Избор на графичка

• Креатор на темата Креатор на темата DarkoG
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа графичката ми умира ми дава плав екран со bluescreenview ме однесе на оваа страна. Зрела е за мењање.

Графичкава што ја имам е Nvidia GeForce 8400 GS 256mb ram.

На компјутерот единствено што работам од графика гледам јутјуб, Sony vegas pro за мали корекции и Adobe Aftereffects.

Ако ја земам оваа Sapphire ATI PCX HD 5450 1GB ќе имам ли некакви некомпатибилности или картава да има некоја маана?
А да ти продадам Afox GT 240 1gb ddr3 за тие пари, едно 3 пати побрза од тие ѓубриња ?

Инаку од овие 2 која би ја предложиле да ја зимам:
Gigabyte PCX GeForce GTX650 1GB DDR5
Sapphire ATI PCX HD 7770 1GB GDDR5
Дилерска се по 100 евра и двете.
Знам дека 7770 е нешто побрза, некои си 10-15%, но некако сум повеќе фан на nVidia :) а и бегам од проблеми со драјвери со AMD графичките и поранешни лоши искуства.

А да ти продадам Afox GT 240 1gb ddr3 за тие пари, едно 3 пати побрза од тие ѓубриња ?

Gigabyte PCX GeForce GTX650 1GB DDR5
Sapphire ATI PCX HD 7770 1GB GDDR5
Дилерска се по 100 евра и двете.
Знам дека 7770 е нешто побрза, некои си 10-15%, но некако сум повеќе фан на nVidia :) а и бегам од проблеми со драјвери со AMD графичките и поранешни лоши искуства.
Ај што не пиша порано најдов веќе на старо GeForce 9500 за 1100 ден.
И јас избегавам АМД.

Ајде следно нешто ако ми треба прво кај тебе по пп.

Како сам да си одговори на прашањето :)

Ако не се лажам, член си и на IT форумот каде MGM продава 560TI DCII за 7.300, која веројатно би ја дал за 7к. Многу подобар избор од горенаведените за помалку од 1.000 денари.

Како сам да си одговори на прашањето :)

Ако не се лажам, член си и на IT форумот каде MGM продава 560TI DCII за 7.300, која веројатно би ја дал за 7к. Многу подобар избор од горенаведените за помалку од 1.000 денари.
:)

Да, ја гледав таа ама сумњиви ми се малце од Сет, а гаранцијата дечкото ја изгубил.
Иначе во игра сега е и 7790 за 7500 денари, која е побрза и од GTX650Ti.

Добро а не ми е јасно некои АТИ ги користат за копање биткоини и се препорачува карта од АТИ над 20000 ден. Има некој абер или само муабети се?

Ај што не пиша порано најдов веќе на старо GeForce 9500 за 1100 ден.
И јас избегавам АМД.

Ајде следно нешто ако ми треба прво кај тебе по пп.

што збориш бе другар?
Јас во фебруари 2012, со половина година гаранција продадов асус 9500 за 1000ка рамно :)
:)

Да, ја гледав таа ама сумњиви ми се малце од Сет, а гаранцијата дечкото ја изгубил.
Иначе во игра сега е и 7790 за 7500 денари, која е побрза и од GTX650Ti.

Јас бев во преговори со типот за 560ти, и се јавив во сет, и ми кажаа дека писмената гаранција е важна само во првите неколку денови од продажбата, и тоа доколку дојде до квар на истата графичка во тој период. За периодот, потоа важи гаранцијата обезбедена преку серискиот број. И МГМ го провери тоа, и јас се јавив во сет и ми потврдија дека е така :)
Така да ќе имаш гаранција на графичката до средина на јуни другата година :)
Иначе 7790 е во иста класа со 650ти. Не е толку побрза од нејзе за да кажеш дека е побрзао како карта. Така да, зимај која е поефтина од тие две :)
Добро а не ми е јасно некои АТИ ги користат за копање биткоини и се препорачува карта од АТИ над 20000 ден. Има некој абер или само муабети се?

И јас демек се заинтересирав за тоа, али сепак не.... помина времето кога се правеа некои си парички преку биткоин, икога дознав што како...увидов дека исплатливо е само ако имаш убави графички.... и тоа се доведува во знак прашалник... бидејќи доста паѓа цената на “рудата“.
Како прво треба да имаш квалитетен систем со квалитетно ладење кое ќе работи 24/7, и со барем 2-7970, или 2-7950, за да биде исплатливо... што значи од 35-45000 денари само за графички.... квалитетно напојување.... 9-10 000 денари само за него.... а за останатите компоненти ? и плус сметка за струја...

Kolku pari trosite be lugje na graficki da ne vi vrnat vas :-D
Ja samo sto zedov geforce 630 3500 den i se tesam deka e jaka mi gi tera igrite na high na 1366x768, a sega vas ve citam kako prajte muabet za graficki od 8,9k...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom