, беше страшно добра епизода и веќе се смета за култна во куруговите на хорор љубителите :)

На Карпентер не му треба екипа, сам ги пишува сценаријата, сам прави музика.. режира! One man Show! :vozbud:

Додека пак за Мастерс оф Хорор, Cigarette Burns, беше страшно добра епизода и веќе се смета за култна во куруговите на хорор љубителите :)

да.
таа беше една од причините за да го гледам цел серијал

masters-of-horror-cigarette-burns-20060403021640659-000.jpg

Ултра - језиво, морбидно! :devil3:

Одлична вест :vozbud: , The Thing беше првиот хорор што го засакав =))) , за музиката во Thing Енио Мориконе доби златна малина :jaj: а баш одговараше Басот со атмосферата

Одлична вест :vozbud: , The Thing беше првиот хорор што го засакав =))) , за музиката во Thing Енио Мориконе доби златна малина :jaj: а баш одговараше Басот со атмосферата

Ма врска немаат, музиката во The Thing беше врв, минималистичка малце,еднолична...но ептен погодена и перфектно се вклопуваше во атмосферата. Каков филм... над 10 пати го имам гледано и сеуште не престанува да ме воодушевува, и фасцинира. Атмосферa што никој друг неможе да ја долови освен Карпетнер, со право е наречен Мастер оф Хорор! :cuc:

да.
таа беше една од причините за да го гледам цел серијал

Офтопик, вреди серијалот? Планирав после masters od science fiction да го почнам, ама баталив.

Него, го обожавам The Thing, aма Prince of Darkness повеќе. Ми легна на срце. Ѕверски филм, a must see!

Офтопик, вреди серијалот? Планирав после masters od science fiction да го почнам, ама баталив.

Него, го обожавам The Thing, aма Prince of Darkness повеќе. Ми легна на срце. Ѕверски филм, a must see!

И вреди и не, заради 2 те епизоди на Карпентер, и уште некоја солидна вреди. :helou:

Иначе и мене ми е Принс оф Даркнес врв од него, незнам како да го објаснам чуството...предобар микс ми е на наука - реалност (факти - докази) и теологија,окултност,енергија и што уште не...совршенство...дијалозите се над све што сум сретнал до сега!

П.С. Where are you...Christ!? :devil3:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Типот е луд(позитивна смисла)едвај чекам да видам што направил,воопшто не се сомневам во него:vozbud:Филмовите му се кој од кој поубав.

Само немој да му текне пак да ја компонира музиката сам (Бекство од ЊуЈорк).

Инаку, ОК ми е Карпентер. Речиси сите филмови му се гледливи (со исклучок, секако, на горниот).

Ги заборавивте: Тие Живеат и Мемоарите на Невидливиот Човек

Само немој да му текне пак да ја компонира музиката сам (Бекство од ЊуЈорк).

Инаку, ОК ми е Карпентер. Речиси сите филмови му се гледливи (со исклучок, секако, на горниот).

Ги заборавивте: Тие Живеат и Мемоарите на Невидливиот Човек

Хмм, а за Принс Оф Даркнес што ќе кажеш? зa Хеловин? и таму ли не чинеше музиката :)

БТЊ бегство од Њу Јорк е сатира - хумор и е често несватен филм, погрешно интерпретиран, како и Духовите на Марс. Иначе не ги заборавив двата филма што си ги истакнал само ме мрзеше да ги редам сите :)

Интервју со Џон Карпентер за правењето,идеите и целокупното создавање на филмот, (Prince of Darkness) мора да се прочита за секој искрен фан на големиот Карпентер! содржи многу интересни размислувања и прашања а поготово изјавата на Новинарот во врска со Dream Sequence сцената која се појавува повеќе пати во филмот, и воедно култното влијание што истата го остави кај голем број на фанови вклучувајќи ме и мене. Истата е дефинитивно...Најморбидната/најинтелегентната па до негде и "највозможната" идеја што до сега сум ја видел на филм hats down....Mr. Carpenter! :)

Единствениот хорор во кој што режисерот се обидува (реално, научно) да ни долови - објасни како е возможно да постојат натприродни сили, како се манифестират, како делуваат...и морам да признаам дека освем овој филм во друг немам видено нешто што барем малце ќе ме натера да најдам логика во истото, барем не кога се работи за окултната тематика. Овој филм е исклучок! од тој аспект а и од многу други.

:cuc: :cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom