Избор на предмети за матура

• Креатор на темата Креатор на темата Drima94
  • Време на започнување Време на започнување
D

Drima94

Гостин
Кои предмети носат дополнителни поени за упис на економски факултет ? Смер: Маркетинг или интернационален бизнис во Словенија или... овде

Кои предмети носат дополнителни поени за упис на екомонски факултет ? Смер: Маркетинг или интернационален бизнис во Словенија или... овде

Тогаш претпоставувам и ЕКОМОНСКИ ти е грешка :facepalm:

Топ си ;)

Кои предмети носат дополнителни поени за упис на екомонски факултет ? Смер: Маркетинг или интернационален бизнис во Словенија или... овде
ЈАС КЕ СЕ ПИШАМ НА ЕКОНОМСКИ И ТОА МАРКЕТИНГ,КАО ШТО ПРАШАВ ДОБРО,МИ РЕКОЈА ДЕКА НАЈДОБРО Е ДА ПОЛАГАМ МАКЕДОНСКИ И АНГЛИСКИ,СОЦИОЛОГИЈА И ИСТОРИЈА ...И ПРОЕКТНА ЕКОНОМИЈА ИЛИ МЕНАЏМЕНТ :))))

И такви како тебе стигнуваат до полагање на матура, а незнае дека се пишува СловениЈа, а не Словениа :facepalm:
Што ти се вика иронија:icon_mrgr:

ко прашват другите и јас да прашам, дане знај некој шо предмети бараат на технички факултет за тој новиот смер шо го воведоја компјутерски науки и инженерство? дане има случајно некој од бт шо се има запишано па да кажи како е, дали зафркават професорите ко порано или не е поќе така

Информатика би ти препорачал.
Гледам слабо ги владееш компјутериве,а и пишувањето на истите.

:)
Добро бе шо се прајте со сила паметни не ми е јасно o.O а не сте...чекате една обична грешка да се напрај и да филозофирате ко кизнеј колку да сте паметни.. ако имаш некои информации кажи ако не ајде мрш..а иначе јас ко учев компјутерски мрежи и html јазик ти највероватно пак си продавал памет(шо го немаш) на кајгана....жално :S

Информатика би ти препорачал.
Гледам слабо ги владееш компјутериве,а и пишувањето на истите.

не го заебавај чоекот бе, информатика се полага сега на линукс т.е. убунту(едубунту) openoffice и inkscape , овие 2 еквивалентни се на microsoft office и corel draw :D

иначе јас за државна матура избрав мкд и анг, а интерни автоматика и информатика, се надевам не сум се заебал :D

Добро бе шо се прајте со сила паметни не ми е јасно o_O а не сте...чекате една обична грешка да се напрај и да филозофирате ко кизнеј колку да сте паметни.. ако имаш некои информации кажи ако не ајде мрш..а иначе јас ко учев компјутерски мрежи и html јазик ти највероватно пак си продавал памет(шо го немаш) на кајгана....жално :S
Не направи една,две направи.И тоа не доликуваат на 18 годишен тинејџер кој утре треба факултет да запише.

Нема врска што предмети ќе одбереш во Македонија за факултет.
Ако планираш за Словенија да одиш тогаш запиши некои стручни предмети,јас учев гимназија кај мене имаше економија,бизнис,претприемништво,доколку ги има предмети од овој тип кај тебе запиши ги овие.
--- надополнето: 17 декември 2012 во 21:04 ---
не го заебавај чоекот бе, информатика се полага сега на линукс т.е. убунту(едубунту) openoffice и inkscape , овие 2 еквивалентни се на microsoft office и corel draw :D

иначе јас за државна матура избрав мкд и анг, а интерни автоматика и информатика, се надевам не сум се заебал :D
На матура се одбираат предмети кои повеќето средношколци ги запишуваат,нормално повеќе луѓе,поголема шанса за препишување и подобра оцена.

Не направи една,две направи.И тоа не доликуваат на 18 годишен тинејџер кој утре треба факултет да запише.

Нема врска што предмети ќе одбереш во Македонија за факултет.
Ако планираш за Словенија да одиш тогаш запиши некои стручни предмети,јас учев гимназија кај мене имаше економија,бизнис,претприемништво,доколку ги има предмети од овој тип кај тебе запиши ги овие.
--- надополнето: 17 декември 2012 во 21:04 ---

На матура се одбираат предмети кои повеќето средношколци ги запишуваат,нормално повеќе луѓе,поголема шанса за препишување и подобра оцена.

Епа види вака јас учам математичко подрачје Б и кај мене нема ни економија ни бизнис ни претприемништво имаме Биологија Физика и Хемија а од тоа не ми треба ништо..во план сум да земам 1.Македонски 2.Англиски 3.Информатика и 4.Историја или Филозофија

Епа види вака јас учам математичко подрачје Б и кај мене нема ни економија ни бизнис ни претприемништво имаме Биологија Физика и Хемија а од тоа не ми треба ништо..во план сум да земам 1.Македонски 2.Англиски 3.Информатика и 4.Историја или Филозофија
Знаеш некој друг јазик освен Англиски?
Ако ти оди некој друг,Германски,Руски,Француски земи еден од тие,нема промашување со јазиците.
Ако не ти оди,подобро Историја според мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom