Избор на веб хостинг - техничка гледна точка

• Креатор на темата Креатор на темата Крими
  • Време на започнување Време на започнување
Можеш да најдеш и безплатен ако знаеш каде да бараш!

Абе поради тоа што ти не ја знаеш разликата помеѓу платен и фри хостинг незначи дека сите треба да користиме фри хостинг.

:pos2:
А што мора сите да користиме платен хостинг?
:uvo:

Дали знаеш дека има многу разлика помеѓу платениот и фри хостингот ?

Pri kupuvanje na web hosting sakam da prasham sto da odberam Linux ili windows web hosting !!So razlika ima??
Jas bi sakal Joomla da ja instaliram
i Sega baram pouka od luge sto imaet Iskustvo so toa
Ve molam na Pomos

Fala unapred

Според мене земи Линукс ...

И мојата страна е хостирана на Линукс.
Инаку користам Wordpress, али не ми е тоа поентата. Многу е брза стабилна и све како што треба... :) И да нема ништо подобро од cPanel :nenene:
Па земи си Линукс. (глеј со cPanel)

????? :nesum::nesum:

A Znaeti Nekoja web strana sto nudat eftini ponudi?
Провери овде

Па зависи. Јас инсталирав vbulletin board на слободен хост, кој што имаше цели 1гб простор, но бидејќи беше пиратски ми го избришаа :D
ПС. серверите се пребукирани и многу често паѓаат што е и нормално, и плус имаше проблеми со платени домејни и спојување, што сепак е реално да се очекува за безпари.

Почни да листаш тука и ако фрлиш мерак некаде вози, ако не... :toe:

Абе бара можда од тука компанија полесно за плаќање и слично, значи одбери од македонскиве компании има многу да не ги рекламирам, пролистај малку.

Ај да те потсетам на една работа...

Клик1, Клик2, Клик3.

Имаш уште многу пропусти во фри хостовите, а најсмешниот е што кога базата ќе се преполни со регистрирани корисници автоматски корисничките профили им идат у канта (незнам дали е кај сите вака, ама во повеќето е така).
Значи ни крив ни дужен може да се разбудиш така насабајлечки и пробуваш да се логираш да видиш што како... и ти се јавува ерор со порака дека не постои такво корисничко име, а целиот проект си го правел 1-2 години... па сеа спореди ти сам, али имај у предвид дека ова е само дел од пропустите на слободните хостинзи.

Me interesira u vezi bandwitch
1) dali mora da imas golem bandwitch trafic
2) za sto e toa ,, dali e za brzo da raboti stranata ili sto??

Ајде кајанѓии кажете му на човеков нешоо немуе јасно..Хаха Позз

Me interesira u vezi bandwitch
1) dali mora da imas golem bandwitch trafic
2) za sto e toa ,, dali e za brzo da raboti stranata ili sto??

2. Доделениот bandwidth ти е количина на податоци која можеш да ја пренесеш од хостингот до посетителите, и обратно (од посетителите, према хостингот... пример ако качуваат песни/видеа/слики на сајтот)
1. Не мора да имаш многу или малку, треба да имаш онолку колку што ти треба.

A sto moze da bidne ako se potrosi bandwitchot ,,Koji usluvi negi imam posle ? neznam toa bas kako odi Aj pomognete

Ако со хостинг пакетот имаш 5GB месечен трансфер и ти го потрошиш на 28 во месецот на пример, до почетокот на наредниот месец сајтот ќе ти изгледа вака нешто:
bandwidth_exceeded.png

Значи целосно се затвара.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom