Јеховини сведоци

• Креатор на темата Креатор на темата fuy
  • Време на започнување Време на започнување

Гласање,дали овие ванземаљци треба да шетаат по нашата планета или треба да се забранат со закон

• да се конвертираат во друга религија

Гласови: 0 0,0%
  • да се забранат

Гласови: 3 42,9%
  • да се отстранат од планетата

Гласови: 4 57,1%

• Вкупно гласачи
    7

fuy

Член од
28 септември 2025
Мислења
9
Поени од реакции
7
Гласање,дали овие ванземаљци треба да шетаат по нашата планета или треба да се забранат со закон
Автоматски споено мислење:

Иначе Јеховините Сведоци се Американски култ за тие што "не се" информирани.Они се молат на некој ванземаљец по име Јехова,а се декларираат како христијани(што не е точно)

Последно уредено:
За нив не постои Богородица, ниту Исус.

Баш пред некој ден ми дојдоа на врата, им кажав кога ќе ја стават Богородица во нивното верување можеби ќе им се приклучам...

Си отидоа немо и не ми кажаа ништо.

Бев на два три "состаноци" и ја сфатив поентата,"Од куќа се,за во куќа не се",добро си го приметил фактот дека се огромни(не по бројка) иконокласти

Пред неколку години ги пуштив дома кај мене на муабет, едниот беше пристоен и мудро ќутеше само му даваше ишарет на другиот или го поправаше.

Другиот па ми се виде доста лаком иако е некаков верник, дури во еден момент му кажав дека јога учењето е доста понапредно и се запали да дознае повеќе... :facepalm:

Инаку сум православен христијанин, а овие изгубени души незнам точно како ги врбуваат да се шетаат по врати и да пробуваат да врбуваат луѓе.

Овие последниве ја вратив камерата и „менторката“ 10 минути и објаснуваше нешто на другата „колешка“ за да на крај јас само им ја споменам Богородица и избегаа како ѓаволи...

• Ми се допаѓа
Reactions: fuy
Сите религии од православие до сатанизам треба да се обединиме заедно и да ги забраниме како религиозна организација,оти се опасни по живот

Сите религии од православие до сатанизам треба да се обединиме заедно и да ги забраниме како религиозна организација,оти се опасни по живот
Зошто опасни по живот? Незнам што прават точно не сум стигнал до тој момент кажи конкретен пример...

• Ми се допаѓа
Едно другарче пробаа да го индоктринираат. Не знам дали овие или оние од ЛСД евангелистите. Едвај го спасив.

• Ми се допаѓа
Другиот па ми се виде доста лаком иако е некаков верник, дури во еден момент му кажав дека јога учењето е доста понапредно и се запали да дознае повеќе... :facepalm:

Тој опасниот ми изврши вандализам,кога влезе кај мене дома и ми ги собра и ми ги уништи иконите и една православна книга.Не можев да си поверувам што гледам.
Иначе го пријавив кај што треба сега нека си чека да му се јават.

Едно другарче пробаа да го индоктринираат. Не знам дали овие или оние од ЛСД евангелистите. Едвај го спасив.
Си му го спасил животот,паметно си постапил

Зошто опасни по живот? Незнам што прават точно не сум стигнал до тој момент кажи конкретен пример...
ТЕ уништуваат со индоктринација,а после се пунат со твојата енергија,значи они се енергетски вампири,што не е случај со други религии и култови во кои сум членувал.Башка и 90%од нив се живи фосили со просечна возраст од 80 години

1000000146.png

Така да збирајте потписи православни ,католици,телемити,виканци,веданта и сите останати друштва да искочиме на ваков протестен марш па и помасовен дури

Последно уредено:
Овие што ми доаѓаа на врата не ми делуваа старо машката група максимум да имаа 35 години, додека пред некој ден овие две женска група едната да имаше максимум 45 а другата едвај 30 дали имаше.

• Ми се допаѓа
Овие што ми доаѓаа на врата не ми делуваа старо машката група максимум да имаа 35 години, додека пред некој ден овие две женска група едната да имаше максимум 45 а другата едвај 30 дали имаше.
Тоа е за да те подлажат и да ти направат емоционална уцена,после ќе ја видиш правата слика кога ќе те внесат во "двораната"

Тоа е за да те подлажат и да ти направат емоционална уцена,после ќе ја видиш правата слика кога ќе те внесат во "двораната"
За нивна жал тоа никогаш нема да се случи.

Емоционална уцена неможе ни најблизок да ми направи таков сум по карактер.

• Ми се допаѓа
1000000147.png

За нивна жал тоа никогаш нема да се случи.

Емоционална уцена неможе ни најблизок да ми направи таков сум по карактер.
Таков и да си бидеш и да си држиш до својот став,тоа ми се допаѓа

Сиентолозите се најопасни. Али они само богаташи ловат
А да опасни се,ама кога ќе измериш на кантарот JW се поопасни оти сиромаси врабуваат,а за жал повеќето се сиромаси :(

Ајде чекам некој Старешина од JW да нѐ демантира,ама молчењето значи ДА

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom