Избор на бела техника/апарати за домаќинство

• Креатор на темата Креатор на темата M5HR*
  • Време на започнување Време на започнување
истиот шпорет го имам, само мојот е најголемиот, плус има перка у рерната и светло, тоа беше екстра опција.
гледаме да биде 60 спрема 60 но тој експонат бил, подобро спакуван ни беше изборот.Многу лошо е сега што прават и продаваат без кабли да го купиш посебно. многу глупаво

гледаме да биде 60 спрема 60 но тој експонат бил, подобро спакуван ни беше изборот.Многу лошо е сега што прават и продаваат без кабли да го купиш посебно. многу глупаво

шпоретите секогаш идат без кабли. Купи си трофазен кабел и намести го според шемата. Три фази од една страна, на другата плавата жица и уземљењето.

Ne e glupavo zatoa shto sekoj razlicen priklucok ima.
Nekoj e na 220 drug na 380 a nekoj i nema ni shtecker vo zidot ( kako jas) i kabelit e direktno vo Doznata zad Shporet vrzana.

Tvoevo shpore e so Ceran i e Ok. Za cistenje na Ceranot ce si kupish "Mleko za cistenje" i grebalka so nozh kako skalper.

Inace Vrv se Induktion shporinata. Gree samo Tengereto i e mnogu effizientno.
I najdobroto nikogash ne e naokolu od shto prskalo maslo zagoreno. I dovolno e samo da go zabrishish.

I drug pat postavuvaj prashanja pred da kupish a ne vaka

Последно уредено:
Ne e glupavo zatoa shto sekoj razlicen priklucok ima.
Nekoj e na 220 drug na 380 a nekoj i nema ni shtecker vo zidot ( kako jas) i kabelit e direktno vo Doznata zad Shporet vrzana.

Tvoevo shpore e so Ceran i e Ok. Za cistenje na Ceranot ce si kupish "Mleko za cistenje" i grebalka so nozh kako skalper.

Inace Vrv se Induktion shporinata. Gree samo Tengereto i e mnogu effizientno.
I najdobroto nikogash ne e naokolu od shto prskalo maslo zagoreno. I dovolno e samo da go zabrishish.

I drug pat postavuvaj prashanja pred da kupish a ne vaka

јас па мислев дека сите се индукција овие на керамичка плотна но сум бил во заблуда. Иначе ги разгледав цениве, изгор е индукција у споредба со керамичка плотна. И нема избор кај нас на шпорети со индукција, него само плотни идат одделно.

прашањето го поставив вчера и во друга тема но немаше одговори а исто и тука пишав сабајлево, не се љути. Значи велите дека е добар
Abe standardno shpore e, nishto posebno!

A za @Ron Burgundy edno video da ja vidi razlikata od Obicno Ceran i Induktion

сигурен сум дека ке одбериш добри према апарати према твојте потреби ама не заборави дека ке ти требаат сервисери кој ја бркаат работата не дај боже ако имат некоја грешка....затоа купувај од сколекс или од електропромет.
Сколекс само аспиратори...асервис за бела техникавон Гаранција има Буч, ама сега се определил само за Беко

Го земавме овој со жената, сега на 9ти ќе почекаме да стигне, друго гледавме, сите експонати беа, само овој модел од Горење им остана, СТ не сакаме имаме лошо искустбо

Убав шпорет си земал, мислам дека единствен недостаток е што нема вентилатор внатре, ама за тие пари топ избор.

Иначе разликата со шпоретите со плотна и оние обичните со рингли се тоа што првиве побрзо загреваат и се ладат, ама се многу понежни...ако напукне горниот дел (плотната де) поарно купи си нов шпорет одколку да фрлаш пари за поправка. Тие со рингли ги сметаат за застарена технологија, побавно загреваат и се ладат, ама се поиздржливи. Народов барем тука сеуште повеќе ги преферира со рингла одколку со плотна.

Моево Горење многу ме бендисува. Ринглата не гори нон стоп како стариве па да експлодира него ја модулира температурата. Стаклово исто е релативно лесно за чистење у споредба со старите рингли.

Стариот беше исто Горење, ни беше даден поновите , пред 13 години земен. Одлично работеше но вратата се расипа од рерната и онака време помина за ново да купиме

Стариот беше исто Горење, ни беше даден поновите , пред 13 години земен. Одлично работеше но вратата се расипа од рерната и онака време помина за ново да купиме
Abe zaboraj ja temava zasega. Si kupil i so zdravje da go sluzhish.

Дали може некој да даде препорака за фурна + плотна (плотната да биде на touch), ако има некој искуство кој се подобри

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom