Извештај на ММФ за работата на владата

Месијо гледам си еволуирал.Си научил кирилица.Браво.

Абе..тие ..кога ќе се свестат ...вечно благодарни ќе му бидат на Грујота довека..оти со бесплатниот интернет достапен за СИТЕ..очи им прогледаа..и ги описмени...хахаха...за разлика кога нивните ги описменуваа..праќајќи ги на лепеење плакати..со сендвичи стасани за фрлање....
И не ќе ги научи после..туку тие и ставаа дури и ОСТВАРУВАМЕ..икако не сакаа..само да дојдат до муфте интернет..
:toe:

Права една поправка,БГ не е посакала помошт от ММФ!БГ е во валутен борд и бугарскиот лев е гарантиран около 180%.Во целата икономика има 4 милиарда евро,а резервите са 15 милиарда евро.Ние имаме фиксиран курс на лева- 2лева- 1евро.
Романиja не е во борд и неjната валута девалвира.Србската валута исто.Турската лира исто.Маждарската валута се срина.
Лева се уште седи стабилен 2лева-1 евро.
Da ne bese MMF kaj vas i da ne pobaravte da ostane neznam kolku kje vi bese stabilen levot. Zosto pobaravte da ne se zatvori pretstavnistvoto na MMF vo Sofija (neli ste sega clenki na EU) i sto ne ispolnivte od se ona sto pobaraa od vas do denes.

Абе..тие ..кога ќе се свестат ...вечно благодарни ќе му бидат на Грујота довека..оти со бесплатниот интернет достапен за СИТЕ..очи им прогледаа..и ги описмени...хахаха...за разлика кога нивните ги описменуваа..праќајќи ги на лепеење плакати..со сендвичи стасани за фрлање....
И не ќе ги научи после..туку тие и ставаа дури и ОСТВАРУВАМЕ..икако не сакаа..само да дојдат до муфте интернет..
:toe:
Ajde star Skopjancu kazi nesto na temava, ili sakas da otvorime edna(skopska) za letanje gulabi i ribarenje.

Ме преваривте со постовите ,баш сакав да го прашам ФМИ што бара Хуан сеуште во Бугарија ,ако не им треба веќе ММФ и ако осеќаат дека курсот на левот е стабилен

izvini Intel ama ne sum bas dobro zapoznaen so MMF i WB za Makedonija ama dobro sum zapoznaen so nivnata uloga na svetsko nivo i mojot post bese generalno za celiot svet

како за целиот свет така и за македонија, нема што да губиш време за да се информираш, крвопијци, паразити, човекождери, монструми, вампири, дракули, егоисти, чекај да побарам синоними во речник па ќе продолжам

уште еден збор ми текна
лешинари

Pa neli Stavrevski bese kako kaza Latas (sef na WB :pos2:) odnosno pretsedavac, atoa bese proprateno so ogromna zurka vo Svajcarska ambasada platena od WB. Toj tokmu od tamu dojde pravo vo kabinetot na Grujo. Dasli e Stavrevski se ona sto go napisa.

Pa neli Stavrevski bese kako kaza Latas (sef na WB :pos2:) odnosno pretsedavac, atoa bese proprateno so ogromna zurka vo Svajcarska ambasada platena od WB. Toj tokmu od tamu dojde pravo vo kabinetot na Grujo. Dasli e Stavrevski se ona sto go napisa.

ako sakas da se povikuvas na novinarski mislenja, zaobikoli go latas

Ama ne begaj od sustinata. Kazi mi za Stavrevski.

а што да ти кажам за ставревски, зарем ставревски заслужува повеќе од 2 реда. само ме интересира за кредитот негов, или на ташковиќ изгубениот беше тоа т.е за парите од народот за одржување на неговиот приватен имот и отплаќање на кредити надвор од македонија за кој никогаш не се дозна колку пари се фрлени во неповрат

Може да си во право... А што мислиш за оние работи што се наведени во извештајот?

Батка ај оди си во штабот и продолжи со твојата „загриженост“ таму!
МАКЕДИНИЈА пред се, а не СДСМ и ВМРО , ОК?

струјата и така и така ке поскапи =една од мерките за полнење на дупката во буџетот ,,тоа се знае пред 2 месеци се чека да поминат изборите... ако некој се однесува раипнички (владата нормалоно) е да се сугерира да се штеди....како една од мерките за надминување на кризата,која владата секогаш ја користи како алиби за своите неуспеси ,, а во криза се знае се ШТЕДИ а не расипничи да се трошат народните пари... синока со изјава излегоа од НАРОДНА БАНКА ..работава не е на арн0... и доста ја браневте владава ,,,ВРЕДИ ДА СЕ ШТЕДИ хаххааха...

не бара, на бугарија и беше наметнат валутен борд

Еден интересен податок кој што го пронајдов на интернет.Се однесува на Бугарија и Романија,пред се за Бугарија беше муабетот.

Бугарската Влада подолго време беше предупредувана дека ќе бидат замрзнати средствата од европските фондови наменети за Бугарија, доколку не покаже резултати во борбата против корупцијата и не ја засили контролата врз трошењето на овие средства, изјави пратеникот во Европскиот парламент, Џефри ван Орден.
Романија и Бугарија може да имаат потреба од помош од ММФ, истакнуваат аналитичари од RBC Capital, Societe generale и Capital Economics.
Аналитичарите тврдат дека Романија и Бугарија имаат најголема потреба од капитал од страна на ММФ. На двете членки на Европската унија им се потребни рекордни 100 милиони долари, пренесува Блумберг
Аналитичарите истакнуваат дека берзанските индекси на Софиската и Букурешката берза забележале најголема загуби во регионот.
Романија има потреба од 75 милијарди долари, или 30% од брутодомашниот производ, додека на Бугарија и се потеребни 25 милијарди долари, 50% од брутодомашниот производ на државата.
Ризикот е поголем кога се знае дека вредноста на нивните национални валути е намалена за околу 20% однос на доларот во 2008 година.
Еве ти го демантот,само Романија не побарала помош а Бугарија ДА.

Претставниците на ММФ негираа дека Романија веќе побарала помош од фондот додека Бугарија постигна договор со ММФ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom