Jamiroquai

• Креатор на темата Креатор на темата Chandler
  • Време на започнување Време на започнување
Aманте молим вас ви се молам да не добивам црвени за мислењето!

Значи, отсекогаш ми била чудна нивната музика, некако несфатлива и не ми влегуваше во уво... Можеби затоа што слушам поедноставни песни :) Можам да кажам само дека Deeper Underground ми се допаѓаше, а и спотовите им се интересно направени.

Tie vo osnova se Funk, Soul i Acid Jazz grupa. Znaci tie vo ranite 90 godini pocnaa so kvalitetna muzika, funky zvuci so jazz i polni so groove.
Tie koi se zanimavaat so Jamiroquai, nivnata kariera ja delat na 2 perioda:

Old School (1992 - 1996) kade tie se pridrzuvaat na funk, soul i acid Jazz
New School(1997 - 2005) tie prinudeni od SONY BMG pocnuvaat so produciranje na pokomercijalna muzika, primenuvajki DISCO zvuci, pop funk i rock.

No sega vo ovoj period tie go spremaat nivniot 7 album koj spored neoficialni izvori se pretstavuva kako vrakanje na starite svuci...

Конечно ја најдов темава, знаев дека некој има отворено:)
Првпат имав прилика вчера да слушнам една нивна песна
Corner of the Earth
И стварно текстот е феноменален, а за музичето чиста 10-ка исто. Ќе земам дискографија од нив, па ќе почнам да ги проучувам. Ваква музика ме релаксира.

Многу ми се допаѓаат, ја слушам нивната музика. Тетка ми од Австралија заедно со уште 4ца пред 7-8 години им ги дизајнираше капчињата што ги носеа на сцена. Тогаш не ни знаев за JAMIROQUAI, ама сега и тоа како и завидувам:pipi:.

Џамироквај

Кој го слуша,знае за каков квалитет се работи,па така си заслужува тема:)

Закон песни има типов :) па и спотовите му се феМци..

песнава ја имаше во Napoleon Dynamite :pos:

а и многу јаки moves има...баш ке си симнам некоја песна од овој :)

Jamiroquai се бенд како прво, а вокалот се вика Jason Kay. Ги слушав одреден период, убава мешавина од електро, џез и soul. Омилени песници:

Jamiroquai се бенд како прво, а вокалот се вика Jason Kay. Ги слушав одреден период, убава мешавина од електро, џез и soul. Омилени песници:

Втората не можам да ја видам, ама Corner of The Earth e ... ♥ (:
Знам дека прв пат кога го гледав видеото се наежив на делот со хаската/волкот/што и да е.. :kesa:

Corner of the Earth, Love Foolosophy, Cosmic Girl, Virtual Insanity... Криво ми е шо не отидов на 3. :( Ај белки ќе дојдат пак или јас ќе одам по нив. :D

Corner of the Earth, Love Foolosophy, Cosmic Girl, Virtual Insanity... Криво ми е шо не отидов на 3. :( Ај белки ќе дојдат пак или јас ќе одам по нив. :D
штета што си пропуштила, тешко дека ќе дојдат тука пак :( ама можеш ти да одиш по нив во секој случај ;):)

има некој снимано концертот во Скопје да видам како било баш ме интересира

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom