Извоз на земјоделски производи

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.735
Поени од реакции
1.341
Сакам да извезувам агрикултурни производи и нивни преработки на бившите Ју-простори,Балканот,Еу.... у главном сегде.
Што се ми е потребно?

И дебели ортоми пошто во оваа држава без врски не стигаш нигде.

Сакам да извезувам агрикултурни производи и нивни преработки на бившите Ју-простори,Балканот,Еу.... у главном сегде.
Што се ми е потребно?
...најпрво ти требаат муштерии кои ти веруваат, па прво ти требаат " агрокултурни " производи во доволно ГОЛЕМИ количини, точно сортирани, по големина, боја итн. , спакувани, означени, после ти треба БРЗ ТРАНСПОРТ во подладени фургони, па ти треба банка која ти е партнер ,а не душман.....и на крај ти треба држава која ти помага , а не те гледа како гуска за скубење.....
Ти колку знам НЕМАШ ништо од тоа....па прво почни на таа страна да средуваш... :)
После е песма лета...добар зарзават и овошје, свежо или конзервирано , ако се со сите нишани СИГУРНО и ДОБРО се продаваат...

...најпрво ти требаат муштерии кои ти веруваат, па прво ти требаат " агрокултурни " производи во доволно ГОЛЕМИ количини, точно сортирани, по големина, боја итн. , спакувани, означени, после ти треба БРЗ ТРАНСПОРТ во подладени фургони, па ти треба банка која ти е партнер ,а не душман.....и на крај ти треба држава која ти помага , а не те гледа како гуска за скубење.....
Ти колку знам НЕМАШ ништо од тоа....па прво почни на таа страна да средуваш... :)
После е песма лета...добар зарзават и овошје, свежо или конзервирано , ако се со сите нишани СИГУРНО и ДОБРО се продаваат...

Пиши на скајп ако имаш дополнително инфо.
Инаку за бизнисов сериозен сум, ептен сериозен.

Треба внимателно да се одбере што ќе се произведува и продава. Каде и каква побарувачка има. На пример, на Германците и на Русите не можеш да им продадеш компири. Мислам можеш, ако ти успеало да му продадеш на Еским ледомат.
Инаку, високо се вреднува еколошката, т.н. органска храна.
Македонија има огромен потенцијал за вакви работи, а на Македонците, па и на државата, како да им е срам од тој потенцијал, кој поради низа бирократски формалности и недоволна заинтересираност никогаш не е целосно дојден до израз.

многу скептично гледате.
јас во битола живеам и имав видено баѓи фирми кои извезуваат во грција како најблиска дестинација, и сосем добро живеат од тоа.ај да една или две фирми ке речев ок врски и пријатели, ама за сите??
процедурите точно не ги знам ( давачки ова она , за тоа ке си прашаш во шпедиција и во сметководство што како за да си ги знаеш давачките и према нив да формулираш цена), ама најбитно е да најдеш пласман тоест фирма или личност кое ке ги откупи.па за другото лесно правиш кога ке имаш веќе заинетерсиран.она другото превоз камиони и разноразни тракатанци сами ке ти се кажат.
лично јас во фирмата кај што работев порано увезуваја роба од кина и одма ја препродаваја за косово албанија и дел во грција.ние ја симнувавме од контејнерите и ја товаревме во шлеперот.ама пласманот веќе беше обезбеден и то е то.што значи имајги ти потенцијалните купувачи пошто како што рече се работи за расиплива роба која не трае вечно па отпосле планирај прозиводство, а не обратно.

Пиши на скајп ако имаш дополнително инфо.
Инаку за бизнисов сериозен сум, ептен сериозен.

Ако сакаш исплатлив бизнис, почни да се занимаваш со пчеларство. Цената на медот оди само нагоре, извоз гарантиран во Русија и се почнува со релативно мали трошоци.

Ако сакаш исплатлив бизнис, почни да се занимаваш со пчеларство. Цената на медот оди само нагоре, извоз гарантиран во Русија и се почнува со релативно мали трошоци.

Се е тоа убаво но што правиме со актуелната чума која ги тамани пчелните семејства?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom