Излегување од плакарот и реакција од родители - ЛГБТ

• Креатор на темата Креатор на темата MajklMK
  • Време на започнување Време на започнување
Ете тие од напредната партија од Холандија, “Партија на Слободата и Различноста“ велат дека не се повредува ниту се малтретира ако се има секс со 12 годишно детенце.
И сеа шо правиме?

Дека се збореше како тука сме биле затуцани а запад бил напреден.

Зошто споредуваш неспоредливи нешта?

Зошто споредуваш неспоредливи нешта?
Тие од партијата за Слободата и Различноста сметаат дека не се неспоредливи нешта, на пример.

Пред не повеќе од десетина години првпат се сретнав со зборот трансродовост.
Исто така, почнав да го анализирам минатото, од оние наивни детски игри, улогите што ги одбирав и како јас се доживував во нив, па сè до адолесценцијата низ којашто сè уште поминував дотогаш и како се калапев како личност преку тогашните идоли.
Во периодот пред да откријам што значи трансродовоста бев апсолутно несвесен.
Сето тоа беше убаво спакувано во потсвеста.

Во подсвеста и минатото се што сакаш да копаш да најдеш, ќе најдеш. Како препознавање на лица или предмети во форми на облаци. Меморијата е генеративен процес, се сеќаваме на тоа што сакаме, и како сакаме.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pattern_recognition_(psychology) https://en.wikipedia.org/wiki/Pareidolia

Како што сама кажа си била комплетно несвесна за тоа, откога си стапила во контакт со тој термин, си почнала да истражуваш, копаш, и бараш потврди. Да не си стапела во контакт со оваа пропаганда ништо од тоа немало да биде.

Јас искрено не знам зошто тебе ти се објаснувам... ама ајде.

Значи цело време се доживував како маж, само не знаев дека има збор за тоа и дека има објаснување, објаснување кое што јас не можев да си го охрабрам да си го дадам па го потиснував во потсвета. Што не е јасно уште еднаш?

цело време се доживував како маж, само не знаев дека има збор за тоа и дека има објаснување

Во периодот пред да откријам што значи трансродовоста бев апсолутно несвесен

Не дека јас сакам нешто тука, едноставно читам контрадикторни изјави. После како сакаш ти мисли, неможам јас од две реченици да те знам.

Не дека јас сакам нешто тука, едноставно читам контрадикторни изјави. После како сакаш ти мисли, неможам јас од две реченици да те знам.

Извини, но јас не можам ниту пак сакам тебе да ти нацртам за ти да можеш да сфатиш. Кој може и кој сака ќе сфати.

МАЖ Е
Веќе 100 пати ти кажа и пак не можеш да сфатиш
Има пичка зашто физичкото тело му е женско ама се доживува како маж
И има право да живее како што сака
Што треба друго да се дообјаснува?
Биди малце интелигентен и сфати мајкаму

Интервју за магазин "Портрет". Излегување од плакарите не само пред родителите. И не планирам да застанам тука само со ова затоа што многу работи треба да се сменат.

http://www.lgbti.mk/Home/Post/07a3a983-79e2-43cc-ac1b-2b7754279c05#.WCGd8tQrKt9
Баш си убавка на сликата. Би се фатил со тебе.
VV7qMBv.jpg

Шо е финтата со презимето сеа, не верувам да е направена печатна грешка три пати?
Не можеш да речеш „Викај ме Алекс Ристовск“ затоа што ова Ристовск кога го кажуваш на крајот можно е да си го голтнеш јазикот и/или угушиш.

МАЖ Е
Веќе 100 пати ти кажа и пак не можеш да сфатиш
Има пичка зашто физичкото тело му е женско ама се доживува како маж
И има право да живее како што сака
Што треба друго да се дообјаснува?
Биди малце интелигентен и сфати мајкаму
а кој и брани да си живее ко маж?
кој законски член тоа и го брани?

Шо е финтата со презимето сеа, не верувам да е направена печатна грешка три пати?
Не можеш да речеш „Викај ме Алекс Ристовск“ затоа што ова Ристовск кога го кажуваш на крајот можно е да си го голтнеш јазикот и/или угушиш.

Она ќе ти каже најточно. Моја претпоставка е дека нај едноставно е да се извади само една буква од презиме, од легални процедури. Значи презимето било Ристовска па ја извадила само послеедната буква.

VV7qMBv.jpg

Она ќе ти каже најточно. Моја претпоставка е дека нај едноставно е да се извади само една буква од презиме, од легални процедури. Значи презимето било Ристовска па ја извадила само послеедната буква.

Јас не сум она и престанете да покажувате непочитување, вас ништо не ви мења.
Инаку легално можеш како сакаш да си ги смениш и името и презимето.

Јас не сум она и престанете да покажувате непочитување, вас ништо не ви мења.
Инаку легално можеш како сакаш да си ги смениш и името и презимето.
И бранко велеше дека е предцедник али му се обраќаа со “лицето Бранко“
То шо ти чуствуваш е твое мислење, она шо природата те создаде и како се роди, така си за останатите

И бранко велеше дека е предцедник али му се обраќаа со “лицето Бранко“
То шо ти чуствуваш е твое мислење, она шо природата те создаде и како се роди, така си за останатите

Еве одговори ми...зошто е толку тешко да покажеш почит кога искрено тебе не ти менува ама баш ништо во животот?

Еве одговори ми...зошто е толку тешко да покажеш почит кога искрено тебе не ти менува ама баш ништо во животот?
Џабе ти е пропагандава увек ќе има такви што покажуваат и таакви што не покажуваат почит за било која ствар, ти терај твој филм, зошто побогу би ти било битно мислењето на лет3 или било која друга рандом фаца.

почит е на некого да му кажам, Господине, госпоѓо, Вие... а на некоја жена да му се обраќам како на маж е лажење

Џабе ти е пропагандава увек ќе има такви што покажуваат и таакви што не покажуваат почит за било која ствар, ти терај твој филм, зошто побогу би ти било битно мислењето на лет3 или било која друга рандом фаца.

И тоа што викаш (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom