Јеховини сведоци

• Креатор на темата Креатор на темата зунза
  • Време на започнување Време на започнување

Гласање,дали овие ванземаљци треба да шетаат по нашата планета или треба да се забранат со закон

• да се конвертираат во друга религија

Гласови: 1 10,0%
  • да се забранат

Гласови: 4 40,0%
  • да се отстранат од планетата

Гласови: 5 50,0%

• Вкупно гласачи
    10
„Сведоците„ се мирољубиви се‘ дур‘ не им нагазиш на живец. Види еден од претходните коментари, како членот (на темава) поминал при средбата со нив.
Многу коментари има назад ако сакаш посочи го конкретно случајот .
Јас пишав за тие што ги знам и такви се.
Никогаш не е имало конфликт.
Порано беа многу оцрнувани или пак друг екстрем - многу исмејувани.
Сега никој не се замара.
Прво и основно се гледа каков човек си со околината.( а после религија ако немаш попаметна работа)

1000000148.jpg

Дејан Секуловски од Општина Аеродром вандализатор на свети реликвии.
Овој човек во никој случај не го прибирајте дома!

Последно уредено:
Не ми е јасно само како се врбувани да одат по врати и да губат драгоцено време, дали се платени дали им имаат земено пари па на овој начин мора да работат за да си ги вратат истите.

Сектите се засновани на страв и предусловувања за влез во тие заедници.

Така, ако се согласиш да бидеш нивен член, ќе бидеш условен на давање отстапки па и на дел од својот имот за потребите од таквата заедница. Заедницата ќе те прифати па дури и ќе ти помага се‘ до моментот кога ќе ти текне во која заедница си влегол па штом покажеш намера да киднеш од кај нив, почнуваат со закани во стилот: „тешко тебе„, „ќе гориш во пеколот„,„нема да добиваш помош„ и сл.

Таквите секти играат на социјалниот момент па обично „удираат„ на поединци и семејства кои имаат проблем и потреба од преживување па сектата им се јавува како добротвор.

Во некој почетен период, новопримените членови се убедени (веруваат!) дека сториле добар (верски) избор и се убедени дека се‘ што чинат, а што им е наредено од култната личност во таа заедница, е „она вистинското„ па за таквите ликови не е проблем ако си го арчат денот тропајќи по нечии врати, делејќи „бесплатни„ книги и брошурки со индоктринирачка содржина и убедувајќи ги домаќините дека треба да им се придружат (во нивната заедница).

Во Шкупими ги има на некои попрометни автобуски станици, каде ќе сретнеш група од ликови кои стојат пред импровизиран штанд, на кој се наредени книги со примамливи наслови.

Последно уредено:
Бегај од овој подалеку опасен манипулатор е,арно што не те убедил да дојдеш на состанок
Тешко тоа со состаноци, јас прво му ја спомнав Богородица, па го снема 20-30 секунди, па кажа дека он ја почитувал....
Јас му реков ти ја почитуваш ама не е во твојата вера..
Па ми сврте тема и јас скроз друга тема му свртев трета тема и така, на секое негово зборење јас му свртував тема...

• Ми се допаѓа
Reactions: fuy
Тешко тоа со состаноци, јас прво му ја спомнав Богородица, па го снема 20-30 секунди, па кажа дека он ја почитувал....
Јас му реков ти ја почитуваш ама не е во твојата вера..
Па ми сврте тема и јас скроз друга тема му свртев трета тема и така, на секое негово зборење јас му свртував тема...
Паметно си направил,а он видов колку ја" почитува"Богородица .
Иначе типацот кога не иде од врата на врата,стои на
штанд пред ТЦ Бисер,
кој сака може да му влепи два три шамари,слободно

Oti be? Mene Sadguru primer mi izgleda deka moze da sme drugari, da si vozime motori turi...
Оти религиски обожаваат крави, прасиња и стаорци. Оти се контра култура врзана со индиското ѓубре кое а ја труе оваа планета. Оти се ненормални мизантропи направени од очајни средновековни жени, педери, хипстери и веќеспоментати хиндо будистички индицји, непалци, бангладешци, шри ланкаци и пакистанци, меѓу кои и други олош.

Оти религиски обожаваат крави, прасиња и стаорци. Оти се контра култура врзана со индиското ѓубре кое а ја труе оваа планета. Оти се ненормални мизантропи направени од средновековни жени, педери, хипстери и веќеспоментати хиндо будистички индицји, непалци, бангладешци, шри ланкаци и пакистанци, меѓу кои и други олош.
Tocno e deka proizveduvaat lugje bez akcija i inicijativa, zivej u momentot, ti si najbiten u univerzumot, bliss droga ovo ono i se lepat gurua sho manipuliraat karakteri skloni kon kult za da si go nahranat ultra egoto i paricki neli ali tie sho go nadminalie toj low level stadium so staorcite kravite ti se mnogu slicni na nashite monasi....

Tocno e deka proizveduvaat lugje bez akcija i inicijativa, zivej u momentot, ti si najbiten u univerzumot, bliss droga ovo ono i se lepat gurua sho manipuliraat karakteri skloni kon kult za da si go nahranat ultra egoto i paricki neli ali tie sho go nadminalie toj low level stadium so staorcite kravite ti se mnogu slicni na nashite monasi....
Кој вика дека почитувам монаси? Сето тоа е некаква измислица произлезена од грчкиот педерлук. Треба нашата црква да се дегрцизира
Што се тиче до веганите- според нив- не си веган ако не си активист и не сакаш да забраниш(религиозно) конзумација на месо.

Кој вика дека почитувам монаси? Сето тоа е некаква измислица произлезена од грчкиот педерлук. Треба нашата црква да се дегрцизира
Nemoj taka, ne e sekoj da e ateist, kje praat mnogu belji, ostaj da se plashat od gospo. I monasite si imaat funkcija, primer lecat od zavisnosti.

Nemoj taka, ne e sekoj da e ateist, kje praat mnogu belji, ostaj da se plashat od gospo. I monasite si imaat funkcija, primer lecat od zavisnosti.
Исто лечи пендрак и каиши за кревет. Или во најмала рака се наоѓа друга зависност....
Педерлукот-кулутрален со цариградската патријашија, не се лечи толку лесно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom