Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
друго, ова со иванов е пробен балон, да се види какво е расположението кај луѓето,
внимавајте на официјалното соопштение, иванов воопшто не е кандидат на вмро, туку предлог на ставревски и група интелектуалци од вмро за кандидат, а грујо никаде не фигурира

а за керим се испотепаа и двете партии кој да го лапне, и сега ќе се надмудруваат кој да го лапне,

оооооф мори МАЈКО МАКЕДОНИЈО, кој ги гледа твоите интереси
преку кур ми е и од сдс и од дпмне и од заев и од грујо и од сите по ред

A sto sakate da napravi kerim?Od \ON?sto na pravi ivanov za makedonija.Kerim bese dolgoo vreme nadvor od drzavata.Epa aj togas poi taja logika ljube treba da e pretsedatel.Ne prasuvajte koj sto naprasvil tuku koj moze najveke da napravi za ovaja drzava.Koj ima najgolem potencijal da napravi i koi se politickite potezi na partiite.licno ne sum clen na niedna partija.Moe mislenje e deka ivanov e kandidat poradi toa sto polesno ke imaat kontrola vrz nego i ne se imaat spogodeno so kerim eventualno za nekoi raboti.|Politikata e prljava igra kade sto se kalkuliraat mnogu raboti.Na ovaja drzavat i treba poretsedatel koj ke donese kohezija so vladejackata struktura i ke pomogne da se resaat nadvoresni prasanja za do mozeme vo NATO i EU a ne da ostaneme oaza na mirot vo pustina.

Гласав (а верувам и на изборите ќе гласам исто) за Серѓан Керим.
Зошто? Бидејќи е човек кој долги години е во дипломатијата. Човек кој водел многу повредни функции (барем во мои очи) од онаа претседател на некоја држава онаму како Македонија.
Зошто не Иванов? Бидејќи ми е целосно непознат. Лице кое не учествувало никогаш порано во политиката, барем не во некоја видна улога. Икс персона. Некој ќе рече ама Керим има заебано овде и овде, а Иванов не, ама јас ќе му вратам со "нормално е дека еден коњ што нема направено ниту една трка да не има загубено ниту една".
За Бошковски ме мрзи да објаснувам... премногу е онаков, ваљда ме разбирате.

ФАКИНГ ДЕЖА ВУ! Истиов муабет, ама буквало истиов го имам слушано и читано многу пати! И сега ми текна за кого - Бране, државникот наш. Само што сега не е државник туку е дипломат. Ох, отидовме колективно на едно место... Нема да кажам каде, погодете си:)
p.s. У, морбидно у пм! Веќе си ги визуелизирам и постерите, и песната можам да ја замислам.. :)

Ke bide jasno do sledniot mesec potezite na site partii.Sepaqk vo igra se mnogu raboti,javno mislenje,mediumite,nadvoresnata podrska.Ne e samo da si cist treba da si iskusen politicar.Ako se dogovori kerim so vmro ke go zrtvuvaat ivanov odma.

Ke bide jasno do sledniot mesec potezite na site partii.Sepaqk vo igra se mnogu raboti,javno mislenje,mediumite,nadvoresnata podrska.Ne e samo da si cist treba da si iskusen politicar.Ako se dogovori kerim so vmro ke go zrtvuvaat ivanov odma.
Керим е политичар од висока класа,на кој што му се јасни многу потези унапред и со леснотија може да ги предвиди следните потези на политички план во Македонија.
Како таков,тој е недостижен за дпбне.

Е ова е прашање на кое чекам веќе два дена одговор од поддржувачите на Керим...
Ништо не направил, да не се залажуваме,ниту пак ќе направи,но има висок рејтинг кај народов, можеби им делува како некоја мистична фигура затоа што не бил многу политички активен кај нас и ќе го гласаат........

За време на изборите би требало да си дојдам Македонија и би гласал за Срѓан Керим.Да не ја должам зошто како би гласал за него...веќе е познат неговиот политички живот и умешност....

Единствено што може да ме предомисли да гласам за Иванов е да успеат да ме убедат во кампањата ,дека нема да биде уште една политичка марионета на Груевски и дека нема да ми зазема простор на ТВ во прессовите на Грујо ,разбира се стоејќи позади него придружен од толпата која долго веќе стои како украсен кадар на секој пресс.

Керим е политичар од висока класа, a јас сум дебелко слатко србче кое многу си ги милува Македонија и Македонците, а особено Егејците :pos2:.
Кога слаткиов дебелко ќе поддржи некого одма знам дека се работи за штетник. Ќе прашате како знам?
Zevsus напиша:
јас навистина престанав да ја осеќам оваа Македонија за своја. http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=29218
А исто и
Zevsus напиша:
Ја сакам Елада. Како што ја сакал големиот англиски поет, лордот Бајрон. http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=28824

дајте пишувајте сите на оваа тема, 10 теми ли ќе отвараме за еден кандидат, една кукла и еден кловн

Ј
Иванов е потполн промашај,неодредена личност која што не дава енергичност и јасна перспектива што би добиле гласачите со евентуално негово гласање.Апаратчик,послушник и апсолутна енигма за дипломатските кругови.

Definicija za pretsedatel na Makedonija... Na kraj ke zavrshime so 'engleska kraljica'.:toe:

Абе луге џабе збореме овај бил ваков онај бил ваков.....
ако гледаме така на сите ке им најдеме мааана пр.
1.Керим
Факт е дека тој е со најголемо искуство во врска со дипломатијата ама факт е дека ама баш ништо нема направено за Македонија а толку време е во Европа во куката на ООН
2.Иванов
Тој човек нема ни П од Политика и сакаме да ни биде лидер на држава тоа само кај нас го има (ако се секавате на Ламбе Арнаудов за други да не ни спомнувам да не отидам оФтопик) и како може сеа тој човек таму на тоа место стварно нема смисла ако знаете на што мислам... а мислам дека знаете.
3.Брат Љубе
Абе се убаво народен херој (демек) ама тој човек учествува во 2 судски процеси е сеа без разлика дали е виновен или не уште тој ни фали за прв човек на државата тогаш и знамињата ке ни ги земат од ЕУ а не да влеземе во неа.

Тоа е најмалку што може да им најдеме замерка нели сите ке се согласете
Е сеа ако гледаме реално ( барем јас така мислам ) треба и најдобро ке бидеме прифатени на чело со Ќерим и затоа и гласав ОВДЕ за него.
Потенцирам овде пошто не е ова официјално нешто оти има наразлични гласини за сите нив дека демек Љубе ке кандидирал свој човек на негово место оти тој законски не може да биде на таа функција или пак да учествува, дека Ќерим рекол ако го предложеле и двете партии (СДСМ и ВМРО) само така ке учествувал а за Иванов веке и тука мислам дека некој спомна дека е само пробен балон да се испита импулсот на граѓаните.
Толку од мене и тоа е моето мислење инаку да потенцирам дека не сум во никој политичка партија.:toe:

Серџан не е дипломат. Тој е економист.Има завршено економски факултет. Инаку, човеков е од типот на Трифун К.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom