Избор за најдобар фудбалер според UEFA

Не е ни Меси избиран 2 пати, ниту е избран еднаш, ни Чави не е избиран, ни Роналдо, ни Чилаверт, ни Кемпес, ни Александар Македонски.

Ова е награда која УЕФА ја воведе сега. Ова ќе биде прв пат да се избира ваков играч. Името на наградата гласи Најдобар играч во Европа во сезоната 2010/11 според УЕФА.

Нека му ја дадат на Роналдо, немам ништо против. Барем нема да ми ги направат јајцата кокоси. Иначе 74% мислам дека Меси ќе ја добие.

Кога веќе е ова награда за најдобар играч во Европа во минатата сезона, јас многу тешки би се одлучил за еден добитник. Кога би разгледале од сите лиги и од сите екипи кои играчи би можеле да конкурираат, највеќе би имало од Барселона, па Реал. Од Шпанија други екипи, не верувам дека можат да дадат ваков играч. Ајде и Атлетико да го ставиме(мада ни Форлан ни Кун немаа којзнае каква сезона).
Од Англија, освен Манчестер, само Ливерпул може да се спомне(Суарез, ама он дојде на полусезона). Ајде и Сити нека ги има(Тевез, Туре, Силва).
Од Германија, од Баерн може да се спомне некој, од Шалке(Раул) и од шампионот Борусија.
Од Италија??? Од Милан никој посебно не се истакна. Интер сите си се поклопија со сивилото целата (прва полу)сезона. Санчез и Кавани може.

Се на се, во потесна конкуренција можат да влезат, триото Меси, Чави, Иниеста(може уште од Барселона, ама не можам да слушам приказни како тоа сум пристрасен и трескам глупости), потоа мадридски Роналдо и Руни од Јунајтед. Тоа се играчите кои имаа најдобри сезони.

Дечко , Ето дае 38 гола(+-) ....пошо се поклопил у сивилото ...
Меиралеш од Ливерпул , Нојер,Кагава,Мата,Агуеро итн ...нема везе , јасно е ко ден дека ќе ја добие некој од Барса

Дечко , Ето дае 38 гола(+-) ....пошо се поклопил у сивилото ...
Меиралеш од Ливерпул , Нојер,Кагава,Мата,Агуеро итн ...нема везе , јасно е ко ден дека ќе ја добие некој од Барса
Добро дечко. Не знам како заборавив дека Ето е играч на Интер. Без сомнение би го сместил во топ 10. Најдобриот шпиц на денешницата мора да конкурира и за наградата за најдобар играч.
Значи, моја грешка. Не дека го исфрлам Ето од конкуренција, туку сум заборавил да го спомнам.

Што сеа ќе замараме и хејтаме сите дека од Барса ќе ја земат. ЛШ и Шпанско, малку ли е ?
40 гола Роналдо , 38 Ето, што освоија со тоа едни купови и ништо друго. Чави треба да ја освои, а не Меси.
Од 2008ма навамо Чави е у форма. 3 години по ред на највисоко ниво, сеа што не дава голови и што тиие новинари глеат само статистика јбг.
2010 светско, 2011 ЛШ и шпанско, Меси може само да сонува за светско, Чави освои се што можеше со Барса и со Шпанија.

Еве ги добитниците на оваа награда досега. Наградата се доделува во Монако, пред Супер купот на Европа.

1997–98
22px-Flag_of_Brazil.svg.png
BRA Ronaldo Forward Internazionale Best Forward

1998–99
22px-Flag_of_England.svg.png
ENG David Beckham Midfielder Manchester United Best Midfielder

1999–00
22px-Flag_of_Argentina.svg.png
ARG Fernando Redondo Midfielder Real Madrid

2000–01
22px-Flag_of_Germany.svg.png
GER Stefan Effenberg Midfielder Bayern Munich

2001–02
22px-Flag_of_France.svg.png
FRA Zinedine Zidane Midfielder Real Madrid

2002–03
22px-Flag_of_Italy.svg.png
ITA Gianluigi Buffon Goalkeeper Juventus Best Goalkeeper

2003–04
22px-Flag_of_Portugal.svg.png
POR Deco Midfielder Porto Best Midfielder

2004–05
ENG Steven Gerrard Midfielder Liverpool

2005–06
BRA Ronaldinho Forward Barcelona

2006–07
BRA Kaká Midfielder Milan Best Forward

2007–08
POR Cristiano Ronaldo Forward Manchester United Best Forward

2008–09
ARG Lionel Messi Forward Barcelona Best Forward

2009–10
ARG Diego Milito Forward Internazionale Best Forward

Кристијано Роналдо за клубот на 54 натпревари дал 53 гола, а Меси на 55 натпревари дал 53 гола, така што тоа не може да биде клучно за наградава. Од друга страна во Европските купови, на кои се однесува наградата, Кристијано Роналдо на 54 натпревари дал 6 гола, а Меси на 13 натпревари дал 12 голови. Роналдо и Меси се многу различни играчи и даваат сосема поинаков придонес во клубот, а Чави пак е многу различен и од двајцата.
Според мене Меси даде најголем придонес во својот клуб минатава сезона, а тоа е уште поизразено ако се гледаат само Европските купови.

Еве ги добитниците на оваа награда досега. Наградата се доделува во Монако, пред Супер купот на Европа.

1997–98
BRA Ronaldo Forward Internazionale Best Forward

1998–99
ENG David Beckham Midfielder Manchester United Best Midfielder

1999–00
ARG Fernando Redondo Midfielder Real Madrid

2000–01
22px-Flag_of_Germany.svg.png
GER Stefan Effenberg Midfielder Bayern Munich

2001–02
22px-Flag_of_France.svg.png
FRA Zinedine Zidane Midfielder Real Madrid

2002–03
22px-Flag_of_Italy.svg.png
ITA Gianluigi Buffon Goalkeeper Juventus Best Goalkeeper

2003–04
POR Deco Midfielder Porto Best Midfielder

2004–05
ENG Steven Gerrard Midfielder Liverpool

2005–06
BRA Ronaldinho Forward Barcelona

2006–07
BRA Kaká Midfielder Milan Best Forward

2007–08
POR Cristiano Ronaldo Forward Manchester United Best Forward

2008–09
ARG Lionel Messi Forward Barcelona Best Forward

2009–10
ARG Diego Milito Forward Internazionale Best Forward

Кристијано Роналдо за клубот на 54 натпревари дал 53 гола, а Меси на 55 натпревари дал 53 гола, така што тоа не може да биде клучно за наградава. Од друга страна во Европските купови, на кои се однесува наградата, Кристијано Роналдо на 54 натпревари дал 6 гола, а Меси на 13 натпревари дал 12 голови. Роналдо и Меси се многу различни играчи и даваат сосема поинаков придонес во клубот, а Чави пак е многу различен и од двајцата.
Според мене Меси даде најголем придонес во својот клуб минатава сезона, а тоа е уште поизразено ако се гледаат само Европските купови.

Абе не е истата награда...читај малце...да не ти кажам како што ти стои во тајтлот "Не биди трол" :icon_mrgr:

се знае дека Месси ќе ја добие наградата! нема тука трошка надеж за другите според мене бидејќи Месси беше човекот кој ги реши скоро сите битни натпревари оваа сезона за Барселона......!

Меси, најдобар играч што сум имал прилика да гледам, епик!
Како само ги реши Реал, за друго да не спомнувам.

И глупаво изгледаат и глупаво звучат глупавите глупости, кои глупо тврдат дека Меси ќе ја добиел наградата, само затоа што него повеќе го симпатизираат, демек кога лани без титула ја освоил, сега без сомнеж ќе ја освои, дрн дрн јариња...

Па Платини не ја дава наградата. НОВИНАРИТЕ ОД СИТЕ ЗЕМЈИ ГЛАСААТ помеѓу Меси, Чави и Роналдо. Кој ќе има најмногу гласови ќе ја земе наградата.

И зошто да не е Меси? Заедно со Роналдо имаа најмногу голови во Европа, со тоа што Меси имаше и најмногу асистенции во Европа (тука паѓаат во вода сите срања дека му ги местеле головите и само седи пред гол и чека). Меси блескаше против Реал, против Манчестер, против Арсенал...незнам што ви пречи тоа што е најдобар.

Ozil trebase da bide vo top 3,a ovie od UEFA-rcelona,ne ja stavile ni vo top 10.

И зошто да не е Меси? Заедно со Роналдо имаа најмногу голови во Европа, со тоа што Меси имаше и најмногу асистенции во Европа (тука паѓаат во вода сите срања дека му ги местеле головите и само седи пред гол и чека). Меси блескаше против Реал, против Манчестер, против Арсенал...незнам што ви пречи тоа што е најдобар.
Ич не пречи годинава и заслужено ќе си добие. Туку уште не е јасно, како лани зема без титула, него да не се враќаме назад сеа.
--- надополнето: Jul 28, 2011 1:47 PM ---
И глупаво изгледаат и глупаво звучат глупавите глупости, кои глупо тврдат дека Меси ќе ја добиел наградата, само затоа што него повеќе го симпатизираат, демек кога лани без титула ја освоил, сега без сомнеж ќе ја освои, дрн дрн јариња...

Па Платини не ја дава наградата. НОВИНАРИТЕ ОД СИТЕ ЗЕМЈИ ГЛАСААТ помеѓу Меси, Чави и Роналдо. Кој ќе има најмногу гласови ќе ја земе наградата.
Не затоа што го симпатизираат туку заслужи годинава да ја земе секоја можна награда, без разлика дали гласале новинарите или некој друг. А за лани е друга приказна.

Ako e taka kako sto vikas ( deka Messi godinava ja zasluzil nagradava ) , zosto vo Argentina nemoze da " pisne ".
So prosti zborovi kazano - najverojatno deka tamu go nema XAVI i INIESTA. Tokmu zatoa mislam deka eden od ovie dvajca treba da ja zeme nagradata. Plus toa sto go pravat vo reprezentacijata , toa e samo plus :)

Ozil trebase da bide vo top 3,a ovie od UEFA-rcelona,ne ja stavile ni vo top 10.
Ako e taka kako sto vikas ( deka Messi godinava ja zasluzil nagradava ) , zosto vo Argentina nemoze da " pisne ".
So prosti zborovi kazano - najverojatno deka tamu go nema XAVI i INIESTA. Tokmu zatoa mislam deka eden od ovie dvajca treba da ja zeme nagradata. Plus toa sto go pravat vo reprezentacijata , toa e samo plus :)

Мислам дека треба потешки прашања да се поставуваат кога се зачленуваш на Кајгана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom