„Издржал" без храна и вода со години

• Креатор на темата Креатор на темата da_be_man
  • Време на започнување Време на започнување
Јак кур.
Пензионерска работа.
И нашиве се вакви.
Си искачаат у 5 сабајле, со првото сонце, си седнуваат на клупица, весник, фотосинтеза, раат.
Вегетираат. Не им треа храна.

еве ви диета :vozbud: не јадете и не пиете ништо 70 години и ќе изгледате “привлечно“ , со витка става како и старецот од првата стр.

Јак кур.
Пензионерска работа.
И нашиве се вакви.
Си искачаат у 5 сабајле, со првото сонце, си седнуваат на клупица, весник, фотосинтеза, раат.

Aха,да.Ој види ги дедо ми и баба ми....јадат по 5-6 пати на ден.:pipi:

Да не биде работава, таман го научив магарето да не јаде,ми умре!

научно не е возможно да издржи повеќе од 3 дена без вода, (колку беше границата за храна???)
ова мислам дека е ФЕЈК ито со капитал Ф.

Znaci tipot ziveel na vozduh...voda ne piel,hrana ne jadel...

Имавме порано едно папагалче и исто така не јадеше и не пиеше вода.
После умре ама наводно ни беше ладна собата.

Немал жени да го замараат,затоа издржал !

Јас порано имав слушано дека имало некој човек исто вака што не јадел и не пиел ама гледал по 1 час на ден во сонцето и демек тоа го одржувало во живот:toe:
Да се сеќавам имаше 40kg мислам така нешто, пишуваше во списанијава нешто.

епа ајде сите да нејадеме ,нема шанси да издрживем нити па да преживееме ?овој мора да бил на некоја лесна дрога:vozbud:
Сите да не јадеме и по една недела форумов празен ќе биде. :D
Како и да е гледам ново име за група на Фејсбук тука. :)

Јак кур.
Пензионерска работа.
И нашиве се вакви.
Можеби така тоа изгледа, но сепак добар дел (не сите) од нашиве пензионери егсзистираат врз база на одење на свадба/крштевка/закоп/помен/било што и exploit-ување до максимум на open bar/service услугата (зборувам за чести работи и дела на неизмерна лакомост кој што лично сум ги приметил).

Назад на темата:
Факт е дека метаболизнот може да се забави со помош на медитирање, ама и тоа си има граници не може да биде со години.
Патем ако го забави метаболизмот до толку... нема да може да извршува работи како секој останат човек, ќе може само да мирува на едно место, да „хибернира“ (како мечките на пример, само пак различно е кај нив тие се здебелуваат прво па трошат хибернирајќи) на некој начин, или поточно stand by, press any key to continue. :)

Ови сега ќе му земат мерка во болницата... ќе го изгладнат и ќе го ожеднат. Ќе му пуштаат атрактивни медицински сестри. Ќе му прават сеанси: полни очи, празни раце...„ваљда“ ќе попушти

Баткава ги збунува на сите доктори. Тврди дека не јаде и не пие со децении а е во добра здравствена состојба и тоа со 83 години..

Yogi Prahlad Jani тврди дека живее без храна и вода над 70 год. и тоа благодарение на медитацијата и како што тој вика благословот од господ.

Во местото Ахмедабад, северо западно од Мумбаи лежи во болница за испитување. Цел на испитувањата е да ја разјаснат оваа мистерија. Му даваат само 100 мл вода за миење на устата и ја мерат после плунката да проверат дали чоеков голтнал некоја капка.
Го испитува директорот на институтот за физиологија и наменети науки на министерството за одбрана.
Со оваа студија се надеваат да изнајдат стратегии за преживување во екстремни ситуации, при природни катастрофи или при мисии во космосот, како на пр. патување до месечината или марс.

Го донесле прошлиот четврток и од тогаш не се напил ни капка вода ни јадел а и не го користел тоалетот.

Следни тестирања ќе бидат скенирања на телото, и активноста на срцето и мозокот.

Први тестирања со баткава се направени 2003..

Иначе нормални луѓе можат во екстремни ситуации според експертите максимално до 60 дена да изджат без храна и ама под услов да земаат течности. Без теќности само неколку денови се издржува.

Целиот текст со видео на англиски овде:
http://english.ntdtv.com/ntdtv_en/ns_offbeat/2010-04-28/655735647279.html
Еве фотка од „штрајкувачов со глад„

image-82668-galleryV9-sdfi.jpg

за овој човек читав ако е истиот ( од списанието што го читав) а навидум ми делува така, имено тој живее околу 200 години... а тоа се должело на повеќе годишното живеење без храна и вода и применување на јогата. Сега колку е тоа точно бидејќи никој мислам и не утврдил дека тој навистина толку време живее...

Чудо на природата.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom