- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 9.265
- Поени од реакции
- 5.045
Не е ни Меси избиран 2 пати, ниту е избран еднаш, ни Чави не е избиран, ни Роналдо, ни Чилаверт, ни Кемпес, ни Александар Македонски.
Ова е награда која УЕФА ја воведе сега. Ова ќе биде прв пат да се избира ваков играч. Името на наградата гласи Најдобар играч во Европа во сезоната 2010/11 според УЕФА.
Нека му ја дадат на Роналдо, немам ништо против. Барем нема да ми ги направат јајцата кокоси. Иначе 74% мислам дека Меси ќе ја добие.
Кога веќе е ова награда за најдобар играч во Европа во минатата сезона, јас многу тешки би се одлучил за еден добитник. Кога би разгледале од сите лиги и од сите екипи кои играчи би можеле да конкурираат, највеќе би имало од Барселона, па Реал. Од Шпанија други екипи, не верувам дека можат да дадат ваков играч. Ајде и Атлетико да го ставиме(мада ни Форлан ни Кун немаа којзнае каква сезона).
Од Англија, освен Манчестер, само Ливерпул може да се спомне(Суарез, ама он дојде на полусезона). Ајде и Сити нека ги има(Тевез, Туре, Силва).
Од Германија, од Баерн може да се спомне некој, од Шалке(Раул) и од шампионот Борусија.
Од Италија??? Од Милан никој посебно не се истакна. Интер сите си се поклопија со сивилото целата (прва полу)сезона. Санчез и Кавани може.
Се на се, во потесна конкуренција можат да влезат, триото Меси, Чави, Иниеста(може уште од Барселона, ама не можам да слушам приказни како тоа сум пристрасен и трескам глупости), потоа мадридски Роналдо и Руни од Јунајтед. Тоа се играчите кои имаа најдобри сезони.
Дечко , Ето дае 38 гола(+-) ....пошо се поклопил у сивилото ...
Меиралеш од Ливерпул , Нојер,Кагава,Мата,Агуеро итн ...нема везе , јасно е ко ден дека ќе ја добие некој од Барса