Јас не барам, јас наоѓам...

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Некои луѓе цел живот нешто бараат,а некои секогаш нешто наоѓаат.Овие првите главно,секогаш се незадоволни и мали се можностите дека ќе најдат нешто што ќе ги усреќи,додека вторите се што наоѓаат го претвораат во среќа.Ако се обидуваме да најдеме идеални работи (другари/ки,дечковци/девојки,идеална ситуација за секоја наша замисла) веројатно е дека многу често ќе бидеме разочарувани од последиците.Од друга страна пак,ако нештата околу нас ги прифатиме такви какви што се и се обидеме во нив да ги најдеме сите добри страни,животот ќе ни стане поубав,а среќата постојано ќе биде со нас.
Во кој тип на луѓе спаѓате? Наоѓате среќа и во најмала ситница или секогаш тежнеете кон повеќе и повеќе?

Незнаев како да ја крстам темава и ако има слична или иста тема како оваа,нека се посети кантата.:smir:

јас секогаш барам нешто повеќе....и како што имаш пишано....често се разочарувам...

ја на пример не сум фраер, спаѓам во двете групи, цело време нешо барам, а се радувам на тоа шо го имам. На пример, прееска се израдуев на пивоно во фрижидер, а не стигнав да го пробам. Ти текнуе?

Најчесто сум навистина среќна со тоа што го имам и гледам да најдам убавина во секоја ситуација, во се што е околу мене, макар тоа било некоја ситница. Се разбира, имам желби, работи кои ги барам и посакувам дека некој ден ќе ги најдам, но воглавно поголемиот дел од животот сум навистина среќна и задоволна со она што ми е пружено од животот и самата си наоѓам задоволство од животот.

Стефан пред да свати, знае, сваќаш? :)

Ја сум од тие шо нит наоѓаат нит бараат.
Задоволен со тоа шо го има, спонтан живот.
Секогаш расположен, освен кога не сум.

Никогаш не наогам во што да бидам среќна кога се ама буквално се во досегашниов живот ми трга со успуни и со препреки
Никогаш не било да си замисламнешто(реално) и да со труд тоа да ми се исполни-никогаш.Секогаш мора да биде со нервирање,со препреки,со услови.За било што буквално за било што
Еве баш и сега оваа недела ми се случува тоа
Многу ретко среќата ми се насмевнува

колку и да имаш секогаш бараш повеќе и повеќе. никогаш не ни е доволно...
добро е да се свртиш назад и да речеш фала ти господе што го имам ова некои го немаат ни тоа.
многу ми е интересна спонтаноста, барам за да добијам и пак ништо. значи залудно е да бараш така да обиди се да се задоволиш со тоа што го имаш за да не се разочараш уште повеќе.....

Па добро јас сум задоволна од што не ми недостасува љубов од родител и пријате,што имам сложно хармонично семејство,што можам да си дозволам нормални работи но ме нервира што некоја голема одлука во животот што многу би ми значела во иднина не ми успева како што сакам и што ради тоа патат други луге
И коа размислувам во некои ситници што би ме направиле позадоволна во животот ми фалат тие ситници и не усм задоволна искрено
Се трудам да се задоволам со сегашните работа,да мислам позитивно ама реално глеано не моеш со тоа да бидеш задоволен коа недостасува нешто

i edno i drugo...kako koga i za sto...:toe:

Задоволна сум со тоа што го имам ама знам дека секогаш може да биде подобро и затоа и постојано барам повеќе и повеќе од животот.Мислам дека ако се задоволам со тоа што го имам сега едноставно би стагнирала и не би знаела што да правам понатаму.
Вака,можеби нема секогаш да го добијам или да го најдам тоа што го барам ама барем потрагата по “тоа“ ме прави да се чувствувам жива.

Наоѓам среќа и во најмала ситница.:smir:

јас не барам,јас наогам.
некогаш барам,дури и премноу,ама знам дека ке го добијам,малку подоцна.

А најмногу барам алишта и се си чинам дека ги немам :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom